Проверка на полицаите от протестите, има ли виновни – наказания

До един месец ще са готови резултатите от процедурите
242
Проверка на полицаите от протестите, има ли виновни – наказания
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Назначена е проверка, която да изясни събитията около протестите заради оплакванията, че е имало полицейко насилие.

Още по темата

Процедурите  ще приключат в едномесечен срок, като при констатиране на нарушения ще бъде поискана дисциплинарна отговорност, съобщи шефът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев.

Той апелира да бъде дадено време, за да се намери обективната истина.

"Сутринта чухме една от гледните точки на майката на един от задържаните. Случаят е от 10 юли на "Орлов мост". Този младеж се е държал изключително грубо с полицейските служители. Задържан е в Първо районно, като е отказал да получи медицинска помощ, но въпреки това е бил извикан екип на "Спешна помощ", каза Хаджиев.
На младежа е дадена  възможност за оказване на медицинска помощ. Освен това е можел е и да се свърже с адвокат, но е отказал да подпише декларация.

На задържания му е повдигнато обвинение.

От Столичната дирекция на вътрешните работи поясниха, че ескалация на напрежението е имало най-вече пред МС и при кръстовището на ул. „Оборище” и „Васил Левски”.

Всички полицейски служители ежедневно се инструктират относно използването на физическа сила и помощни средства.

„Първата редица полицаи са с жълти жилетки, на които пише „антиконфликт”. Голяма част от тях са жени. Няма палки в ръцете на нито един полицай”, обясниха от СДВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
1
 
14
 
! Отговори
Бардак МВР преди 3 години
Тези извращения стават защото няма дисциплина и наказания, и те виждат това и си правят каквото искат за наша сметка.Къде са били началниците им когато са задържани хората?!
111
1
 
16
 
! Отговори
Няма такава Държава преди 3 години
Няма значение какво им пише на жилетките, А какво имат в главите. МВР се профанизира и мафиотизира. В България отдавна няма полиция и само човек, които цял живот не е излизал от село може да твърди нещо подобно. Полицията се съсипа умишлено и се напълни с престъпници с униформа.
110
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
едно такова хлапе кльощаво се обезврежда и закопчава с две движения, тва не е полиция, тва са некви махленски "бабаити" без елементарни умения нужни за упражняване на професията и трябва да бъдат незабавно отстранени и съдени за хулиганство и нанасяне на телесни повреди.
109
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
полицаите (не заслужават да ги наричат български, щот не са българи) ги бият роми, а те бият образовани български деца, как се прибирате вечер при семействата си, еничари.
108
2
 
12
 
! Отговори
Там преди 3 години
Каква проверка, нявсякаде там има камери за един ден ще се види кой са тези животни,господ да ги убие...
107
18
 
5
 
! Отговори
Влада Димова преди 3 години
Значи "детето" от разказа на ридидаещата по БТВ майка е на 29 години. Не е на 9, даже не е и на 19. Майката не е свидетел на случката, но през сълзи преразказава разказано и от някой друг, също бит, но неизвестен за нея. Никой от "приятелите" на детето не разказва какво се е случило, значи младият мъж е бил сам на този протест. Налага се мнението, че ако си млад, от добро семейство, бял и протестиращ с/у Б.Б. по презумпция не може да си направил каквото и да било нередно. Вие сериозно ли?
106
2
 
16
 
! Отговори
Българска идилия преди 3 години
Назначена е проверка на същите хора, които правят проверката. Проверяващи и проверявани са едни и същи лица. Съд, прокуратура и медии в джоба на един човек, заедно с милиарди от КТБ. Дворец на плажа, осем джуджета, много суджуци, много кеш и злато в едно нощно шкафче. Лични данни, ИТ кард, Перник без вода, 200 лв. пенсия, 700 лв. заплата на висшист, апартаменти, тъщови къщи, ремонт на ремонта на ремонта, обществени поръчки, наши хора, ало ваньо, бухалки, каскети, кърджалийски грудки.
105
19
 
9
 
! Отговори
Гери преди 3 години
До До "Гери"Държавата функционира напълно нормално! Гешев с действията си засегна много интереси на мафията, затова тя го погна!
104
9
 
5
 
! Отговори
Батко преди 3 години
И БЛС са купени от ГЕРБ. Оставка!
103
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
абе тоя претрепания що го държат с белезници в пироговтия надминават робовладелцитеможеи и да не е стока ама какво да не ги изяде
102
5
 
7
 
! Отговори
Гери преди 3 години
До С.КараславовМалоумникът сте вие, не аз! Аз съм служител в държавно учреждение, заедно с двама интелигентни колеги! Не ми правете характеристика, без изобщо да знаете нищо за мене!
101
6
 
5
 
! Отговори
До "Гери" преди 3 години
"Истинският проблем не е в действията на полицаите, а в това че главата на червеният змей беше отсечена!"А, не е още, не си е подал оставката той и не е натикан в панделата!Червеният змей е той, наследникът на Живков, дясната му ръка, който наследи връзките и политическото му поведение.Тоя още си ни командва.Но дано скоро и това, което твърдиш, се случи. Че иначе държавата окончателно е свършила.
100
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Яйцеглавия главсек на МВР с двата пръста чело, ако обича да публикува къде и кога е завършиЛ средното си оброзование. Има бяло петно от над 20 години в официалната му биография по въпроса! Случайно ли е това?
99
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До !?!?!?Толкова е по закон.Никой няма полза от претупване на нещата!
98
8
 
10
 
! Отговори
Гери преди 3 години
До АнонименПроблемът не е в действията на полицаите, а в това, че интересите на червената мафия, *** и *** бяха накърнени! Гешев нанесе голям удар на червения звяр, затова комунистите протестират, използувайки за целите си невинни хора! Няма вече наивници, спокойно!
97
4
 
11
 
! Отговори
!?!?!? преди 3 години
10 хиляди души са на улицата всеки ден, но проверка ще се прави един МЕСЕЦ! При наличие на видеоматериали! Един МЕСЕЦ!
96
6
 
7
 
! Отговори
*/* преди 3 години
Гери ,не знам ти ли си,тя ли е или е то,но искай повече пари за постовете.Майката на едно от момчетата каза ,че нашите любими полицаи са си правили селфита върху пребитото от вършещите си работата полицаи.Това мисля е върхът на падението.Не мисля ,че мога да кажа нещо повече.Тотален потрес.
95
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този младеж сам си е блъскал главата в колоните от радост в следствие на управлението на Борисов. После е целувал чепиците на полицаите в знак на братска любов. Всичко е от положителни емоции, а полицаите заслужават повишение и назначени в новото НСО.
94
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че някой очаквал ли е да кажа нещо друго копоите на Тиквата ?
93
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Момченцето е ученик в Американският колеж София и е внук на БСП депутат.Те така спазват законите.