Видими резултати: ГЕРБ пак издига за кмет Йорданка Фандъкова!

Друга кандидатура в редиците въобще не се обсъждала
20 дек 2018 12:30,
308
Видими резултати: ГЕРБ пак издига за кмет Йорданка Фандъкова!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Йорданка Фандъкова отново ще получи номинацията на ГЕРБ за кмет на София за догодина. Друга кандидатура, освен нейната, в редиците на ГЕРБ не се обсъжда.

Самата Фандъкова категорично отбягва въпроса за кметския вот наесен с аргумента, че за нея е важно да се върши работата за града, а не отсега да се влиза в кампания. И обвини опозицията, че прави именно това със скандалите около ремонтите в София, пише "24 часа".

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов обаче даде да се разбере, че отново тя е човекът за столицата, след като всякакви спекулации вървяха неофициално през последните седмици.

Още по темата

"Към Йорданка Фандъкова напоследък се изляха много тежки и безпринципни нападки. Ето защо ние всички трябва да застанем твърдо зад нея и зад видимите резултати от работата ѝ", обяви той във вторник вечерта пред столичния актив на ГЕРБ, говорейки колко ключови ще са предстоящите избори за Европейския парламент през пролетта и следващите ги кметски през есента.

"Очертава се 2019 г. да бъде ключова. На изборите за членове на ЕП през май трябва да подкрепим кандидатите на ГЕРБ за евродепутати, нашето европейско политическо семейство ЕНП, както и водещия кандидат на ЕНП за председател на ЕК Манфред Вебер", обърна се Цветанов към партийците в Музикалния театър, където заедно изгледаха "Царицата на чардаша".

Фандъкова печели три пъти поред изборите в София и в края на мандата си ще е закръглила точно 10 г. на поста, тъй като първият - след като Бойко Борисов стана министър-председател, беше половинка.

Така тя ще се изравни по години управление с рекордьорите на поста Стефан Софиянски и инж. Иван Иванов, който между 1934 и 1944 г. докарва водата на София по рилския водопровод и по чието време столицата ни е наричана Балканската Виена.

Очаква се ГЕРБ да заложи отново и на всичките си останали 19 областни кметове (бяха общо 21, преди да се откаже от хасковския Добри Беливанов - б.а.).

Подкрепа ще получи и Петър Паунов в Кюстендил, който официално е човек на Реформаторския блок, но негласно се ползва и с подкрепата на най-голямата партия.

Единствените 3-ма извън са Златко Живков на Монтана и Георг Спартански на Плевен (и двамата от РБ) и Хасан Азис от ДПС на Кърджали.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


308
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
178
1
 
7
 
! Отговори
Терсенето преди 5 години
Верно ли има Икаруси. Сериозно питам? Не може да бъде.
177
1
 
6
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
До тонкатаДругарю, има и други форми на протест;))) Като в Годината Дахус, д аизложим Ванката с 2-те прасета на Коледа. Хехехехехехехехе. Сега разбираш ли? Ако няма видим протест, има видим саботаж, подронване и клатене Стабилитета на Бохо. А сега ще посрещаме и Българската Нова година, не, европейската;))) Да видим Ванката какъв избор ще направи - европец или българин. Ако е българин, ша тражне свинефермата на Гергов на центъра на Филибето. Тогава, ще го изберем пак!;)))
176
8
 
0
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Браво Данче!!!Агент Кени Гарвахал!ЦРУ!!!
175
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е какви са резултатите - София пренаселена, градинки не останаха, по улиците не можеш да се движиш от задръствания, блокове на килограми. Въздуха "супер чист" - зелени билетчета.... Е, това ли са резултатите.
174
0
 
6
 
! Отговори
Терсенето преди 5 години
До тонкатаЩото за разлика от тебе не сме на заплащане шрот.
173
3
 
