По 90 кучета от "Екоравновесие" намират дом

По над 300 бездомни хвата екипите на общинското дружество
Обновена: 4 авг 2020 15:35 | 4 авг 2020 15:22, Камелия Цветанова
13
По 90 кучета от "Екоравновесие" намират дом
Снимка: Pixabay

През юли 101 кучета от приютите на „Екоравновесие“ са намерили нов дом, а от началото на годината осиновените четириноги станаха общо 637, съобщиха от общинското предприятие.

Всеки, който желае да осинови куче, може да посети общинските приюти в с. Горни Богров, където са настанени животни над 1 година или в приютите кв. „Слатина“ и кв. „Сеславци“, ако иска да осинови малко кученце.

Екипът на „Екоравновесие“ отчита също, че през юли са заловени общо 345 кучета, от тях 222 са кастрирани и 131 са върнати по местата на залавянето им. Доброволно от собственици, поради невъзможност да се грижат за домашните си любимци, през същия месец, за настаняване в приют са предадени 17 кучета.

В общинската ветеринарна клиника „Връбница“ за лечение са постъпили 32 кучета.

По кампанията за безплатна кастрация на дворни кучета са кастрирани 38.

Стопаните на домашни дворни кучета могат да ги кастрират безплатно, да ги регистрират, обезпаразитят, ваксинират и да им поставят микрочип.

Всеки стопанин може да заяви желание за кастрация на кучето си през интернет страницата на ОП „Екоравновесие” или на телефоните на предприятието.

Всички кастрирани кучета са освободени от годишна такса, която за територията на столицата е в размер на 24 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
Еколос преди 3 години
Няма място без кучета, където да не ги избиват или поне да не са ги избивали в миналот. Веднъж като им ограничиш броя е лесно да бъдеш хуманен. Но само с хуманност си обречен на улични песове. Това французите го знаят добре - техните кучкарници са пословично мизерни и евтанаията е обичайна практика за тях.
9
0
 
3
 
! Отговори
HUMANN преди 3 години
А регистрирате ли осиновителите? Те плащат ли авансово данъка куче? Каква е гаранцията, че няма утре да го освободят на улицата пак?
8
0
 
4
 
! Отговори
Anonymous преди 3 години
До 8: не е само от манталитета. Там глобите да си изхвърлиш кучето навън са зверски, за USA знам, че се стига и до съд. Няма как и да не ти е регистрирано кучето... Та не, манталитета навсякъде е еднакъв, онези западняци много бързо научават тарикатските номера като дойдат тук, както и ние почваме да спазваме правилата като сме "там".
7
2
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Евала на Соня Митрева!
6
1
 
2
 
! Отговори
Не-Еколог преди 3 години
До до 3Надценил си ме - на МРЗ (610.00) работя като пазач. Затова и имам време да се ровя и съм проучил внимателно въпроса. Има т.нар. "no-kill shelters" а Англия, но те са по-скоро за показно. Ако такъв се напълни - пренасочват се "гостите" към други приюти, които вече не са "no-kill". И за САЩ мога да ти разкажа, както и за други държави. Трудно се търси за не-англоговорящи. Като цяло е срамна тема и не се хвалят много, че са убийци.
5
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Не-ЕкологАко няма бездомни кучета, няма да го има Екоравносие и една камара НПО-та, защо тези хора да си сиспват бизнеса за милиони, като се приложи метод който ще реши проблема?
4
1
 
6
 
! Отговори
Ха хааа преди 3 години
До Не-ЕкологПодкрепям. Това е много смело изказване сега ще наскачат кучелюбивите маминки и ще започнат да кълнат като ***. Ха хаа
3
3
 
9
 
! Отговори
Не-Еколог преди 3 години
Не може ли вместо да ги кастрирате и пускате обратно - да ги прибирате в кучкарника? Така работят на запад приютите - нямат право да връщат куче. Ако са пълни - освобождава се място за новия "гостенин", като се "приспива" един от старите обитатели - някой стар, болен или просто грозен. Под "запад" разбирайте Франция и Германия, да речем.
2
4
 
5
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 3 години
Какво е Общото с Екоравновесие и Куче ???Тези две Понятия си Противоречат ?Искам да кажа че Кучетата са колкото Хората - с Какво се прави Еко Равновесие ?
1
5
 
3
 
! Отговори
123 преди 3 години
Много добре!