1,2 млн. лв. са предвидените глоби само за ремонта на "Графа"

Няма кадри за работа, липсват проектантски решения, според Фандъкова
27 фев 2019 10:35,
70
1,2 млн. лв. са предвидените глоби само за ремонта на "Графа"
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

1 200 000 лева са санкциите за качество само за ремонта на "Граф Игнатиев", каза кметът на София Йорданка Фандъкова пред bTV. Сумите са големи и респектират изпълнителите.

Проблемите с ремонтите са свързани с лоши проектантски решения и липса на кадри. Моята цел е да не платим нито един лев от парите на данъкоплатците за несвършена или зле свършена работа, каза тя.

Още по темата

Обектът се наблюдава под лупа както от властите, така и от гражданите, допълни тя. По отношение на случая с подложките кметът призова да се изчака проверката на прокуратурата.

2019 г. е година на метрото. Днес пробивната машина излиза при Малък градски театър, което значи, че сме почти на финала, каза Фандъкова. До края на годината ще са готови 8 км с 8 метростанции от Третата линия - от Красно село до Владимир Вазов, а останалите 4 км ще са готови до средата на следващата година.

Трасето на третата линия е била много тежка, категорична кметицата. 

Отделихме 10 млн. лв за увеличение на заплатите на шофьорите в градския транспорт. Продължаваме преговорите със синдикатите, наредила съм да се реконструира едно общежитие, за да може хора, идващи от провинцията да работят в градския транспорт, поне временно да има къде да бъдат настанени, допълни Фандъкова.

Тя успокои живеещите на ул. "Фритьоф Нансен", че решението е трасето на тролея за момента да остане еднопосочно. Поводът е подготвен от тях протест през март.

Над 90 нови сгради на детски градини са построени през последните години, в момента се строят и училищни сгради. Тази година 15 градини са с цялостни реконструкции . Рекордни инвестиции тази година са дават.  Решението е строителство, но дотогава ще се спазват новите правила за прием.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
20
 
! Отговори
ЗАПОЗНАТ преди 5 години
Фирми като Джи-Пи са за източване на пари от обществени поръчки. Смешно е да се говори за глоби. Ще пишат глоба за пред обществото, но същевременно най-безпардонно ще я нулират с опростените в следствие на "дъждове и снегове" както удължиха срока с цели 70 "карт-бланш" дни заради общо 1-та седмица сняг тази година. Освен това никой не говори в нашите нечистоплътни медии, че едно табло за градския транспорт го пишат по 4000 евро (8 хил. лева!!!) при условие, че 50'' тв струва 800 лв.
18
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На последните Общински избори на 10 софиянци гласуваха двама.Единия за Фандъчка.Е така спечели.Ама така е като не ходите да гласувате.Ония точно това искат.И си продължават делаверата
17
1
 
15
 
! Отговори
Дедо преди 5 години
"Предвидени","призова да се изчака", "моята цел"????А бре ти кмет ли си или лукова(картофена) глава?Какви са тия мъгляви обяснения?Или действай и после мрънкай или се махай!!!Жалка женица!
16
1
 
22
 
! Отговори
Първо и второ преди 5 години
Глоби за строителите и оставка на кметицата. Който и обществен ремонт да е започнала г-жа Фандъкова, резултатът е плачевен.
15
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Oсвен това се закри целия бизнес по Графа.При ГЕРБ е така-удря се малкия и средния бизнес,цицат само шепа Олигарси
14
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само като погледна снимката от статията се питам как може софиянци да гласуват за тази женица? Нелепо е просто..
13
1
 
29
 
! Отговори
кой ще плати бе преди 5 години
А щетите за бизнеса и неудобството за гражданите възлиза за над милиард лева през последна година заради този ремонт!Но за леля Данка думата гражданин е непонятна поради селският и произход ,и нрав!
12
1
 
23
 
! Отговори
СМЕХ СМЕХ преди 5 години
СМЕХ СМЕХ ГЛОБАТА Е КАЛКОЛИРАНА В ПЕЧАЛБАТА СМЕХ
11
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какви 1 200 000 лв. глоби? Вие окепазихте улицата. Срамно е за всичко това което превърнахте графа да се даде и 1 БГ лев.
10
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докато няма граждански контрол и гражданско общество, ще ви ограбва герберската мафия.
9
1
 
22
 
! Отговори
.. преди 5 години
кака данка дала купища пари и сега глоба само 1млн.Голям прас. Онези са "усвоили" колко? Някой може ли да каже? Или следите се губят...
8
1
 
20
 
! Отговори
Левтер преди 5 години
Данчето стана и тя изпечен мошеник и крадец.Така е при Бойко,само такива оцеляват.
7
1
 
28
 
! Отговори
Agenta преди 5 години
Следващия път наемете Фантастико да оправи Графа, на техните обекти паветата и тротроарите са по добре наредени. Ще гласувам за магаре, но не и за ФъниДЪК.
6
1
 
20
 
! Отговори
шепот преди 5 години
Няма никакви глоби,но на 24h една съща мантра.Мотат се 5-6човека и силичи ,че тепърва хващат плочки.Така ислед година ще са там.Ако имаше глоби и тези ромеи намаше да работят.
5
1
 
31
 
! Отговори
ай сиктир преди 5 години
Картофената вече става смешна. На всички е ясно, че фирмите са калкулирали възможните глоби още при обявяване на цената за която ще направят това или онова така, че хайде стига прах в очите. Не е лошо прокуратурата да се позаинтересува малко от общинските далавери, а не да се прави на ни чул, ни видял.
4
11
 
1
 
! Отговори
Gergana преди 5 години
Bravo!
3
2
 
22
 
! Отговори
джони преди 5 години
На данчето в детската градина са и викали комисионната.Идете гласувайте пак за пожарникарчето.
2
4
 
33
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Глобите ли ще направят ремонта качествен. Вие сте им дали тройно пари за работата, която трябва да свършат. Сигурно сте заложили и глобите в тях.
1
2
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Това е престъпление