Три протеста блокират София днес

Шествия срещу насилието над жени, за и против Симеонов
25 ное 2019 07:45, Александър Попов
33
Три протеста блокират София днес
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Три протеста са предвидени за днес, като вечерта може да се стигне до сериозни задръствания в центъра на София.

В 12 часа на обяд се готви демонстрация в подкрепа на избирането за зам.-шеф на парламента на Валери Симеонов. Вечерта пък срещу неговото назначение за пореден път излизат майките на деца с увреждания. То ще мине през Орлов мост, а автомобилни колони ще вървят по булевард "Цариградско шосе" и ще завъртят на кръговото на 4-и километър.

За 18:30 часа е обявено шествието "Докато има насилие, борбата продължава", като сборният пункт е на площад "Независимост". То се организира по повод международния ден срещу насилието срещу жени и също ще се отправи към "Орлов мост".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
4
 
! Отговори
Пенсионер преди 4 години
До Анонимен 13 Ааа, не така . Не намесвай пенсионерите.Пенсионерите не протестират.Вече гласуваме за Бойко.
27
2
 
3
 
! Отговори
Помня преди 4 години
При бай Тошо нямаше никакви протести.Ще протестиращ , ама ще има: А де ! А де !
26
3
 
4
 
! Отговори
До Истината преди 4 години
Кой да бъде в политиката и кой не все още се решава на избори,а не на протести с по 30 души.Твърде много медийно внимание се отделя на всеки луд решил да протестира.Трябва да сме наясно,че не всеки протест е смислен и много често протестиращите преследват твърде специфични свои искания,които не засягат масово обществото.В случая група жени се обидили на Симеонов и искат лична вендета.Този протест няма нищо общо с децата с увреждания и техните права и не виждам защо е обявва като протест на майки
25
5
 
2
 
! Отговори
нормален преди 4 години
До ИстинатаАко Симеонов въобще не трябва да е в политиката (по твоите критерии), над 90 проца от останалата "политическа класа" би трябвало да е директно за бесилото. Или бъркам? И не става въпрос за никакво тролене, просто нормалните хора вече са изтиквани от всякакви девиантни малцинства с претенции за невероятност. Ами в един момент, взе да идва в повече...
24
4
 
7
 
! Отговори
Истината преди 4 години
Малко са протестите в България, вижте как е във Франция или в Гърция. В България властта се опитва да обезмисли протестите чрез платени *** по форумите, които в стила на Симеонов за "кресливите майки", плюят против протестиращите. Валери Симеонов е срам за българската политика и ако човек е нормален, би трябвало да е на протест против Симеонов и участието му в политиката, вкл. и като депутат.
23
9
 
6
 
! Отговори
нормален преди 4 години
Омръзнахте на всички с непрестанното си врякане и наглите си претенции. Има читави български жени - МАЙКИ, които работят за заплата по-малка от помощите които получавате от държавата за да мучите недоволно, държейки отрочетата си като щит пред себе си. И само не ми обяснявайте колко са "специални" Вашите.
22
11
 
9
 
! Отговори
Мично Празников преди 4 години
Майките на деца с увреждания искали....това се чува месеци наред. Сега искали оставки, утре ще искат друго..Честно казано колкото и да изпитвах симпатии към каузата им в началото сега вече тотално си промених мнението- яко пресолиха манджата с исканията си. Смяната на депутати става с избори, а не с протест на няколко кресливи жени....Гледайте си децата и престанете да се врете във всяка камера, която се изпречи на пътя ви!
21
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Протестите в подкрепа на властта са най-демократичното откритие за 30 години преходна демокрация към дясна диктатура.
20
1
 
6
 
! Отговори
Мечти мечти преди 4 години
Мисля че това е прекрасем повод кметицата да каже "и без това през ден е затворено що да не спрем движението на коли в центъра перманентно" ! Ех мечтиии
19
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези "майки" нали са 24/7 ангажирани да гледат болните си деца, как всеки ден са на протест? Искам на всички присъстващи на този псевдопротест, да им се спрат социалните помощи и да бъдат съдени за злоупотреба с обществени средства.
18
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Костов предрече политическа стабилност
17
6
 
1
 
! Отговори
гл. шеф преди 4 години
до. българия. от гл. шеф на тайно разузнаване. г. валери симеонов. няма вина. защото тези думи гие казал тогава той беше превзет от петимата с уредите. от българия. ние идвам смего върнали в тялотоси. той няма вина. майки и деца. приберетесе в къщи стига вече с тези стачки срамота да вините невинен човек.
16
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кремъл иска непрекъснати протести за да дестабилизира държавата.Манолов трябва да си заслужи медала, като активира "русофилското братство".
15
5
 
7
 
! Отговори
Мияч на чинии преди 4 години
Андрешковци, протестирайте, докато започнат празниците, че тогава ще падне много "работа" !За чашите и чиниите не мислете, кой ще ги измие.Само да попитам, да пращам ли пари или да ги занеса лятото...ама друг път ?
14
0
 
9
 
! Отговори
До 14 преди 4 години
До АнонименСрещу кого? Ако е срещу собственото ни безхаберие съм съгласен!
13
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Протестите се превърнаха в бизнес за безработни и пенсионери. Това е вече Български патент. Няма недоволство за истински проблеми, а за някой лев.
12
10
 
15
 
! Отговори
Човек преди 4 години
Само един е смислен - този, срещу насилието, който обаче се обезмисля от другите два.Майките на деца с увреждания - те нямат право да се намесват в избора на зам.-председател на Народното събрание. Това не е тяхна работа, когато трябваше мерки бяха взети.За децата - четох и коментирах с много хора текстовете и лично не виждам нищо притеснително. Това е просто истерия, чиято цел обаче е изключително неясна.Интересното е, че за бурките в Пазарджи никой не протестира, а това наистина е сериоз
11
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С непрекъснатите протести за щяло и нещяло докараха хората дотам,че вече на всеки един протест вбъдеще ще се гледа с отегчение, независимо колко важна е темата. Очевидно е, че въпросните майки са политически мотивирани.Нормалните майки, които справедливо протестираха за повече помощ от държавата в отглеждането на деца с увреждания отдавна се отрекоха от тези политически активистки.Изключително грозно е да използваш болното си дете за да постигаш политически цели.Те са моралните инвалиди в случая
10
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На оръжие
9
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До sasНе си прав. Вече ни го наложиха. Да отглеждат това което са изтърсили, а ние да им плащаме и то хилядарка на месец, и да им се зачита за осигурителен стаж за пенсия. И утре заедно с техните "деца" и нас, да делим парите за пенсии взети от нашите деца. На мен "добре"ми звучи.Особенно като си плащам редовно данъци, осигуровки и съм сключил и внасям премии по зстраховки и за неродените ми внуци. Вместо да си пуша цигарите, злоупотребявам с алкохол,лекарства и опиати.