КАТ подгони електрическите тротинетки. Ще има санкции

Според началника на "Пътна полиция" не могат да се движат по улицата
4 сеп 2019 15:03, Петя Славова
101
КАТ подгони електрическите тротинетки. Ще има санкции
Снимка: архив, Булфото

Електрическите тротинетки нямат право да се движат по пътищата в София. Това съобщи пред БНР началникът на "Пътна полиция" в столицата комисар Любомир Костадинов. Той обясни, че пътните полицаи ще санкционират водачите.

Още по темата

"Всички тези новоизлезли електромоторчета, моторетки, тротинетки, както ги казват, нямат право по закон да се движат по пътищата. Има доста инциденти с тях. Тези, които ги управляват, съответно се водят, че управляват нерегистрирано моторно превозно средство“, каза комисар Любомир Костадинов.

Той апелира към водачите да са много внимателни. Все пак комисар Костадинов предпочете да не коментира дали е незаконно тротинетки да се управляват по тротоарите.

Костадинов уточни, че в момента Пътна полиция е засилила вниманието си към поведението на мотористите и само за последното денонощие от 50 проверени водачи на мотор, нарушаване на правилата имало от 30 водачи.

Причината за тази акция е инцидента от преди ден, когато мъж и жена, родители на три деца, загинаха при тежко ПТП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
4
 
13
 
! Отговори
СС преди 4 години
КАТ=МИЛИЦИЯ НИЩО НЕ СЕ Е ПРОМЕНИЛО СЛЕД 89 ОСВЕН ЧЕ МИЛИЦИОНЕРИТЕ ЗАБОГАТЯХА МНОГО ПОЧВЕЧЕ...
27
8
 
6
 
! Отговори
потърпевшшшшшшш преди 4 години
Много умен,начальнику Кат-а.още малку и ще поиска да им турне номерца регистр. за да папка и от това да му скокне,платата,ама надали.Хитроумен
26
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
доста некомпетентни мнения както обикновенов момента полицията санкционира тротинетките по чл.140 ал.1 от ЗДвП, т.е. управление на нерегистрирано ППС по пътя, което лесно се оборва в съда, защото според чл2. т.2 на Регламент на ЕС 168/2013 г., по който ЗДвП трябва е приравнен, тротинетката не е ППСт.е. пострадалите с актове по чл.140 могат да ги оборват в съда.
25
9
 
11
 
! Отговори
Тц тц тц преди 4 години
Отиде им бизнесът на хората!Първо ги окрадоха тъмнолилавите а сега ги подгони КАТ.И най-интересното е, че накрая всички питат:- Защо няма инвестиции в България?- Защо бизнесът не плаща данъци в България?- Защо хората напускат страната и отиват да работят в чужбина?
24
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До човекВ закона не пише нищо за ТРОТИНЕТКИ.Не се знае по тротоара ли се карат, по вело алеи или по улицата.И понеже никъде не е написано всеки си кара както му изнасе.
23
8
 
9
 
! Отговори
Ганчо преди 4 години
Непотвърдена новина без конкретиката и преписана от всички медии. Кой закон се нарушава? Тази новина е само с цел - clickbait
22
2
 
11
 
! Отговори
Чиновник преди 4 години
До русофил"Лукойла пари от тротинетки не взима!!! Няма и винетка за Вожда!"Абе льольо непоръбен, същото важи за велосипедите, но те не са забранени. Защо не искате да мислите, преди да драскате опорните точки?
21
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Азащо не глобяват колоездачите ?на пътя си карат както си знаят и създават препоставка за ПТП, в парковете и пешеходни зони карат изключително бързо и агресивно и застрашават живота и здравето на хората(най-вече са опасни за малки деца) ?
20
3
 
17
 
! Отговори
ANARCHY преди 4 години
До TТочно така. На самите ел. тротинетки си пише че, трябва да се карат задължително с каска, но до сега не съм видял нито един тъпоглавец да слага. Отделно е забранено, ако нямаш 18 години, а при НДК, масово ги карат деца, с позволение на *** си родители.
19
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Работил съм в чужбина и съм пътувал. Тротинетки под път и над път и това за регистрациите са абсолютни глупости. Хора, които не са излизали от квартала си да не дрънкат глупости.
18
2
 
9
 
! Отговори
човек преди 4 години
До: номер 15Абе ей, диво и опасно племе са това българите ей!Изобщо не става въпрос дали е моторно превозно средство или не, а че няма право да се движи по уличното платно.И за кънките се отнася.А направо откачам като минавам с колата през улици, където са изградени едни от малкото хубави велоалеи в София, а разни велосипедисти се моткат по уличното платно покрай колите с явен риск да ги отнесе някоя кола!!!
17
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Айде сега бързичко да минават технически преглед, да имат аптечка, пожарогасител, триъгълник, застраховка ГО, винетка и да не забравим да карат с пуснати светлини.
16
7
 
13
 
! Отговори
T преди 4 години
До Джедай Мастър и другите умнициЧетете законите и вземете ги научете малко! Вие книжки сигурно само "по листовки" сте взели и брез грам да прочетете правилника?! Ел. тротинетките се водят МПС и като такива трябва да отговарят на всички законови изисквания, за да се движат законно по пътищата на България. Крайно време е да има ред и законите да се спазват. В някои държави имат рег. номера. Ако при нас има изискване за номер на рама, то ще им се набие такъв и това е.
15
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А все пак Фъндъчката си направо реклама с тях и с измислените паркоместа за тези тротинетки. Не беше ли логично първо да се оправят законите преди общината да насърчава нарушения на закона!
14
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе вие друго за отразяване нямате ли? Тротинетки, мротинетки, а че Радев работи против България, затова пишете ли?
13
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А каруците законни ли са?
12
0
 
12
 
! Отговори
Georgiev преди 4 години
До Стеф:Не, спонсори са ми :) А иначе, просто смятам, че както шофьорите, така и останалите участници в движението на пътното платно трябва да спазват правила.
11
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този милиционер си живее в миналото .Тротинетката е МПС колкото колелото и кънките.Тъжно ми става като видя някой толкова глупав на ръководен пост.
10
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По принцип правилно, но защо сега го казахте?След като взехте рушвета, направихте безброй места в зоните, подлъгахте "инвеститора" и сега "не може"?
9
9
 
6
 
! Отговори
Стеф преди 4 години
До GeorgievТи да не си на заплата в Лукойл? Цяла Европа ги ползва и явно са заблудени но пък Гошето е наясно.