Блокадата в София: 50 души с 48 палатки и 20 шатри

Протестът обаче е незаконен, няма уведомление в Столичната община
Обновена: 3 авг 2020 12:10 | 3 авг 2020 12:10, Камелия Цветанова
499
Блокадата в София: 50 души с 48 палатки и 20 шатри
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

50 души блокират ключовите кръстовища в София за пореден ден.

Тази сутрин в час пик е имало 23 палатки 9 шатри и около 30 човека на Орлов мост. Пред Ректората са били поставени 18 палатки, 5 шатри с 12 човека, а на бул. „Цар Освободител“ в района на пл. „Независимост“ е имало 7 палатки, 6 шатри и 8 човека, отчете гл. инспектор Красимира Стоядинова от „Охранителна полиция“ към СДВР.

Още по темата

„Уважаваме правото да протестират на всички, но апелираме да се съобразяват с останалите хора в града и да не се възпрепятства свободното придвижване на гражданите в столицата“, каза тя, цитирана от „Фокус“.

Протестите продължават да са нерегламентирани, защото никой не е подал удивление за него в Столичната община.

„Снощи около 19.00 часа отново започна събиране на граждани на пл. „Независимост“. Около 21.30 часа организираха шествие от площада до пл. „Орлов мост“. Около 22.30 часа група от „Орлов мост“ са предприели шествие по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ в посока НДК, като са предприели последователно блокиране на кръстовищата на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ и ул. „Фритюф Нансен“, на бул. „България“ и бул. „Черни връх“. Блокирането е продължило до малко след 23.00 часа“, посочи Стоядинова.

На протеста снощи не е имало сериозни нарушения на обществения ред.

При протестното мероприятие пред Министерски съвет е подадена информация за две лица, които са били в неадекватно състояние и с неадекватно поведение.

Едното от тях е било без лични документи и е отведено в районно управление, а другото е предупредено и отстранено от протеста.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


499
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
363
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен до 393 преди 3 години
Само с опорки не става бе заблудена овца, стига с това кой ще бъде алтернатива на престъпниците от ГЕРБ.Има толкова умни, кадърни и образовани млади хора в чужбина които са готови да се приберат но само ако се смени модела на управление.Комунистите от ГЕРБ, БСП, ДПС и други комунистически отломки са тотално изчерпани.БСП започнаха съсипването на България а ГЕРБ я довърши, за каква алтернатива говориш като сме на първо място по всички негативни класации.
362
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 399Аз не съм в чужбина. Само предателите отиват в чужбина. Само богатите хора, трябва да вличат. Не трябва да има политически партии. И гласуване не трябва да има. Прото трбява да се селектират най-богатите хора и да им се предлага, да стават управляващи и да се въртят пред 5-10 години с другите най-богати хора. Демокрацията е гнила ябълка и не оводи до нищо добро! Светът е бил къде-къде по-добромясто допреди 1800-та година!!!
361
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде бе! Един истински българин ли не се намери да ги гази с камиончето?
360
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 394"бизнесмените"Хахахаха. "Бизнесмените" не влизат в парламента. Трябват политически партии, програми.Къде са те? Нали си "в чужбина", дай отговор, или си мислиш, че с общи приказки ще ме убедиш, че знаеш за какво става дума?Ако нямаш реален конкретен отговор а само общи приказки значи си си баш комуниоид или просто си неграмотен и се правиш на интересен!
359
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз не мога да разбера, щооо ... ми що не са събереме да ги понатупаме?Ко? Явно Евророма ги пази като пазят нашите небългарски сънародницй!
358
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Там беше сериозно"пребиха 40 полицая"Не позна. :))))За сметка на това полицаите прибраха 133ма.:))))
357
0
 
2
 
! Отговори
Там беше сериозно преди 3 години
Дори Меркел вчера разгони множеството по Берлин протестиращо незнайно защо-----------------------------Не искат да носят маски и пребиха 40 полицая! :)
356
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз не мога да разбера, защо някой ще се "бори" и ще си дава живот за тая тиня ...
355
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 390Това, че живееш в чужбина не означава, че ти се е сменила матрицата.Ако не си комуноид дай пример за това кой е алтернативата като падне ГЕРБ. Слушаме те, нали си "в чужбина", явно имаш решение.
354
2
 
10
 
! Отговори
баце Коз преди 3 години
Тези 50 човека не им увира главата, че така настройват шофьорите срещу себе си и вдигат рейтинга на Борисов.
353
1
 
7
 
! Отговори
!!! преди 3 години
До Алооо, полицията,То лесно да се каже. И аз искам да не блокират 50 души цял град, но нали после като го направят, ще почнат тея мързеливци да мрънкят, че било полицейщина, че не им давали да протестират, че ги е страх управляващите... обичайните бливочи.
352
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каквото било, било.Полицията крайно време е да се намеси в защита на хората, които на никого нищо лошо не правят и да се освободят кръстовищата.МВР не си върши основното задължение - да се грижи за реда в държавата.
351
2
 
17
 
! Отговори
Алооо, полицията, преди 3 години
хайде разтуряйте тоя катун. Опикаха ни входовете тия ***! Знаете ли в тая жега каква воня се разнася
350
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 385Да, на местните избори Фандъкова е СЛЕДВАЩАТА. Няма да забравим как заради политически игри отсвири тия дето й плащаме заплатата!
349
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протестът бил незаконен и 50 човека блокират 1500000!!На това психодеснитему казват 60% подкрепа за т.н. протести.Вечер може и да са цели 500 и още 50 в цялата страна.Дори Меркел вчера разгони множеството по Берлин протестиращо незнайно защо,но наша Фандъчка се е покрила као че ли има ядрена зараза в София!!Борисов или да се прояви као премиер на място,или да дава премиерството на друг.Фандъчка или да разчиства улиците или да дава оставка,че и без това с триста зора стана отново кмет.НЕКАДЪРНА
348
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 384Точно така. От това на нормалните граждани не ни става по-леко от постоянните блокади.
347
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе, не се ли сещате, Боко нарочно ги държи тези "протестиращи", че да вземе следващите избори. Иначе не беше много сигурно. Мисирките и те нали са негови хора, помагат протеста да изглежда по-многоброен, по-красив и по-интелигентен. Бокича ако иска може да ги изрине за десет минути и помен няма да остане от тях. Те и без това реват за всяка плюнка прехвърчала към тях, така че няма да има голямо значение, като тръгнат по студиата да се жалват, че не им се дава правото да протестират.
346
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 374Победа за кой? Радев, шефа ти Христо, за кой победа. И какво означава победа, кой ще победиш- народа ли, дето плаща данъци утрепко!? Ходи в гората и почвай да се убождаш със себеподобните си:))))))))) Ама това не може го разбра щото си слаб в главата.
345
12
 
3
 
! Отговори
НИЛАТС преди 3 години
Време е и полицията да бъде блокирана! 7млн. българи срещу 50хил. полицаи!
344
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 376Ще се събуди и изрине копторите дето правите по площадите, толкова бързо че и гащите няма да можете да си обуете.