КАТ подгони електрическите тротинетки. Ще има санкции

Според началника на "Пътна полиция" не могат да се движат по улицата
4 сеп 2019 15:03, Петя Славова
101
КАТ подгони електрическите тротинетки. Ще има санкции
Снимка: архив, Булфото

Електрическите тротинетки нямат право да се движат по пътищата в София. Това съобщи пред БНР началникът на "Пътна полиция" в столицата комисар Любомир Костадинов. Той обясни, че пътните полицаи ще санкционират водачите.

Още по темата

"Всички тези новоизлезли електромоторчета, моторетки, тротинетки, както ги казват, нямат право по закон да се движат по пътищата. Има доста инциденти с тях. Тези, които ги управляват, съответно се водят, че управляват нерегистрирано моторно превозно средство“, каза комисар Любомир Костадинов.

Той апелира към водачите да са много внимателни. Все пак комисар Костадинов предпочете да не коментира дали е незаконно тротинетки да се управляват по тротоарите.

Костадинов уточни, че в момента Пътна полиция е засилила вниманието си към поведението на мотористите и само за последното денонощие от 50 проверени водачи на мотор, нарушаване на правилата имало от 30 водачи.

Причината за тази акция е инцидента от преди ден, когато мъж и жена, родители на три деца, загинаха при тежко ПТП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
16
 
! Отговори
Стеф преди 4 години
А къде е законно да се движат?
7
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи да обобщим: тротинетките са скъпи за пробег, глобими на платното за движение, неудобни за дълги разстояния и неадаптивни спрямо инфраструктурата на София.
6
9
 
30
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 4 години
Този е кръгул, да не казвам какъв. Тротинетките не се водят МПС, нямат номер на рама, не подлежат на застраховка гражданска отговорност и пр. Интересно щом са незаконни как Фъндъкова ги пусна в София за платено ползване? А моторните шейни, с които министрите убиват децата си и те ли са незаконни? Някой да му обясни на *** ченге, че докато нещо не е забранено, е разрешено. Така работи демокрацията, но той си мисли, че сме 44 година.
5
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Правилно!Най-после се сетиха да въведат ред.Детските играчки - само на детските площадки!
4
12
 
17
 
! Отговори
Georgiev преди 4 години
Правилно. Карат без каска, без светлоотразителна жилетка, карат по шосето, минават на червено. После другите ще са им виновни, като стане инцидент. Доста се забавлявам като видя някой ентусиаст с подобен уред, подходящ по-скоро за хора със здравословни проблеми, които не са много подвижни.
3
4
 
18
 
! Отговори
русофил преди 4 години
Лукойла пари от тротинетки не взима!!! Няма и винетка за Вожда! Вожда ще смъмри Фалпръцова, че въобще ги е пускала, тя ще напълни гащите както винаги и ще ги забрани на момента! Винаги с НАТО, НИКОГА против Просия! Ако са на бензин или дизел, тогава пак елате да говорим!
2
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази седемдесет хилядна банда рушветчийстващи копанари и потомствени корумпирани трудоустроени непрокопсаници, продължава да имитира дейност. Той и сина на един самоковски ченгесар е непълнолетен, и без книжка, но това не му пречи да кара мотор и блъска хора, щото татю е гоуем и го прикрива.
1
3
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи ел. тротинетките нямат право да се движат по улиците, а КАРУЦИТЕ на манннгалите дето карат по улиците без книжки, без светлини, без данък те могат ,а ????? а бе? Дайте да излезем на протест, българи!!!!