Втора градска болница в София става инфекциозна

За още една обаче няма възможност, заяви Фандъкова
28
Втора градска болница в София става инфекциозна
Снимка: БГНЕС

Заповедта за временното преобразуване на Втора градска болница в инфекциозна се очаква да бъде издадена още днесq съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова, която провери строителните дейности в 31 детска градина в район "Люлин" 2.

Още по темата
По думите на кмета разчетите са, че за три денонощия болницата ще бъде подготвена за инфекциозна. Капацитетът на лечебното заведение е за около 50 легла.

Лекарите и персоналът във Втора градска са дали своето съгласие за оставане на работа след преобразуването на болницата.

Столичната община чрез бюджета си ще подпомогне лечебното заведение, защото преобразуването означава, че тя спира да изпълнява своята дейност, предаде БТА.

Надявам се в рамките на тези три дни да решим всички въпроси. През това време ще работим за организацията и доставката на необходимите материали и оборудване, посочи Фандъкова.

По думите й Столичната община няма възможност за преотстъпване на втора общинска болница, която да бъде преобразувана в инфекциозна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това отдавна трябваше да се направи, по една болница да речем в Плевен,Варна,Пловдив и София трябваше да се преустроят в инфекциозни, оборудвани с достатъчен брой Кислородни концентратори и средства за лична защита ,трябваше да се мобилизират и пенсионирани медицински кадри,имащи желание за работа!
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Единственото хубаво на короната е, че става за всякакви тикви.
3
3
 
11
 
! Отговори
БОКО БЪЛГАРОУБИЕЦА преди 4 години
До Анонименза каква "грешка" говорим ?? все едно от 10 години не следим добре организирания и провеждан геноцид от герб срещу народа . Недопустимо е да наричаме тяхната "политика" и умишлени намерения "грешка"...иначе е фатално за нас ДА...това е идеята...
2
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато видя Фадъкова ме обвзема паника, тази женица не става за дироктор на водопад.
1
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега ли разбрахте, че беше фатална грешка затварянето на болниците в страната и превръщането им в ТД?!