"Студентски град" - депо за дрога, Николай не е на върха на веригата

Подобни групи работят на принципа на терористични организации
Обновена: 28 май 2020 09:54 | 28 май 2020 09:51, Ния Христова
70

Вчера беше открито рекордно количество кокаин в столичния ""Студентски град". Наркотикът е с общо тегло 327 кг и е била разпределена в пакети. 31-годишният Николай Петров, в чийто автомобил бяха открити 40 кг кокаин, остава за постоянно в ареста.
 
Криминалистът Иван Славов каза в ефира на Bulgaria ON AIR, че "Студентски град" най-вероятно е депо за наркотика, а задържаният е само една малка бръмка от цялата схема.
Още по темата
 
"Този човек не е връх на веригата и със сигурност не е познавал боса на групата. Това е междинна станция, където наркотикът е трябвало да престои известно време и да се разфасова. Подобни групи работят на принципа на терористични организации", посочи криминалистът. 
 
Славов допълни, че българският пазар не е голям, нито атрактивен за търговия с наркотици, но пък е междинна станция за разпространение по света. Граничните ни власти не са способни да налагат драконовски мерки. 
 
"Те проверяват само хората със съмнително поведение и не добре оформена документация. А хората, пренасящи наркотици, използват легални превозвачи и са по-трудни за разпознаване", обясни той. 
 
Иван Славов допълни, че кокаинът е най-скъпият наркотик и от него се реализира най-голяма печалба.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде е каскета да млеца, че няма виновни? И кой освен тиквата го държи тоя канал. А тоя мишок ще го отнесе яко. А нагоре?
1
7
 
31
 
! Отговори
Иван Иванов преди 3 години
Ст.град и кърджали са ми двете най-противни места в България!