Проверка на полицаите от протестите, има ли виновни – наказания

До един месец ще са готови резултатите от процедурите
242
Проверка на полицаите от протестите, има ли виновни – наказания
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Назначена е проверка, която да изясни събитията около протестите заради оплакванията, че е имало полицейко насилие.

Още по темата

Процедурите  ще приключат в едномесечен срок, като при констатиране на нарушения ще бъде поискана дисциплинарна отговорност, съобщи шефът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев.

Той апелира да бъде дадено време, за да се намери обективната истина.

"Сутринта чухме една от гледните точки на майката на един от задържаните. Случаят е от 10 юли на "Орлов мост". Този младеж се е държал изключително грубо с полицейските служители. Задържан е в Първо районно, като е отказал да получи медицинска помощ, но въпреки това е бил извикан екип на "Спешна помощ", каза Хаджиев.
На младежа е дадена  възможност за оказване на медицинска помощ. Освен това е можел е и да се свърже с адвокат, но е отказал да подпише декларация.

На задържания му е повдигнато обвинение.

От Столичната дирекция на вътрешните работи поясниха, че ескалация на напрежението е имало най-вече пред МС и при кръстовището на ул. „Оборище” и „Васил Левски”.

Всички полицейски служители ежедневно се инструктират относно използването на физическа сила и помощни средства.

„Първата редица полицаи са с жълти жилетки, на които пише „антиконфликт”. Голяма част от тях са жени. Няма палки в ръцете на нито един полицай”, обясниха от СДВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Полицаите нямат вина, вършат си работатаТ.Е. ТВЪРДИШ ЧЕ РАБОТАТА ИМ Е ДА ПРЕБИВАТ ЗАКЛЮЧЕНИ С БЕЛЕЗНИЦИ ХОРА,И СТУДЕНТИ.....ДОЛУ ГЕРББОРИСОВ В ЗАТВОР
91
9
 
5
 
! Отговори
Гери преди 3 години
До До троловете на ГРОБИстинският проблем не е в действията на полицаите, а в това че главата на червеният змей беше отсечена!
90
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Полюцайти си вършели работата... ако работата им е да пребиват младежи - не ни трябва такава полиция.Истинските престъпници полицията не ги закача, ама мутрее пред обикнвени граждани. Да не им спретнем един народен съд? Главичките на дръвника и клъц, клъц - като дини и ряката? Щото преди точно така е станало, историята обича повторения.
89
12
 
7
 
! Отговори
Гери преди 3 години
До АнонименЧервената мафия протестира, представяйки се че е народа, манипулирайки невинни хора!Полицаите нямат вина, вършат си работата! Дори и правителството да подаде оставка, БСП и мафията никога повече няма да видят власт, много добре знаете това! Превърнахте демокрацията в свободия, престъпната червена хунта апелира за справедливост?
88
6
 
23
 
! Отговори
До троловете на ГРОБ преди 3 години
Гърбавият тролаж - цяла България гледа видео, на което големите "мъжкари", наричани "полицаи", биеха вързан и паднал на земята човек. Никой не е видял и заснел защо се прави това, не е заснета агресивна провокация от страна на този човек.Колкото и да ви плащат, неспособни сте дори да захлебите днес. Защото истината не можете я скри, нито можете да убедите или да излъжете някого. Освен господарите си, че сте им свършили това, за което ви плащат - да пишете лъжи по форумите.
87
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Май трябва да викаме сърбите на помощ
86
3
 
13
 
! Отговори
ДРАГИ преди 3 години
МИ ЖУРНАЛИСТИНАСКОРО УБИХА ВАШИЯ КОЛЕГА МИЛЕН ЦВЕТКОВНЕ СЪМ ЧУЛ ДА ИМА НЯКОЙ В ЗАТВОРА....
85
13
 
