1,2 млн. лв. са предвидените глоби само за ремонта на "Графа"

Няма кадри за работа, липсват проектантски решения, според Фандъкова
27 фев 2019 10:35,
70
1,2 млн. лв. са предвидените глоби само за ремонта на "Графа"
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

1 200 000 лева са санкциите за качество само за ремонта на "Граф Игнатиев", каза кметът на София Йорданка Фандъкова пред bTV. Сумите са големи и респектират изпълнителите.

Проблемите с ремонтите са свързани с лоши проектантски решения и липса на кадри. Моята цел е да не платим нито един лев от парите на данъкоплатците за несвършена или зле свършена работа, каза тя.

Още по темата

Обектът се наблюдава под лупа както от властите, така и от гражданите, допълни тя. По отношение на случая с подложките кметът призова да се изчака проверката на прокуратурата.

2019 г. е година на метрото. Днес пробивната машина излиза при Малък градски театър, което значи, че сме почти на финала, каза Фандъкова. До края на годината ще са готови 8 км с 8 метростанции от Третата линия - от Красно село до Владимир Вазов, а останалите 4 км ще са готови до средата на следващата година.

Трасето на третата линия е била много тежка, категорична кметицата. 

Отделихме 10 млн. лв за увеличение на заплатите на шофьорите в градския транспорт. Продължаваме преговорите със синдикатите, наредила съм да се реконструира едно общежитие, за да може хора, идващи от провинцията да работят в градския транспорт, поне временно да има къде да бъдат настанени, допълни Фандъкова.

Тя успокои живеещите на ул. "Фритьоф Нансен", че решението е трасето на тролея за момента да остане еднопосочно. Поводът е подготвен от тях протест през март.

Над 90 нови сгради на детски градини са построени през последните години, в момента се строят и училищни сгради. Тази година 15 градини са с цялостни реконструкции . Рекордни инвестиции тази година са дават.  Решението е строителство, но дотогава ще се спазват новите правила за прием.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не ни трябват глоби, а да направят улицата като хората. Какво значение има глобата, след като изглежда все едно танкове са минавали отттам.
38
1
 
20
 
! Отговори
бай х преди 5 години
сутринта минах по графа ... пълна трагедия на ремонта новите плочки са без никаква нивелация , на места вече отлепени или счупени работниците се помайват с кафета и цигари ...добре че са махнали надгробните плочи , но трябва да сложат ограничител между тротоара за пешиходци и трамвая
37
2
 
12
 
! Отговори
Ясен преди 5 години
Дали е вярно, че едно от големите строителни фирми си е купила имоти на Карибите?!?
36
2
 
25
 
! Отговори
Чоко преди 5 години
Всичките ви ремонти са едно голямо нищо. Разкопахте Цар Борис при Красно село преди 3 години и 7 месеца.За толкова време хората правят тунел под Ла Манш. Вие за това време не направихте нищо и пречите на всички хора живеещи в югозападната част на града.Сега се чува за ремонт и на трамвай 5. Ами вземете спрете и последната връзка на тази част от София с Центъра. Пълни *** са в тази Община.
35
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
вие добре ще ги глобите, ама то след глобата, няма да стане по-качествено изпълнен проекта ....
34
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е те тези пари отдавна са планирани за пред медиите... Отдавна всичко е разпределено..
33
2
 
15
 
! Отговори
Иван преди 5 години
Пристигнаха провинциалните управници в София и направиха от центъра мегдан. #фейспалм
32
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дайте възможност на БСП поне един тротоар да направи.
31
2
 
22
 
! Отговори
Бръм преди 5 години
Отделно искам да попитам г-жа Фандъкова, дали се е возила на новите електрически рейсове по линия 309 и защо сутрин при минус 5 градуса шофьорите не смеят да пуснат топлото. В уравнението се пита когато стане плюс 35 ще смеят ли да пуснат климатика... Или пестим тока, за да може да покрием норматива заложен в поръчката като километри, че се изложихме... отново хаххаха
30
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
дрън дрън предизборен ! - наказвала тя ,кога ?- та тея фирми са си техни ,през тях Източват милиарди от хазната !Защо големите проекти не ги строи държавата директно , а всичко през Фирми ? - за да може да се крадне яко.
29
3
 
10
 
! Отговори
Стамат преди 5 години
A! Кметицата в празен автобус. Дали го е чакала 20 минути (интервалът на 184 до летището), дали я е валял дъжд, пекло слънце, духал вятър на (некадърно измислените) спирки? Дали е имала билет? И, най-важното, дали я е чакала служебната кола, не искаме да си изкаля обувчиците, завалийката...
28
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кметичката, дали ще е съгласна, да и направя един некачествен ремонт на апартамента за 10000 лв и после да и върна 500 лв. за лошото качество. Аз съм навит.
27
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Алооо Герб, оставете малко и БСП да построи нещо, нали щели да идват на власт.
26
2
 
2
 
! Отговори
Ало! аз съм! преди 5 години
Накрая някой ще се обади да променят докумнтите да е преди да започнат ремонта и готово! Тоя филм сме гледали
25
1
 
12
 
! Отговори
Бръм преди 5 години
От написани глоби до събрани глоби разликата е като фиш от КАТ и платен фиш на КАТ...Ако тия изпълнители по проектите в София бяха глобявани и ако въобще глобите им се бяха отразили по някакъв начин на финансовото положение досега да са фалирали... ама картинката е друга... г-жо КМЕТ.Глобите отдавна са в цената на проекта по един или друг начин.....Говорите колтото да не заспите... ама лъжете народа повече от Бай Тошо, когато се откриваха заводи за полупроводници.. а догодина за цели ха-ха-ха
24
2
 
2
 
! Отговори
шепот преди 5 години
Дането бе инкасирано служебно.Рикотиваха с90%готов продукт ,за да се усвои вота,независимо от бюлетини.
23
1
 
7
 
! Отговори
Ужас преди 5 години
1 200000 е под 5% от сумата за ремонта????То само за забавянето трябва да ги глобят с 10%, а за некачествено изпълнение както е по договор и гаранционна поддръжка.Г-жо Фандъкова, а какво става с изграждането на канализация и подмяната на водопровода в някои 70 годишни квартали на София?????
22
1
 
8
 
! Отговори
Чичо Тони преди 5 години
За да се утвърди всеки един проект се полагат много подписи. Та чий е подписа от страна на Инвеститора (общината) утвърдил "лошия проект"?
21
2
 
15
 
! Отговори
Таке е преди 5 години
Като си изибрате провинциалната учительница по русскому языку Йорданка Фандъкова да бъде кмет на европейска столица. И да ви светна, каквото се случва в София касае не само живеещите в София, но и цяла България!
20
2
 
6
 
! Отговори
Вл преди 5 години
Това е 5% от цената на проекта, вещицата говори в милиони, ама е нищо сравнение с 22 милиона стойност. Как звучи иначе - ако е качествено плащаме 22 , ако не е 21 милиона! Никога не го казват това, но винаги по поръчките гаранцията е 5%, за да могат да си крадат спокойно.