Подпочвени води срутиха укрепване на строеж в "Манастирски ливади"

Зам.-кмет на Триадица: Това е сериозен проблем на всеки строеж тук
Обновена: 12 дек 2019 11:23 | 12 дек 2019 11:15, Анисия Иванова
23

Свлачище и срутване на улица в столичния кв. "Манастирски ливади" тази сутрин, след като падна укрепване на строеж в района.

Коли са били в опасност от пропадане в изкопа, а улиците в квартала бяха блокирани-

Улицата вече е обезопасена, няма опасност за живущите и автомобилите им.

"Рано сутринта получихме сигнал за паднала обезопасителна стена. Предполага се, че е заради теч на ВиК мрежата или заради проблем с високите подпочвените води. Няма материални щети за хората. Водата е спряна от сутринта от ВиК, но това бързо ще бъде оправено", коментира зам.-кметът на район "Триадица" Христо Вълчанов в "България сутрин".

Пред Bulgaria ON AIR той обясни, че до края на деня във всички домакинства ще има вода, ток също има, спряно е само уличното осветление.

"Информирани са институциите, ще дойдат, ще направят изследване за това какво се е случило. Всяка фирма, която строи тук, има нужните разрешителни.

По думите на зам.-кмета в "Манастирски ливади" подпочвените води винаги са били проблем, защото са много високи. "Това е сериозен проблем на всеки един строеж в този район", призна той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
8
 
! Отговори
Казуар преди 4 години
От срутването личи, че терена е нанос и почвата е несвързана. Проектантът е трябвало да предвиди укрепване с пилоти. При такава почва е абсурдно да се прави дълбок изкоп с вертикален откос до асфалта на улицата, ако мине тежко превозно средство може да падне в изкопа. Това което са направили не е укрепване, а облицовка. Вероятно случаят ще се замаже.
20
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кварталът, който спира въздушните течения на София....
19
4
 
1
 
! Отговори
архитект пенсионер преди 4 години
Кръстете си и превете паметник на Бойко,защото ,ако не беше направил околовръстното всичката вода от Витоша ще да е в мазетата ви по естествен път.
18
1
 
11
 
! Отговори
Селянин от Симеоново преди 4 години
Тресавище си беше и такива ще е и след сто години .Там преди 20 години си пасяхме кравите.После дойдоха едни глупави хора изкупиха ни мочурищата построиха кофторите и се намериха и по глупави хора които купуваха като невиждали подмамени от алчни брокери.Без улици, детски градини, площадки само кал и подпочвени води.
17
0
 
17
 
! Отговори
Додо преди 4 години
Неслучайно до 1998г там имаше пасища, егреци и кошари. После го превърнаха в бетонено гето и се населиха 10.000 провинциалисти, превръщайки живота на коренното население в ад! Нито има инфраструктура, нито почеата допуска такава извратена експанзия! И да, цените са около 4.000лв/м2. Лудост и алчност до безкрай! А, и ***, заробващи се доживот с кредити да купят ново строителство в престижен, южен район! Хак да им е!
16
1
 
4
 
! Отговори
Краси преди 4 години
Едно време края на София беше бул."Антон Иванов"/сега "Гоце Делчев"/ в тази посока.
15
0
 
19
 
! Отговори
.!. преди 4 години
Значи ГЛУПОСТТА и ТЪПОТИЯТА изравняват нещата! Значи ГЛУПСТ е да си купиш имот за по 1500-2500 евро квадрата и този имот да е построен вътху пясък! Но в момента "строителството" тука по тия земи е най-голямата перачница за пари и най-голямата ГЛУПОСТ съществувала някога по тия земи! Но глупави са и купувачите! За нещо дето струва най-много 200 евро те плащат 10 и пивече пъти отгоре! И това разбираш ли му викат икономически растеж и просперитет! Аз му викам ГЛУПОСТ! Но новината е радостна де!
14
0
 
27
 
! Отговори
Истината преди 4 години
Софиянците помнят, че по Бай тошово време там не се строяха панелки именно поради тази причина, наличието на високи подпочвени води !Колегата 13ти е прав, че ако ставаха тези места за строителство, те отдавна щяха да са застроени. Но пък сега новите строителни "инженерчета " явно са на друго мнение !?
13
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво е това строителство без канализация и инфраструктура? Все пак не е единична вила на лозе.
12
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ако са ставали за нещо тия ливади, още комунистите щяха да ги застроят, както и кв. Витоша и Кръстова вада имат много подпочвени води. Но потомците на комунистите подивяха да строят
11
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Строете бе ненормални лакомници
10
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Точно така е, навремето там не се разрешаваше високо строителство именно заради лошата геодезия. Има високи подпочвени води и отгоре нестабилен пясъчник. Сега вероятно положението ще се усложни от отпaдните ями в които са заустени тръбите на някои кооперации.
9
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този квартал е на няколко години, преди години не се разрешаваше там да се строи, именно заради подпочвени води !Сега, за да се угоди на "Столичани в повече" се разреши и само селянджъри си купуват там, след 10/ 20 години преди да са си изплатили ипотеката и ще им се съборят блоковете !
8
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да няма подземно езеро в този квартал,където всички се натискат за апартаменти,които струват майка си и баща си.
7
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Туй Софето голяма клоака. Не мога да повярвам що за *** се тикат да живеят там.
6
2
 
35
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Те първа ще почнат и блокове да се местят и накланят в манастирски ливади/ Там терена е не стабилен а и нямат кана лиза ция за отпадните води и са на септични ями това също ще повлияе на нестабилноста на терна/
5
2
 
20
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
Ако имаше укрепване нямаше да се срути просто изпълнителя на строежа е решил, ако може да мине по-тъничко с разходите.
4
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ай честито на собствениците на подземни гаражи в този нов блок :))
3
0
 
31
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 4 години
ЕДНО УКРЕПЛЕНИЕ НЕ МОГАТ ДА НАПРАВЯТ КАТО ХОРАТА. ТРЪГНАЛИ ЖИЛИЩА ДА СТРОЯТ.
2
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трее да си хахо, за да си купиш в манастирски ливади.