Шум от 4 сутрин до 23 часа вечер: Трамваят по "Скобелев" vs. живущите

Според живеещите в района линията не отговаря на регулациите
Обновена: 18 фев 2019 10:42 | 18 фев 2019 10:41,
55

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Колективен иск срещу Столичната община са подали живеещите в района на бул. "Скобелев" в София заради трамвайното трасе, което беше преместено под прозорците на хората. Обещанието беше то да бъде върнато до НДК, но това така и не се случи.

Жителите на квартала се притесняват, че уж временното трасе и шумът от него ще останат за постоянно.

Гражданите споделиха пред Bulgaria ON AIR, че шумът започва от 4 часа сутринта, когато минава първият трамвай и продължава до 11 вечерта - така никой от тях не може да си почине.

Според живущите там, линията не отговаря на нито една регулация в квартала, защото е построена като временна.

Именно поради тази причина те са внесли колективен иск срещу Столичната община. Обясниха, че разбират, че трамваят е нужен на хората, но искат животът им да бъде облекчен.

В "България сутрин" жителите на квартала заявиха, че се готвят за протест през април. От Столичната община отказаха да коментират случая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
1
 
! Отговори
Георги . преди 5 години
Първият трамвай е в 4.42 .
48
3
 
0
 
! Отговори
Трамкар Т8М-900М преди 5 години
Фандъкова да върне трамвая по Витошка, а не прави глупости, защото досега е закрила 4 трамвайни линии и десетки километри тм трасета.
47
2
 
5
 
! Отговори
ANARCHY преди 5 години
До Ами заминавай си на село.Големи оценки давате за всичко, но не виждам да си ходите по селата.Никой не ви държи на сила в София, но иначе много мрънкате и плюете.
46
4
 
2
 
! Отговори
оп преди 5 години
тези имоти до трамвайна линия и 500 евра на квадрат им е много
45
2
 
0
 
! Отговори
Sofia 1914 преди 5 години
А защо никой не обръща внимание на шума, който се вдига в близост до сп. Бъкстон. Там има едно вече изоставено обръщателно колело. Има ЗНАК за трамваите да преминават с 10 км/ч, когато го пресичат, обаче още от 4:30 сутринта прелитат като изтребители през тези стрелки и грохотът е неописуем. Няма делник, няма празник, това е всяка сутрин. И вече преритвам от това нещо, като се има предвид, че блокът ми не е на първа линия!Нали щяха да ремонтират основно трасето на 5-цата???
44
1
 
4
 
! Отговори
Стар софиянец преди 5 години
То там имаше доста голям шум от трамваите на самия площад Баба Неделя, преди да построят НДК. Шумът бете заради завоя, който правеха трамвайте на самия площад, но по бул. Скобелев нямаше голям шум.
43
1
 
1
 
! Отговори
До 33 от Стар софиян преди 5 години
Разбирам ви напълно,аз живеех на Н.Славков 18 /вече Витоша,обединени с Е.Телман/ Учех в 21во и имах съученици на Скобелев 3,5 и 7 и цялата махала. Когато пуснаха трамваите на метър от входовете ви и ние се втрещихме.Но то ,,джангър се вдигаше и като влизаха в тунела.И като всички, просто се надявам че сегашното положение не може да остане така,затова и го написах това.
42
1
 
2
 
! Отговори
До 38 преди 5 години
ТИ ЗАЩО ОБОБЩАВАШ БЕ МУШМОРОК.щом си стар значи си комунист !?!?Е тогава щом си млад значи си гей и наркоман-така ли-Това което си написал ,още веднъж потвъръждава думите ми .Комунистите нямаха милион в 8 милионата НРБ. Вие родените след 90та,бъркате реалният с виртуалният живот и може би и сега си надрусан ,за да пишеш без да мислиш.Баба и дядо,тате и мама комунисти ли са и ти също си от комунистическа фамилия ??? Или те са родени преди десетина години? Е ти тогава на колко си???.
41
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 40 Нарочно се правиш на *** или не разбираш употребата на ЛАРП в случая което прави поста ти неадекватенДо Стар СофиянецВойната срещу уж селяните се води и подклажда от Софиянци. Мисля че хората от провинцията не са достатъчно груби към Софиянци и трябва да ги разбият ментално и ако трябва физически докато комунистическото елитарничене престане.Изключително интелигенти хора които се местят в София са наричани селяни по презумпция. Жалки сте и заслужавате много повече страдания.
40
1
 
2
 
! Отговори
ANARCHY преди 5 години
Браво Софиянци, почнахме да се събуждаме.
39
1
 
1
 
! Отговори
До 38 LARP преди 5 години
Ти от кои LARP си? От Глутницата, от Сребротрън, от Рошавите гарги, ...Нали се сещаш, че за нормалните хора сте ....
38
1
 
8
 
! Отговори
Стар софиянец преди 5 години
Живял съм на много места в София, вкл. на три места в Центъра и на три места накрая на София. Навсякъде стана шумно, а преди това не беше. Проблемът е когато този шум премине някакви граници, както е с този трамвай под прозорците на хората. Това, че някакви селяни изливат злобата си към софиянци по повод и ебз повод, не променя фактите.
37
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стар Софиянец голям LARP-ер си с тоя ник. Само като го видя и минус.Пееш песни за комунизма но нищо чудно тъй като да си стар софиянец обикновенно означава да си от комунистическа фамилия. Айде откачайте Виенчани!Днес открихте че никой от вас не е в управлението. Значи Борисов е по-способен от вас. Но как да е сега сладко сладко може да обвините "сееееляните" за проблемите на столицата тъй като все те я управляват. Колко добре беше при Софиянски!
36
6
 
2
 
! Отговори
До 36 преди 5 години
До 36Ооооо никой не им завижда напротив. Все едно дали ще е в средата или в края шумът е същият. И като не им харесва да се преместят. Така е в самият център пълно с заведения и обществен транспорт целият шум е там. Да продават и да се преместят в по спокоен квартал, а вече има и затворени комплекси за комплексари като тях.
35
2
 
8
 
! Отговори
Стар софиянец преди 5 години
Тук някакви не разбират, че не е едно и също трамваят да минава по средата на бул. Скобелев, както беше преди и да ти минава непосредствено до сградите, както е сега. И не завиждайте, че хората живеят там от много години, когато София е свършвала с техният квартал. Лозенец е било село до София, а градът е свършваше до Патриарх Евтимий. След него бяха казармите вече извън София.
34
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трамваят им е шумен, ама ако тръгнат да си продават дупките ще искат пари като за имот в австрийските Алпи.
33
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хем искат да са в центъра на София, хем да няма транспорт. Като им, е шумно да си купят апартамент в по краен квартал или къща извън София. А те наследили от баба си реститутката имот баш в центъра и сега недоволни.
32
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Стар софиянецразбиране се проявява една, две, пет, седем години. Господине, кажете ми колкото точно години вие бихте търпели да не можете да спите? Да ви се тресе цялото жилище? Да поправяте материални щети всяка година? КОЛКО години ще искате от нас да търпим НЕЗАКОННОТО трасе? Вие колко бихте търпяли?
31
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименАко някой утре прокара релси на 2 метра от спалнята ти, ти ще се изнесеш ли? Докато ни е такова мисленето, никога няма да имаме нормална държава.
30
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като не ви харесва хващайте към Обеля и Дружба!