Узакониха пистата "Витошко лале"

Определена е с категорията "червена"
17 мар 2019 15:38,
5
Узакониха пистата "Витошко лале"
Снимка: BulFoto архив

Пистата "Витошко лале" вече ще е законна, след като комисия от министерството на туризма вече направи експертиза на 12 март, а следващата седмица категоризацията ще е готова и документално, съобщи БНТ.

Още по темата

Сложността на пистата е "червена". За останалите трасета в ски зона "Алеко" все още процедурите не са задействани.

Единствената писта на Витоша - "Лалето" досега не отговаряше на закона за туризма и на наредбата за безопасност, защото нямаше определена категория на сложност. Още през 2015 г. министърът на туризма издаде заповед за определяне на сложността на всички ски писти у нас. Собствениците на съоръженията "Витоша ски" реагират като заявяват искане за узаконяване на над 20 ски писти, предвидени в проекта за ски зона „Алеко". След изпратено писмо от БНТ на 26.02.2019 г. с въпрос "Защо все още пистата не е категоризирана?", експертната комисия се събра, като същевременно обяви, че това нямало нищо общo с писмото на медията.

От Министерството на туризма оправдаха двегодишното забавяне с много работа, която имат, метеорологичните условия и трудното събиране на експертната комисия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Десислава преди 5 години
Крайно време беше да се направи това! Витоша трябва да се развива и да бъде достъпна за спорт и ски, а правителството само пречи засега!
4
0
 
2
 
! Отговори
men преди 5 години
Много моля, да се събера комисия и да установи по законен начин, че Витоша е планина! Така си ходим десетилетия вече, незаконно и не се знае на планина ли сме или на поле. После следва да се узакони има ли връх на Черни връх! Ама да иде комисията, голи през зимата и да излязат със законно становище! Айде свършете работа де, колко години минаха ... ?
3
1
 
17
 
! Отговори
Рашко преди 5 години
Брей, дръхнат ти спирачката в Пирин, и веднага се оказва, че и на Витоша може. Какво нещо е живота, пълен със случАености:)
2
1
 
19
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Има дедо, има. Северна Македония например.
1
3
 
32
 
! Отговори
Dedo преди 5 години
По-голяма пародия на държава няма...