Роми от "Факултета" се каят за протеста, тестваха се доброволно

Някои от тях признаха, че са сгрешили като са се събрали на протест
Обновена: 18 апр 2020 14:29 | 18 апр 2020 14:15, Ния Христова
233
 
Двата столични квартала "Факултета" и "Филиповци" продължават да са охранявани от полицията. Вчера в кв. "Факултета" се стигна до напрежение и протест заради наложената карантина. 
 
"Обстановката във "Факултата" към този час е спокойна, предаде репортер на Bulgaria ON AIR. Провежда се масово тестване на жителите. Има и създаден импровизиран пункт, където могат да се тестват, но това е пожелателно, а не задължително. 
 
Много хора доброволно се наредиха, за да им бъде взета кръвна проба. Част от тях признават, че са сбъркали като са се събрали на КПП-то, за да изразят недоволството си срещу мерките. 
 
Засилени са и хигиенните мерки в квартала. Всички, които влизат и излизат от "Факултета" се подлагат на задължителна дезинфекция. Полицейското присъствие остава засилено и във "Филиповци". Всички полицаи са снабдени със защитни маски и ръкавици.
 
Столичният кмет Йорданка Фандъкова категорично се противопостави на всякакви опити да се провокират хората на етнически принцип. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
2
 
17
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Един Фандък от все сърце,но ромите не искат КПП,рома си иска свят широк,а българина ще го храни чак до гроб.
77
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
АПРОПО ФАНДЪКОВА КОЙ ЩЕ ПЛАЩА МИЛИОНИТЕ ДЪЛГОВЕ НА ТЕЗИ КВАРТАЛИ!?ТЕХНИЦИТЕ В ЧЕЗ ЧАКАТ ЗАПЛАТИ!
76
4
 
16
 
! Отговори
сигурно преди 4 години
Ще има безплатни кебапчета за Великден,от партията майка.
75
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
фандъчката не чу ли срещу кого викаха ромите и на кого искаха оставката-бойко борисов.този протест беше насочен срещу правителството...ха така,а пък тя да не се нагнетява етническо напрежние...чакайте сега,ромите викаха оставка на правителството,а не българите вън!РОМИТЕ ТАМ ИСКАХА ОСТАВКАТА НА БОЙКО БОРИСОВ!
74
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имам един познат живее до тяхната махала и ми казва тия само от бой разбират ако ги биеш редовно имат ти уважението ако си мекушав и с добро най малко ще те окрадат
73
0
 
23
 
! Отговори
хмм преди 4 години
Сега ми е интересно да извадят една статистика за размера на битовата престъпност в близките до тях квартали. Сигурен съм ще има добри резултати!
72
2
 
14
 
! Отговори
bylgarin преди 4 години
Zabelejete testvaxa se dobrovolno i bezplatno s platenite ot nas testova a za men i vas test dobrovolno 100 leva.ili nqma
71
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво реват тия че не ги пускат да крадат по града ли бай Тошо ги оправяше имаха вечерен час в нашия град хванат ли го след 22 извън махалата бой бият с маркучи после с дърво да си почине малко
70
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Един Фандък във цвят червен. Eдин за теб един за мен, какво му трябва на ромчака.
69
3
 
22
 
! Отговори
Ром преди 4 години
Искам дезинфекция на целото ГЕРБ.
68
2
 
23
 
! Отговори
бай мангал преди 4 години
имам дълг към чез 10 000 лв.,но всичко е точно!имам дълг към вик 5 000 лв.,но всичко е точно!имам дълг към банката 100 000 лв.само главницата,но всичко е точно!имам дълг към виваком за 5 000 лв.,но всичко е точно.точно е защото аз съм ром!
67
2
 
9
 
! Отговори
до 78 преди 4 години
Нали ти не си ***. Всички други са! Това, че хората не обичат ГЕРБ не значи, че са чиито и да били ***.
66
2
 
26
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Единица за герберастия - един Фандък !!
65
1
 
19
 
! Отговори
V преди 4 години
Ромовете трябва да разберат че ако гласуват за едни и същи партии нищо няма да им дадат. герб ,бсп,дпс и вмро са като абонирани за депутатска хранилка .Много ясно че тия нито доходи ще вдигнат нито пенсии ни то пък противо короносирусни мерки .Италянците заплашват че ще излязат от ЕС и веднага пари и храна на всеки ;) България даже референдум не е правила тогава кво иска ??? Нищо няма да има в България докато не почнем да сменяме партиите както е в Европа .
64
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
фандъчката си говори,а керванът си върви...кой ще плаща сметките за милиони на тия хрантутници не е ясно...че то си е най-рахат да си ром в тая държава:полиция те пази от вируси,носят ти храна по домовете,безплатно те тестват за разни работи,обръщат ти внимание...
63
2
 
41
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Бедните роми, тръгнали да си купуват пиячка.Полицайте ги спрели.Горките роми, оплакват се, че ги карат да живеят като българите !
62
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Закво ги защитавате шведите? То се видя, че българи болни няма - нека си пътуват.
61
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз да ви кажа докогато така ги обгрижват тия всичкото да им е безплатно само да вземат нищо да не дават няма да можем да се справим с тях грешна е стратегията при всяко тяхно нарушение да ни плашат с дискриминация по лошо ще става
60
1
 
23
 
! Отговори
ЕС комисия преди 4 години
Сума ти тестове на вятъра!
59
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Роми от "Факултета" се каят за протеста, тестваха се доброволноНякои от тях признаха, че са сгрешили като са се събрали на протест"Леле, направо се разплаках от умиление!(вярвате ли ми?)