4
 
! Отговори
Гери преди 3 години
До АнонименПроблемът изобщо не е в полицаите, а в това че Гешев атакува много червени престъпници и истинската мафия! Те са за затвора!
84
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До истинатаДа си представим, че съм на протеста и там има няколко хиляди хора и някой от протестиращите хвърли нещо по полицията, а аз си стоя мирно и полицията решава, на произволен принцип да набие един от всички с цел сплашване. Те нямат право да бият хората. Имат право да се защативат но не и да бият хората. Ако човека е повален на земята му се слагат белезници, а не се бие.
83
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След това, когато премиерът поиска неговата оставка, министърът на вътрешните работи отказа да я приеме. Това означава, че този министър има друг фактически началник, че той само формално е подчинен на премиера, но неговото командване е през Пеевски и Доган. Тази ситуация на паралелна власт е непоносима за една правова държава.
82
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Очевидно тази власт, няма контрол над силовите си структури. Това пролича много добре в Росенец. Там шефът на полицията не изпълняваше разпорежданията на кмета, който е зам.-председател на ГЕРБ, да допусне хората, водени от Христо Иванов до плажа.
81
3
 
14
 
! Отговори
Резултати до месец? преди 3 години
Има ли камери на сградата на МС? Има! Имат ли интерес Младенчо Маринов - Шофера на Мето Илиенски и Ивчо Иванов - ИПОНската калинка на Баце да покажат записите? Нямат!
80
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А/ Всеки дрогиран *** да провокира и посяга на униформени полицаи.Я *** ДА ТЕ ВИДИ ЛЕКАР, НЕЩО ДРОГИРАН МИ СЕ СТРУВАШ
79
3
 
22
 
! Отговори
Жо преди 3 години
НЕЩАТА СА ПРОСТИ!Когато на някой вече са сложени белезници зад гърба, всяко посегателство, удар, ритник и др. към него е престъпление.Полицаите извършват престъпление, когато бият вързан човек!
78
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предлагам полицаите които са пребили човека да напуснат системата на мвр и да им бъдат повдигнати обвинения.----------ДА БЪДАТ ИЗГОНЕНИ БЕЗ ПРАВО НА ОБЕЗЩЕТЕНИЕ И ДА ИМ СЕ ВРЪЧАТ ОБВИНЕНИЯ НЯМА КВО ДА ЧАКАМЕ 30 ДЕНА ; ЗА 48 ЧАСА ВСИЧКО СТАВА ЯСНО
77
12
 
3
 
! Отговори
Светозар преди 3 години
От коментарите съдя, ча на нашите форумци им харесва следното:А/ Всеки дрогиран *** да провокира и посяга на униформени полицаи.Б/ Искат ред и сигурност, ама в същото време, да цари слободия и анархия.Драги форумци, те такова животно нема в никоя нормална държава. Има го само в *** - държави. Знаете, кои са те. Искате всяко *** с жълто около устата, да скача на полицаи и те да му ръкопляскат. Стига джендъризъм. Тия келемета нямат никакво право да влизат в схватка с органите на реда.
76
10
 
4
 
! Отговори
истината преди 3 години
що си мислите че посягайки и провокирайки полицай няма да бъдете бити?!има закон за вътрешен ред,има закон за не посегателство над полицай!когато посягате и ви бият, олеле мале полицейско насилие,а когато ги обиждате,замеряте,пръскате със спирт,тогава-ние сме мъже!ами правете се на мъже,полицаите ше ви бият,но не пискайте като ученички!полицаите не са ви били е така,от скука,на кадрите ясно се вижда че ги провокирате и че им посягате!а и никой не ви пречи да протестирате!
75
11
 
4
 
! Отговори
Гери преди 3 години
До АнонименПроверка за какво? Червената мафия заедно с вожда си се е вдигнала на протест, много им падна рейтинга покрай коронавируса, затова са толкова озверели! Европа не ги *** за нищо, а тази демокрация стана свободия-престъпниците се вдигат на протест! Действията на Гешев разгневиха червената *** и ***! Те са престъпниците!
74
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предлагам полицаите които са пребили човека да напуснат системата на мвр и да им бъдат повдигнати обвинения.
73
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Осемдесет хилядната орда рушветчийстващи копанари и потомствени корумпирани трудоустроени младопенсиониращи се непрокопсаници, трябва да се разтури незабавно. Освен генератор на престъпност, нищо друго не вършат. Комплексари, скъсаняци и *** с карта.