24
 
! Отговори
WTF???? преди 5 години
Наскоро се качих на градския транспорт в София. И ми стана едно романтично и носталгично. Возих се в 9 тролей - Икарусче от времената, когато бях ученик. 80-те... какво време беше. Та, толкова за успехите на Данчето Даскалицата. Не е нормално градския транспорт да вози с коли на по 40 години, да се строят кочини като Графа, замърсяването на въздуха да е 40 ПЪТИ над нормата и да се тупаш в гърдите, че си успешен кмет. Не е за оставка. За затвора е тази нагла селска даскалица.
172
1
 
14
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 5 години
Данчето от кое село е,пишете че не знам.Аз съм от Кривунделово и не го крия.Тъй като я гледам,няма да е от наше село;ние сме по...буйни,тя е...хрисима.
171
1
 
13
 
! Отговори
Терсенето преди 5 години
Всяка столица е така. Харесва ми на село. Що квикаш? По дяволите, селя к при местните, и претенции на английски лорд? Софиянци са прави. Освинихте им града. От Троян съм. Моят град.
170
1
 
15
 
! Отговори
пипи дългото чорапче преди 5 години
Как ще побеждават ГЕРБ ли.Започнаха да блокират много хора.Исписва ти се че нямаш право на коментар.Изборите идват.Има много блокирани .
169
1
 
30
 
! Отговори
Стар софиянец преди 5 години
Улица Граф Игнатиев е поредната издънка на ГЕРБ и на Фандъкова, но засега изгоря само бушончето Крусев. Това беше много красива улица едно време, сега вече не е.
168
24
 
3
 
! Отговори
jojo преди 5 години
Единствения вариант, за друг не мих гласувал!
167
3
 
19
 
! Отговори
Свръх Доволен Фен преди 5 години
Няма равна на НАШАТА кмет г-жа Фен Дупкова.С нея може да се сравнява по успешност управлението на НАШИЯ ГЕРБ,воглаве с МП Бой Бор.Напук на враговете на НАШАТА най-справедлива и хуманна форма на управление,ще кажем: Но пасаран!А сега фактите:1.Транспорта НИ е ненадминат по дължина, скорост и комфорт;2.Таралясници и римляни свободно цапат;3.Всяка курветка е на моторетка-МПС;4.Столицата поема освен 2 млн. МПС,още 500 хил. приходящи;5.Свободия;6.Всеки пазарува мащабно-БЕДНОСТ НЯМА ДРУГАРИ.
166
2
 
34
 
! Отговори
Непозната преди 5 години
Историята с номинацията на Цецка Цачева за президент се повтаря, но този път при номинацията за кмет на София. Мисля, че и резултатът ще бъде същият.
165
2
 
13
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
Имаме си Господ Бог и Света Богородичка на Небето, но си имаме и Господ Бок и Света Боко-родичка и на Земята! Блажени сме...!
164
2
 
19
 
! Отговори
varg преди 5 години
оставка,съд и затвор за всички от герб.
163
2
 
27
 
! Отговори
Милиционер преди 5 години
И аз, и аз!!! Да върнем Данчето на село!!!! Моля Ви!
162
0
 
8
 
! Отговори
Трандафор Босев преди 5 години
Веске, Веске! Инспекторке важна! Нямаш представа колко си нещастна и колко ще плащат твоите деце за кражбите, които узаконяваш!
161
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Милите невинни очи пак се показва като света вода ненапита въпреки многото скандали, всички виновни, само кметът не
160
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ясно е, че никой не я иска.Ама не знам дали на някой му е ясно, че на гербавите вече не им трябват и ци.***.ските гласове!Достатъчна е администрацията с калинките и техните семейства(които чакат на опашка, ако не са вече и те там), и им е достатъчно да си прокарват каквото им е необходимо.А най-лошото е, че няма и никаква алтернатива...
159
1
 
23
 
! Отговори
678888 преди 5 години
Бойко Методиев Борисов - АГЕНТ Буда - бивш член на БКП. По душа комунист, по призвание пръв демократ в правова и демократична бананова република България.