Разлятото масло в София – 8 тона, няма опасност за хората

Прокуратурата ще бъде сезирана за случая от Фандъкова
Обновена: 28 авг 2019 09:53 | 28 авг 2019 08:45, Александър Попов
44

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

8 тона масло е разлято от цистерна в района на Сточна гара, което причини тази нощ няколко леки катастрофи. Движението през нощта беше спряно в участък от бул. "Данаил Николаев" до ул. "Резбарска" и едното платно на булеварда бе опесъчено.
Още по темата

Движението на колите вече е пуснато, но е доста затруднено и са се образували задръствания. По възможност столичани и гости в града да избягват натоварения район.

Кметът на София успокои, че няма опасност за хората.

"През нощта се работеше по отстраняване на проблема. Районът е опесъчен. Когато е възможно, ще започне и почистване на маслото, което не е опасно за здравето на хората. Въпреки това шофьорите трябва да карат внимателно, тъй като районът е хлъзгав. На шофьора на камиона ще бъде съставен акт. Вече е възстановено движението навсякъде по трасето - по улиците "Резбарска", в дясното платно на бул. "Владимир Вазов", както и кръговото кръстовище на Сточна гара. Работници от почистващите фирми събират пясъка, но тази обработка ще продължи целия ден, за да е максимално безопасно. А през нощта ще затворим улиците, за да бъдат добре измити", заяви Йорданка Фандъкова.

Тя допълни още, че ще сезира прокуратурата, защото е използван голям ресурс, за да може трасето да бъде почистено. На шофьора на камиона се съставят актове в Пето районно управление.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В момента най опасното нещо за хората в България е хунтата от ГЕРБ. От тази банда идват всички проблеми за страната.
19
0
 
8
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
До Кратун 17Не ги учат, а освен това и новината е невярно поднесена. Разлива не е на едно място, а в продължение на километри което не омаловажава проблема, но друго си е да втълпиш, че се получило море от масло.
18
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Веднага Фандъка по всички телевизии я дават голем пи ар бате!Убеден съм,че Бойко я е пратил да се обяснява заради изборите да се покаже колко е загрижена.То не бяха включвания на живо,то не бе хвалба как се справят на мига разбираш ли...Във въздуха ги ловят изпаренията от маслото.
17
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Охаааа! 8 тона масло! Колко пържени картофки могат да се направят с това...!
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 16Прав сте, но дори да им давате съвети те не възприемат поради некомпетентност и мързел.
15
2
 
18
 
! Отговори
Кратун преди 4 години
У софето казват масло на олиото. Та, драги ми смехурковци, за растително масло ли става въпрос или нефтопродукт? Като следвате журналистика, не ви ли учат как да информирате?
14
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Осем тона е голямо количество. Как са ограничили разлива, събрали ли са нещо и как?Отишло ли е в канализацията? Кметицата каза, че са използвали пясък. Какво ще правят после с омасления пясък? Най-добре се попива с дървени стърготини, които после могат да се изгорят. Има и специални химикали.Показаха само някакви от чистотата с метли.
13
0
 
4
 
! Отговори
.. преди 4 години
излизайте с тенджерите да събирате
12
1
 
3
 
! Отговори
до 1 преди 4 години
Тия товари са застраховани. То ако е така да те бесят веднага. А и сумата не е безкрайно голяма, вероятно е не повече от 20-30 хиляди лева.
11
1
 
19
 
! Отговори
ОМАСЛЕНА преди 4 години
На ул.Бойчо войвода преди един месец камион на почистваща фирма "изсипа" двигателното си масло на тротоара и умниците прикриха следите си, като извикаха камион, който "изми" мястото с маркучи с вода. Това масло стигна две пресечки по-надолу с водата, която го отмиваше. Независимо от сигналите ми на 112, НИКОЙ от СО не взе никакви мерки!Г -жо Фандъкова, направете си предизборната обиколка по тези уязвими за вас места и си задайте въпрос: Трябва ли да се кандидатирам отново? 2 мандата стигат!
10
0
 
17
 
! Отговори
Николай преди 4 години
Опесъчено!!! Ползват се специални материали, попиващи петролни продукти. Но в истинските общини, Софийска работи с пясък. Сега и солена вода, и Сточна гара-морси курорт.
9
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гештапо да запаше пищова и да ходи да си направи селфи с мазните трици.
8
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБ представят всяка нередност и проблем в страната като нещо цветущо..... Нямам връзка с реалността и това е....Вземайте спешни мерки и чистете района, че поставяте хората в риск за живота им!
7
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как да няма опасност?! Хлъзгав участък, който до края на деня ще е причина за катастрофи.
6
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От Рашка пък ден през ден разливат радиация!
5
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая оптимистична леля ще каже, че всичко е ок, дори да се разцепи земята и половината квартали на София да изчезнат!Гербава сладурана.
4
6
 
6
 
! Отговори
аскуву преди 4 години
Ба кво *** интерсува за софее
3
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
8 тона масло. Голям картер, голяям...
2
2
 
14
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
И защо няма опастност за хората ??? Как 8 тона отрова се изсипват и НЯМА ОПАСТНОСТ ???
1
0
 
8
 
! Отговори
Дууууу преди 4 години
Мъка ми е за шАфИорчето, само за маслото ще работи две-три години бадева, а като сложим и актовете........!