София празнува! Политиците с пожелания, но... за мъдър вот на изборите

За Фандъкова няма битка за столицата, надпреварата била кой да работи
23

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Тържественото заседание на Столичния общински съвет за Деня на София премина под знака на предстоящите избори за кмет и общински съветници, а премиерът Бойко Борисов, който е и бивш градоначалник на столицата, избра социалната мрежа Facebook, за да честити празника.
Още по темата

"Честит празник на софиянци и на всички именници! Гордейте се с града си, който е един от най-древните, но и един от най-бързо развиващите се!", написа той.

А според столичната кметица Йорданка Фандъкова, която се кандидатира за още един мандат, няма битка за София, има работа за София, защото градът ще го има и след изборите.

 "Градът ни празнува с вярата, надеждата любовта и мъдростта. Вече девета година имам честта да произнасям празнично слово пред вас. Тази година искам да говоря за отговорността, която всички носим пред нашия град и хората. Постигнахме много. Градът се промени и продължава да се променя", започна приветствието си тя.

"Живеем във време, в което всичко може да е казано, а утре да се отрече. Нашата задача винаги е била да мислим за града, защото него ще го има и след изборите, а софиянци не са средство и залог на партийни игри. Важното е да има принципи и решителност. Няма битка за София, има работа за София. Нека с любов и мъдрост работим за града си", призова кметицата.

Според лидера на опозицията в местния парламент Калоян Паргов от БСП битката ще е за решения и политики.

Той призова участниците в кампанията преди изборите да не използват като водещ езика на омразата

Според него в политиката е по-важно понякога не какво си направил или казал, а с какво усещане си оставил хората.

"Дано в този мандат, използвам позитивна насоченост, без значение кой в каква позиция е, да сме успели малко от малко и да оставим хората с добро усещане за София. Пожелавам на всички софиянци да са живи и здрави. И нека колегите, с които скоро ще се впуснем в предизборна кампания, да работим в името на столицата - партийните пристрастия не интересуват софиянци", добави още Паргов.

А председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков призова на предстоящите избори софиянци да избират мъдро.

"Ние в СОС се опитахме да работим достойно за София. Пред нас се изправиха немалко проблеми, не един и два сложни казуса трябваше да бъдат решени, но формулата за търсене на консенсус по всеки въпрос и за вслушване в разумните предложения на гражданите и съветници доказа, че работи в полза на града. Ако разговора в София се провежда в плоскостта на ясни политики и предложение, то тогава всички ние като граждани на София ще спечелим. Нека заедно почитаме нашия град. Честит празник на всички и на добър час", каза Герджиков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
Сф преди 4 години
Да ни е честит празникът!
19
1
 
1
 
! Отговори
М, да ... преди 4 години
Така, защо ли 16т кандидат кмета за Сф са се отказали или ги отказаха в последния момент?!? Изборът едва ли не ще ни го сведът м/у Данчето и Майчето? Искам опция "Не одобрявам никой от кандидатите!" Иначе принуждавате да не се гласува, а пък това и целяхте! пп. процентът на негласувалите се покачва! : ))
18
1
 
5
 
! Отговори
Софийска баница преди 4 години
До АНТИВ действителност е точно обратното- София и още 3 големи града (Пловдив, Бургас и Стара Загора) работят за цяла България.
17
4
 
5
 
! Отговори
Чичо преди 4 години
Единствения път към успеха е госпожа Фандъкова да продължи да управлява Столицата. Иначе нищо добро не ни чака...
16
2
 
8
 
! Отговори
УРАААА преди 4 години
НА БОЙ! БОЙ ПАСЛЕДЕН Е ТОЗИ...ДРУГАРИ!*** БИТКАДЖИИТЕ МУ! БАЙ *** НА ИЗБОРИ ПСУВА И БИЕ! Е ТВА СТЕ КАМУНИСТИТЕ!ВИЖТЕ СЕ И ВЪВ ФОРУМА!
15
2
 
4
 
! Отговори
ФАНДЪКОВА, преди 4 години
НАДАЙ СЕ ТИ КАМУНЯГИТЕ ДА НЕ ПОЛЗВАТ ЕЗИК НА ОМРАЗАТА... ОТ УМРЯЛ ПИСМО... ОТ ГЪЛЪБ ГЕВРЕК...
14
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва да се срамуват, а не да си раздават отличия и да празнуват след поразиите, които сътвориха навсякъде.
13
3
 
7
 
! Отговори
Пита се, преди 4 години
кой освен общинарите и тяхната мафия празнува в София ?!
12
1
 
11
 
! Отговори
До7 преди 4 години
Фандъкова да се върне на село първа.Кметицата да даде пример.
11
1
 
6
 
! Отговори
шматка преди 4 години
София има сбор.:)))
10
1
 
9
 
! Отговори
тука има-тука нема преди 4 години
Някой много гласовете ще купува.***, взел пари за глас - празнува.После, цял мандат гладува.
9
5
 
12
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 4 години
Идва една тарикат-софиянка в средата на сезона да търси стая в хотелче.Казва ми -Давам за нощувка 10, но мога да вдигна до 12 лева.Отговорих, че за тази сума може да си наемесамо мазе (мухлясало) и то при късмет.Обиди се хитрушата, вирна нос ... и си отиде.
8
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За празника на София днес, лично аз и още поне 1 млн. Българи си пожелаваме НОВ успешен КМЕТ, който НАИСТИНА да променинещо, поне малко, за хората... А не неща които и без кмет дори пак ще си вървят като проекти.Дано малко поне - презастрояване, поскъпване на транспорт, увеличаване на сини, зелени,розови зони, мръсен въздух, повече колиот хора няма паркинги итн и тн и тн неща за които 9 години ставаше все по зле ище става ако няма нов кмет.ДАНО! ЩЕ!
7
7
 
15
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Пожелавам на софиянци мъдър вот и нов кмет.Тая кукумявка Фандулкова трябва да си ходи. С бюджет от 2 000 000 000 годишно София трябваше вече да е поне като Будапеща или Прага.
6
10
 
8
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
За софианци, всеки ден е празник.И как няма да е така, като цяла България работи за София.
5
10
 
7
 
! Отговори
Ут селу преди 4 години
Мраза софее
4
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Schofiorskia sin gerbera miizioer pak se utedi koi e toi golemia demokrat milioner s apartamenti. Zezo zwka poas na usa podmas na brd na boiko ve4e zezko ne se podmasva ubivta 4asovnizite se ispariha no pak sa si drujki nkp gerb jivkobisti boikovisuji sladureta
3
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Празника какво общо има с " политиците"? Ами щом ни напомнят за изборите.Наистина ще гласуваме МЪДРО този път.Толкова мъдро.Че просто няма да са " те" на власт и " политици" повече! И на тях да им е " честито" Още от сега!-:)
2
18
 
5
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Днешният ден е един от най-трагичните в историята на човечеството! На днешния ден преди точно 80 години червената пияна *** удря в гръб нищо неподозиращите поляци. Какъв празник ви гони?
1
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
София ще празнува другият месец.