Опасен мост застрашава живота на шофьорите в София

По съоръжението минават над 300 коли и автобуси на ден
23
Опасен мост застрашава живота на шофьорите в София
Снимка: Кадър Нова тв

Oпасен мост над натоварен път в софийския район "Кремиковци" застрашава стотици шофьори всеки ден.
Намира се между село Яна и град Бухово.

По него преди са минавали товарни вагони на бившия завод "Кремиковци". Днес съоръжението пустее и се руши.

"Мостът е опасен. Преди няколко дни от него падна парче бетон. Той не се поддържа, откакто не работи завод "Кремиковци". На ден минават над 300 коли, както и автобуси на градския транспорт. Трябва да се вземат някакви мерки, докато някой не е пострадал", каза жител на град Буховопред Нова тв.

"Кмет на село Яна от два месеца. Сигнали за този мост при мен не са постъпвали. И аз също имам притеснения, когато преминавам под това съоръжение", посочи кметът на Яна Елеонора Ангелова.

"Ние имаме информация, че мостът е опасен. На 11 декември сме свикали съвместна комисия със собственика на съоръжението. На тази комисия е установено, че парапетите на моста, както и колоните му са опасни. Има ерозирала арматура и собственикът е поел ангажимент да премахне опасните елементи. Един от тях е отстранен още преди коледните празници", обясни кметът на район "Кремиковци" Лилия Донкова.

"Получихме предписания от община Кремиковци. Стартирахме процес, в който всички опасни колони бяха отстранени. Взехме решение да пристъпим към разрушаването на целия мост. Има степен на опасност, но самият надлез е здрав. Проблемни са оградните платна. Пристъпваме обаче към цялостното му разрушаване". Това обясни управителят на фирмата, която стопанисва надлеза, Анелия Крушкова.

"При всички случай движението ще трябва да се спре, докато трае разрушаването на моста, минимум за 2 дни", посочи Трайчо Соколов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ей едно време и мостове са правелиа за моста путин е виновен
18
5
 
9
 
! Отговори
vlady преди 4 години
Мостът е ценен паметник и трябва да бъде запазен за бъдещите поколения.
17
9
 
14
 
! Отговори
ПорЦелан преди 4 години
300 автомобила на ден? А какви времена бяха ... Бухово заедно с тези в гробищата го изкараха 5000 жители и стана град. Кремиковци работеше, по моста вървяха вагони със шлака, под моста минаваха самосвали с уранова руда за фабриката в Бухово. Коксохима работеше и миришеше на прясно отрязана краставица, Феросплави работеше и пушеше весело с оранжево кафяв пушек, децата в Ново селище имаха олово 30 пъти на нормата в кръвта ... Идилия.
16
6
 
8
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
До цоцалистаАнти човешки и анти народен е само цоцализма, все пак само вие в 13 вековната история на България сте правили атентати в църкви по време на погребение. А колкото до анти човешка, дори нацизма яде пасти пред милионите избити от Сталин и Мао! Цоцалистите са избили повече хора от всички други строеве събрани заедно и умножени по 10! И където е минал цоцалозма оставя разруха, мор, глад, хиперинфлация, народа бяга от цоцалистическите държави като от болестта която са!
15
13
 
10
 
! Отговори
Т.Шак преди 4 години
До ДО ФАШИСТА Т.ШАКПътищата, строени през соца, отдавна ги преасфалтирахме бе, *** червен, защото не ставаха за каране. Направихме си и нови магистрали, по хубави от оная, дето Бай ти Тошо я строи 30 г и стигна само от София до Пловдив. Айде не ми го хвали соц строителството - грозно, трудоемко, калпаво. Строеното през соца не става за нищо и никой не го ще, даже вашите червени олигарси разпродадоха соц заводите за скрап, защото само за скрап ставаха.
14
8
 
4
 
! Отговори
ДО ФАШИСТА РАДОСЛАВ преди 4 години
ФАШИСТЕ ТИ КАТО *** ФАШИСТКИ С РАБОТНО ВРЕМЕ ЛИ СИ ЗАЩОТО ДОСТА ТЕМИ ПРОПУСНА С ФАШИСТКИТЕ СИ ИДЕОЛОГИИ И АНТИ НАРОДНИ И АНТИРАБОТНИЧЕСКИ И АНТИЧОВЕШКИ ТЕЗИ.
13
8
 
7
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
Някои да се обади на психото, че са изтървали един от питомците си които си мечтае отново да се върнат времената на мързела, пияндетата, кражбата и цялостната разруха. Пак мечтаем за цоцализъм, нали бе мързел. Някои друг да работи, а ти цял живот да цоцаш, това ти липсва, нали бе! Я да отиваш на работа или стой гладен, цоцалист! И научи най накрая какво е Фашизъм и, че го е имало само и единствено в Италия! 70г. елементарно нещо не успяхте да научите, а твърдите, че държава сте построили!
12
0
 
3
 
! Отговори
РУМЕО се завръща преди 4 години
Бях малко дете и почти всеки ден виждах този мост, чакайки на спирката за гр. Бухово автобус 90. Този мост се виждаше, беше много близо до нашата къща, дори съм се качвал на ж.п. Линията прокарана през него, но никога не съм виждал влакова композиция да преминава по това трасе.
11
5
 
