Роми от "Факултета" се каят за протеста, тестваха се доброволно

Някои от тях признаха, че са сгрешили като са се събрали на протест
Обновена: 18 апр 2020 14:29 | 18 апр 2020 14:15, Ния Христова
233
 
Двата столични квартала "Факултета" и "Филиповци" продължават да са охранявани от полицията. Вчера в кв. "Факултета" се стигна до напрежение и протест заради наложената карантина. 
 
"Обстановката във "Факултата" към този час е спокойна, предаде репортер на Bulgaria ON AIR. Провежда се масово тестване на жителите. Има и създаден импровизиран пункт, където могат да се тестват, но това е пожелателно, а не задължително. 
 
Много хора доброволно се наредиха, за да им бъде взета кръвна проба. Част от тях признават, че са сбъркали като са се събрали на КПП-то, за да изразят недоволството си срещу мерките. 
 
Засилени са и хигиенните мерки в квартала. Всички, които влизат и излизат от "Факултета" се подлагат на задължителна дезинфекция. Полицейското присъствие остава засилено и във "Филиповци". Всички полицаи са снабдени със защитни маски и ръкавици.
 
Столичният кмет Йорданка Фандъкова категорично се противопостави на всякакви опити да се провокират хората на етнически принцип. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
5
 
4
 
! Отговори
чичо преди 4 години
До нема париТо живот няма за обикновения българин ...
97
0
 
19
 
! Отговори
нема пари преди 4 години
До .ами така е ти какво очакваш?за тях пари на калпак,а за нас нови заеми и бачкане до откат...преди един месец отивам на лекар и от роми не можеш да се вредиш,гледат те на кръв и са готови да те унищожат.бях болен и имах нужда от болничен при все че не съм ползвал такъв от над 10 години.здравноосигурен съм...въпреки че ми видя състоянието,лекарят категорично ми отказа забележете със следните думи:не може,целият град е в болничен!очевидно аз бях единственият "здрав" в този град поне по документи
96
0
 
20
 
! Отговори
??? преди 4 години
няма ли някоя мисирка да се престраши и да запита НОЩ защо става така, и след пандемията пак ли само *** ще плащат медицински осигуровки?
95
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За жителите на маалата е ясно! Непредсказуеми са. Друго се сетих сега.Къде е днес др Борисов? На църква че няма да иде е ясно вече! Някъде с "джипчето" На " инспекция" ли е? Или си полива "магнолиите" днес необеспокояван от никого? Не че ми е дерт де.Колкото по малко го виждаме на екран по добре! В повече ни идва вече с годините!Честит празник Българи! Кораво племе сме и пак ще оцелеем! И без доходи,без работа. Напук на всичко случващо ни се!
94
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако Короната абеле тооолкос страшна, досега там щеше да им хиляди починали ... Ама забравихме да спиемен, че продължителността на живота на ромите е 56-7 години.
93
0
 
20
 
! Отговори
Само питам преди 4 години
"Засилени са и хигиенните мерки в квартала. Всички, които влизат и излизат от "Факултета" се подлагат на задължителна дезинфекция."Къпят ли ги на КПП-то?
92
1
 
24
 
! Отговори
Tmipazi преди 4 години
Ауу колко благородно от тяхна страна. Тествали се доброволно безплатно. Мен с пневмония не искше никой да ме прегледа и лежах три седмици вкъщи. Даже направление за изследванията и рецепта за лекарства не ми даде джипито.
91
0
 
13
 
! Отговори
UFF преди 4 години
Да им дадем всичките фурми и да не мърдат от там още една година
90
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дрън-дрън-чи-плЯЯЯЯЯЯС
89
1
 
22
 
! Отговори
. преди 4 години
ето за кого истински е загрижена властта.за нас карантина, за тях тестове. това значело "масово тестване". лицемери, страхливи типове, почне ли някой да крещи оставка и веднага се навеждат!но ние сме си виновни. вместо да излезнем и масово да им поискаме сметка - мълчим и траем.
88
1
 
17
 
! Отговори
киро салама преди 4 години
аууууу какви чудеса правят цветните хартийки(парите) раздадоха им малко хартийки и изведнъж станаха чудеса братята ромХи започнаха да се покайват и да се тестват доброволно!!!!и излезнаха едни индивиди да се хвалят как успокоили протеста ама не казват че дали пари на мешерето и то ще ги разпределя на калпак за братята!!!апропо затова ли виеха сирените на онези 4 джипа с ремаркета явно отиваха към махалата да тестват братята и по пътя си джипките стресирваха ненужно хората..евала велики сте!
87
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За електората безплатни тестове, а за българи роднини на доказано заболели няма тестове. Да си седят по къщите докато или оздравеят или стане време за опело!
86
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази ромка от клипа не изглеждаще да се разкайва за нещо... напротив!
85
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
защо тестват уйгурите с нашите пари?
84
1
 
11
 
! Отговори
Беден ром преди 4 години
А Фурми от тези луксозните за бедните роми ще има ли лельо Йорданке?
83
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Може ли охраната и блокадата да остане и след края на пандемията? За един приятел питам.
82
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много трогателно!
81
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това тяхно (разкаяние) колко ще струва на българския данъкоплатец
80
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фандъкова при избирателите си,ама суджуците за тях а фурмите за вас...и по един банан нали за тях ревахте при бай Тошо
79
1
 
24
 
! Отговори
??? преди 4 години
не само "доброволно", но и безплатно, което и беше целта им...така е, те са нечий основен електорат, без тях са за никъде...Иначе до хората от първа линия тестове не стигат. А и останалите българи следва да се замислят, за чий внасят медицински осигуровки?!