Незаконна ли е блокадата на махалите в София?

Адвокат внася жалба за нарушени права
Обновена: 20 апр 2020 10:04 | 20 апр 2020 10:03,
136

От миналата седмица са въведени частични ограничителни мерки на територията на кварталите "Факултета" и "Филиповци" в София. Заповедта предизвика различни реакции сред обществото, стигна се и до протест във "Факултета".
Още по темата

Адвокат Даниела Михайлова заяви пред "България сутрин", че са нарушени човешките права на живеещите в квартала и ще внесе жалба срещу мерките.

"Мерките трябва да бъдат изпълнявани от всички и да са еднакви за всички", подчерта тя. Според нея не е валиден аргументът, че двата квартала са огнище на заразата и за това са блокирани.

"Факултета" притихна, напрежението бе потушено

"Според данните, които получаваме всяка сутрин, не бих казала, че там има огнище. Данните от двата квартала сочат, че заразените са 6%. Този аргумент не стои сериозно", отбеляза тя пред Bulgaria ON AIR.

Адвокат Даниела Михайлова каза още, че мярката може да предизвика напрежение. Но също така, че донякъде не е законна, защото заповедта не е публикувана на сайта на РЗИ, което е основно изискване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
54
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Лешоядите почнаха да кръжат. Заради ей такива адвокати ромите са на това дередже, защото те вместо да им помагат, ги учат как да паразитират. Научете ги да ходят на училище и да не се женят на 12 години и да раждат на 13. Тогава не се ли нарушават техните права като са малолетни? И ей такива адвокати ни съдят в Страсбург и се хранят от това.
90
0
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Човешки права" в случая следва да се тълкува по следния начин:- право да вършиш всякакви престъпления безнаказано;- право да ползваш вода, ток и други консумативи без да плащаш и стотинка;- право да призоваваш за унищожението на българите без последствия;- право да бъдеш лекуван без да си осигурен;- право да биеш лекарите, които те лекуват;- право да не спазваш карантинни мерки и да друсаш кючеци;- право да "береш";- право на 50 лв. по избори;- право да продаваш/купуваш булки на 12 г.
89
2
 
41
 
! Отговори
ууу преди 4 години
Тази е от хората на Кънев, който се крие като мишок.
88
1
 
41
 
! Отговори
НЕ Е ЛИ ВРЕМЕ .. преди 4 години
ХОРАТА В БЪЛГАРИЯ---КОИТО НЕ СИ ПЛАЩАТ ЗДРАВНИТЕ ЗАСТРАХОВКИ , ДА БЪДАТ ЗАДЪЛЖЕНИ ДА ГО ПРАВЯТ ...ИЛИ ПОНЕ ДА СИ "ОТРАБОТВАТ ПРИНУДИТЕЛНО" ПАРИТЕ ЗА ЗДРАВНА ЗАСТРАХОВКА??!С КАКВО СМЕ ДЛЪЖНИ --"НИЕ РЕДОВНИТЕ ГРАЖДАНИ" ....ДА ПЛАЩАМЕ ЗА МЪРЗЕЛА И НЕХАЙСТВОТО НА .."НЕРЕДОВНИТЕ ГРАЖДАНИ"....??!!НАЛИ НЯМА "РОБСТВО" В БЪЛГАРИЯ...??!
87
14
 
2
 
! Отговори
Разбой преди 4 години
До Пиян - залянРомите имат това право, както и всеки български гражданин - ако не го хванат.
86
0
 
28
 
! Отговори
Равноправие преди 4 години
Не може да има равни права без равни задължения. Тези, които си плащат осигуровките и данъците, трябва да получат същите права като всички останали български граждани. Тоест правото да се плащат сами бързите тестове и процедурите в болниците, които не се покриват от ЗОФ.
85
1
 
27
 
! Отговори
Йо преди 4 години
Да не ги приемат в болница и така няма да се натовари здравната система.Парацетамол има за всички.Никой не може да задължи здравните власти в Италия,Испания,ОК да приемат болни над 75 години в болница,защо тука за този етнос да е по различно.Това там не е ли диск,риминация,още повече,че хората там са си плащали здравните,а тези тука само получават,без да дават и всички сме им длъжни.
84
3
 
22
 
! Отговори
Пиян - залян преди 4 години
А колко е законно е да ме лишават от правото да пътувам до вилата си , която иска поддръжка и обслужване , да не говорим , че ромите може пак да са я разбили....
83
1
 