6
 
! Отговори
ИЦО х преди 4 години
Ако е извън София град, даже бих казал центъра, не търсете никого. Нито буда, нито фандъка се интересуват. ТАМ НЯМА ИЗГОДА ЗА ТЯХ.
10
8
 
11
 
! Отговори
ДО ФАШИСТА Т.ШАК преди 4 години
ФАШИСТЕ ЗАЩО КАРАТА ОЩЕ ПО ПЪТИЩА С КОМУНИСТИЧЕСКИ АСФАЛТ БЕ ?И САМО ЗАПЪЛВАТЕ ДУПКИТЕ ЗАЩО ЖИВЕЕТЕ В ПАНЕЛКИ СТРОЕНИ ПРЕЗ КОМУНИЗМА ?ЗАЩО ЦЕНТРОВЕТЕ НА ГРАДОВЕТЕ И ОБЩИНИТЕ НА ВСИЧКИ БЪЛГАРСКИ ГРАДОВЕ СА СТРОЕНИ ПРЕЗ КОМУНИЗМА ЗДАНИЯ ЦЕНТРОВЕ ВСИЧКО НИЩО НЕ Е ПАДНАЛО ?ПОСТРОЙТЕ НОВИ ОБЩИНИ И ДЕТСКИ ГРАДИНИ УЧИЛИЩА КИНА ТЕАТРИ НЯМА ЕДНО УЧИЛИЩЕ ПОСТРОЕНО В МРЪСНИИЯ КАПИТАЛИЗЪМ И ФАШИЗЪМ *** ИНАЧЕ МНОГ СКАЧАШ ФАШИСТЕ.
9
13
 
11
 
! Отговори
Т.Шак преди 4 години
До ДО Т.ШАК ФАШИСТАНа Колю Фичето мостовете стоят, щото са правени от майстор, а соц мостовете са строени калпаво от некадърници и затова се рушат. Направихте от трудолюбивия български народ едно мързеливо мрънкало, което чака някой отгоре да го оправи. Ей от това не можем да се оттървем вече 30 г.
8
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мостът е направен от руснаците,когатосе строеше комбината.Тогава още нямахме нужните кадри.Някой сложитези ненужни колове,вместо да се направи грамотна ограда.По моста седвижеха вагони,пълни с шлак.С тозишлак тиквин ни направи магистралите.Мостът е много здрав,на соца произ-ведение на изкуството.Да се махнат самотъпите колове.Ще спрат за два денадвижението.Апи ,няма ли специалисти,да кажат какво е състоянието,да махнатколовете или там няма комисионна.
7
8
 
10
 
! Отговори
ДО Т.ШАК ФАШИСТА преди 4 години
НА ФИЧЕТО НЕ МЪРДАТ ЗАЩОТО ПРЕЗ КОМУНИЗМА ГИ РЕСТАВРИРАХА НАУЧИ СИ УРОКА ФАШИСТЕ.НЯМАШ ЗНАНИЯ ЗА ДА СПОРИШ С ИСТИНСКИ КОМУНИСТ СЛАБ СИ С ФАШИСТКИТЕ СИ ТЕЗИ.
6
11
 
11
 
! Отговори
Т.Шак преди 4 години
До ФАШИЗЪМ 30Г.Сус бе, *** червен! На Колю Фичето мостовете от 200 г не са мръднали, а Бай Тошовите мостове вече са за скрап. Нали знам как се строеше през соца - пълен т-шак!
5
11
 
12
 
! Отговори
ФАШИЗЪМ 30Г. преди 4 години
КОГАТО НИ НАТРЕСОХТЕ ФАШИЗМА И ИМПЕРИАЛИЗМА И ДОЛНИЯЯ КАПИТАЛИЗЪМ ЗАБРАВИХТЕ ЧЕ ТРЯБВА ДА ПОДЪРЖАТЕ ИЗГРАДЕНОТО ОТ ДР.ТОДОР ЖИВКОВ СЕГА ПОЧНАХТЕ ДА СЕ МАИТЕ ЧЕ СЕ РУШАЛО И ПАДАЛО ФАШИСТИ САМО ДА СИ ПЪЛНИТЕ ДЖОБОВЕТЕ И ДА ПОЛЗВАТЕ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД КАТО РОБИ НЕ СТАВА.ТРЯБВА И ДА ГРАДИТЕ НО ТРЯБВА ДА ИЗЛИЗА ОТ ВАШИЯ ДЖОБ НЕ ОТ НАРОДНИЯ ЗАЩОТО ПРЕМАХНАХТЕ ОТ ИМЕТО НА БЪЛГАРИЯ НАРОДНА ....ПРЕСТЪПНИЦИ БЪЛГАРОУБИЙЦИ.
4
2
 
17
 
! Отговори
българин преди 4 години
В България никой не гарантира живота на нормалният гражданин .Само вижте пътя Асеновград -Пампорово ,и тръпки да те побият !!
3
5
 
24
 
! Отговори
Лойко Борисов преди 4 години
Нема проблем. Ще позчакаме още малко да убие някой като онези лампи в тунела и после ще предприемем незабавни мерки и ще накажем виновните. Но да не забравя и да обвиня БСП за всичко.
2
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дайте го на ромите от махалата, за нула време ще решат проблема.
1
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** е наредил на калинките си, да не се дават никакви пари за поддръжка на нищо. Само ако се случи нещо, тогава се появява месията с кесията.