Кражби на ключ: Апаши изчезват с колата, докато я чистите от сняг и лед

Всяка зима тези престъпления се увеличават
11 дек 2019 09:36, Александър Попов
27
Кражби на ключ: Апаши изчезват с колата, докато я чистите от сняг и лед
Снимка: Булфото, архив

Навлизаме в зимния сезон, когато колите се нуждаят от по-дълго подгряване. Време, в което собствениците чистят снега от тях или заледените прозорци.

Но трябва да бъдем внимателни докато почистваме автомобила си, тъй като може да останем без него.

Крадци се качват в запалените коли и потеглят, докато собствениците държат стъргалката. Вече има няколко такива случая в София.

Някои от тях са документирани с видеозаписи от охранителни камери.

"Кражби на ключ" са хит през зимата

"За последните 20 дни са регистрирани две такива кражби. Такива противозаконни отнемания се извършват само през зимния сезон, когато гражданите си оставят автомобилите със запален двигател и те изчезват за секунди", каза пред Нова тв Пламен Максимов от отдел "Престъпления, свързани с МПС" към СДВР.

Максимов обясни, че в единия случай собственикът е оставил колата си да се размръзне и се прибира за малко до дома си. След това разбира, че тя е изчезнала. Другата кражба е извършена, докато притежателят на откраднатото возило си купува баничка. В момента  се работи по установяване на крадците.

Според него такива кражби може да има абсолютно навсякъде, тъй като извършителите са от различен контингент - някои от тях са наркозависими, а други имат криминални прояви. Има и случаи на крадци, които нямат регистрация в полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
14
 
! Отговори
Подобни преди 4 години
публикации вървят всяка зима поне от 10 години!
7
1
 
13
 
! Отговори
до 6 преди 4 години
винаги ще се намери къде да спреш и да се наложи да почистиш, но виж кога са ги откраднали, единият се е прибрал за малко до вкъщи, а вторият слязъл за баничка. този който е спрял за баничка, рано сутрин, дали не е пречил я на градски транспорт, я на другите? Някой просто е помогнал като маха колата от пътното платно :D
6
11
 
16
 
! Отговори
А нам все равно! преди 4 години
На мен ми е безразлично!Карам стара, над 20 годишна евтина кола, дизел, добре върви, доволен съм.Никой няма да иска да я краде. Даже може някой от крадците да ми помогне ако трудно пали, или ако нещо друго не мога да се оправя с нея.Да му мислят тия с баровските коли, лъскави, скъпи, на които сякаш има надпис на ламарините "Открадни ме!"А такива не са за жалене, щото ако имат един чyвaл пари да купят такава кола, ще имат и за гараж който се заключва нали така?И даже няма нужда да я чистят!
5
4
 
13
 
! Отговори
до 1 преди 4 години
Ти явно никога не си карал кола. Поне не през зимата.
4
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дивотията и беззаконието в България зове за саморазправа като в Дивия запад. Знаете ли какво са правили с конекрадците там?
3
1
 
40
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
Драги драскачи заглавието ви е пълна лъжа и коренно се разминава с текста. Колите са откраднати не докато са ги чистили от снега, а когато собствениците са мръднали уж набързо за нещо дребно.
2
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички производители на автомобили ти пишат в книжките, че се качваш, палиш и тръгваш. Само, че да има кой да го прочете. Натискаш копчето за движение на въздуха само в купето. Хем помагаш на двигателя бързо да загрее, хем вътре бързо се загрява. Ама кой не може да отвикне навиците добити на жигула, москвич и полски фиат......
1
14
 
11
 
! Отговори
Иво преди 4 години
Колите зимата се нуждаят от не повече от 1минута подгряване на място!!! Запомнете го и няма да ви изчезват ключовете.