34
 
! Отговори
МОЛЯ , МОЛЯ... преди 4 години
ТИЯ ТЕСТОВЕ ЗА КОРОНА-ВИРУСА , НЕ СА БЕЗПЛАТНИ !!!ТЯХ ДЪРЖАВАТА ГИ ЗАКУПУВА И ВНАСЯ , С НАШИТЕ ПАРИ-- НА ХОРАТА СЪС РЕДОВНА ЗДРАВНА ЗАСТРАХОВКА , ПЛАЩАНА ПРЕЗ ГОДИНИТЕ !ЗАТОВА ---РЕДОВНИТЕ ПЛАТЦИ , НЕ ПЛАЩАТ ТЕСТОВЕТЕ /ТЕ СА БЕЗПЛАТНИ ЗА ТЯХ/ПИТАМЕ ОБАЧЕ: ДОКОГА , ХОРА КОИТО НЕ СИ ПЛАЩАТ ЗДРАВНИТЕ ЗАСТРАХОВКИ , ЩЕ СЕ ПОЛЗВАТ С ПРИВИЛЕГИИТЕ НА УЖ.."РЕДОВНИ ПЛАТЦИ"!ТОВА --НЕ Е ЛИ ВИД ПРЕСТЪПЛЕНИЕ НА ЗДРАВНИТЕ ЗАКОНИ??!
82
0
 
20
 
! Отговори
ikar преди 4 години
До ЙоНе е важно кого и какво защитава, а какъв хонорар ще вземе!
81
1
 
36
 
! Отговори
Избирател преди 4 години
Като приключи целият този цирк,да се направи сметка за похарчените средства за лечение и БХК да плати сметката на всички неосигурени протежета.
80
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ромските квартали във всички населени места по принцип трябва да са блокирани не само сега.Те са развъдници на всякакви зарази и криминални дейности.Докато не се научат какво е задължение,да не получават права,защото този етнос създава проблеми навсякъде където се намести.
79
0
 
27
 
! Отговори
И , кое е незаконно? преди 4 години
Че тия от махалите не плащат здравна застраховка , а аз и моето семейство си плащаме и искаме да сме живи и здрави , ли??!СЛЕД КАТО НЕ ПЛАЩАТ ЗДРАВНИ ЗАСТРАХОВКИ , ЗАЩО МАХАЛИТЕ ГИ ТЕСТВАТ БЕЗПЛАТНО??!ЗАЩО ДЪРЖАВАТА /сиреч ние/ТРЯБВА ДА ГИ ЛЕКУВАМЕ ТИЯ ОТ МАХАЛИТЕ БЕЗПЛАТНО , СЛЕД КАТО САМИТЕ ТЕ , НЕ ИСКАТ ДА СЕ ОСИГУРЯВАТ ИЗОБЩО...??!ЗАЩО ЗА ЕДНИ ---ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО Е ПЛАТЕНО И ОСИГУРЕНО...?А , ЗА ДРУГИ---ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО НЕ Е ПЛАТЕНО ..АМА ПАК Е ОСИГУРЕНО...?КОЙ--ВСЪЩНОСТ ПЛАЩА ??!
78
0
 
16
 
! Отговори
Йо преди 4 години
Имаме 705 активни случая т.е. болни,от тях 70 са на медицински персонал/едва ли има между тях от етноса/.Да посочат колко са от махалите,че да и светне на тая адвокатка ,какво защитава.
77
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да внася каквото иска. Ще стане за смях, извънредно положение е, всичко е законно. Следващия бездарен мрънкалник, моля.
76
5
 
12
 
! Отговори
До 85 преди 4 години
Като почнат всеки ден да умират по десетина човека, ще ви дойде акъла в Христо Ботев, въпроса е защо трябва да става по трудния начин? Когато човек се предаде на простотията, го чакат много тежки дни. Но нищо вие си псувайте и си вярвайте на долнопробен фейк нюз.
75
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ami to v celia eu ima ogromno narushavane na pravaga na europeicite s zabrana za dvijenie na horata sreshtu svobodata za dvijenie na stoki, parichni kervani miliarderski capitali ...
74
0
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
А законно ли е теста за един, независимо какъв е той по произход да е безплатен, а аз да го плащам? Ам круизните кораби срещу кого да заведат дело? То много въпроси, на тази и на ромите да не се плаща, нека те да и платят вероятно огромния хонорар, защото моя позната плати 300 лв за някакъв въпрос? Не знам как ще се въведе ред, имам предвид и след вируса, защото никой не можа да накара този етнос да работи, а от там идват повечето злини?
73
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами не знам дали е законна и каква е поуката от това,, но в кв. Христо Ботев в София не масово, а всички роми не вярват че има коронавирус, те си мислят, че Бойко Борисов прави всичко това за пари от Европа! А от два три дни в фейса си четат, че Бойко плаща на ромите от Фикултето по триста лева, за да казват че са болни! Нищо не може да ги убеди, че има коронавирус просто защото не дават по телевизията заразени, а също така много недоволстват от жандармерията и само ги псуват!
72
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До: 85Остави я Михайлова, тя защитава правата на електората на ГЕРБ. Нали пак ще има избори и трябва пак да са на власт, иначе лошо (за тях)?