В кадър: 27-ми ден на протести, палатките на Орлов мост станаха повече

Ново искане: Отсечката от Ректората до Орлов мост да се преименува на "Протестна"
Обновена: 4 авг 2020 23:06 | 4 авг 2020 20:00, Камелия Цветанова
310

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

За 27-ми ден протестиращите се събраха в центъра на София. Те настояват за оставка на правителството и на главния прокурор.
Още по темата


Протести се провеждат и в друга градове на страната, както и в чужбина.

Палатките на ключови кръстовища в столицата остават. На  „Орлов мост“ днес бяха разпънати още. Блокирано е и кръстовището при Ректората на Софийския университет, както и това на площад „Независимост“.

Представители на протестиращите и на майките на деца с увреждания излязоха с предложение отсечката от Ректората до „Орлов мост“ да се преименува на „Протестна“, а площадът пред Алма Матер да се казва „Майка България“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


310
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
181
0
 
15
 
! Отговори
? преди 3 години
Какво сте развели българския флаг? Утре да издигнете "Веселия Роджър", за да се знае кой плаща и поръча музиката! А и щефа изобразен на знамето да се смее ехидно на акъла ви!
180
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Впечатление от ТВ кадрите, че доста от младежите преминават от интерес край протеста , без да се задържат около него! Олекване се получава и износване от монотонността на събитието. Обикновено след бурно течение остават утайките...
179
16
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха вървете дремнете бре,***,утре конференция ви чака?Ама вие май сте пето-разрядни лакеи,вази не ви канят на софрата(конференцията)
178
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
във Варна от палатките под носа на полицията продават наркотици,дали за това не са ги сложили там?
177
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Започвам все повече да се убеждавам че в тези т.нар "протести " участват най - загубените и откачени представители на нашето общество. Поредните абсурдни искания на които никой с нормална психика не би обърнал внимание. Никога не бих нарекла софийска улица с грозно име което и да ми напомня на всичко отгоре с какви идиотизми се занимават понякога хората. Всичко това за мен е някакъв абсурд и като такъв явно няма да свърши скоро. Макар че е крайно време това да стане. Но знам ли ...
176
1
 
16
 
! Отговори
! преди 3 години
Майките да си гледат и обгрижват децата, а не да ги разкарват като "панаирджийски мечки" по протести нощно време! Иначе името ул" Революционна" е свободно и утре подстрекателя "Зеления чорап" са я прекръсти с указ!
175
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 196: Кофти матрял.
174
1
 
11
 
! Отговори
Хехе преди 3 години
Че той,Минеков знае как се целуват части от тялото, под пъпа!Едни такива..арабски,от Дубай!!!
173
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия освен исканията на Божков друго не могат да измислят вече цял месец .
172
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Балабанов,човека на Гологлавата 7/8 ТВ, убедено смята,че след като се блокират шосета и градове - ТАЗИ МЪКА ЩЕ СВЪРШИ.ЧИЯ мъка , бе Станиславци,ЧИЯ?
171
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слави по 7/8тв - Сачева през 2013 казва, че ГЕРБ управлява чрез страх,а през 2020 - Не Системата убива,а омразата!Сачева е претърпяла развитие, след като е поела отговорност да върши обществена работа!А ти Слави,ще ли?
170
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Смятах другата седмица да ходя на почивка във Варна,но при това положение ще се откажа.Явно там туристи не искат.Откачалници по кръстовищата мога да гледам и в София
169
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прочетох че хора, които са били били в затвора, отишли да Протестират.. Ами, ако са си ИЗЛЕЖАЛИ присъдата, може да правят каквото решат.... Съвсем друго е ако някои Шефове на митницата( уволнявани по няколко пъти за кражби), но след това са давали ПОДКУП на съдията, да не ги праща в затвора.. Ей такива Шефове на митницата, ако отидат да протестират, тогава, ако ги утрепят, хем взимат пари, хем СПАСЯВАТ БЪлгария, както като убиха Стефан Стамболов..
168
1
 
18
 
! Отговори
АК-47 преди 3 години
Няма ли жандармерия в столицата, не да измете, да изчегърта тези безобразници. Хората ходят на работа и издържат семейства, алооо, а ТИЯ си лежат, ядат и пият, с какви пари бе, безделници. Кой нормален човек ще лежи на земята в мръсотията, ако не му се плаща. Да не ми разправят врели-некипели какво искали. Но първия проливен дъжд ще измете.
167
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В реч пред протестиращите днес проф. Минеков предположи, че поканените на мероприятието на ГЕРБ утре "ще целуват ръка на Кръстника и други части от неговото тяло, ще признаят нашите пари за техни, които те са давали за нашето щастие "
166
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А във Варна кой дава за шатри, палатки и протест?
165
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
защо никой от Варна не пита кога ще се построи стадион "Варна".Защо след като не се изпълняват задълженията не се разваля концесията?Лесно е да даваш палатки и шатри и да плащаш за протести,трудно е да построиш
164
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко повече станаха палатките и кой ги плати?
163
2
 
12
 
! Отговори
У бре преди 3 години
Едно лице от протеста, един гладуващ на Ларгото,живее в Италия! Истински пример за протест - Не желае да плаща издръжка! Името му е Владимир Генов! Дали не е пропуснал едно ХАДЖИ между имената?
162
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НЕ Е ЛИ РЕДНО В ГРАДОВЕТЕ,КЪДЕТО ИМА БЛОКИРАНИ УЛИЦИ И КРЪСТОВИЩА ДА СЕ СПИРАТ ПОМОЩИТЕ НА ХОРА И ФИРМИ ВЪВ ВРЪЗКА С КОРОНАВИРУСА?НЕ Е РЕДНО ТАМ КЪДЕТО СЕ НАРУШАВА ЗАКОНА ДА СЕ ПИЛЕЕ ПУБЛИЧЕН РЕСУРС,ТОВА СА ПАРИТЕ НА ХОРАТА ОТ ЦЯЛАТА СТРАНА,А БЛОКИРАТ "НАЙ-УМНИТЕ" НАРКОМАНИ ОТ ВАРНЪ И СОФИЯ.СПИРАЙТЕ ПОМОЩИТЕ НА ФИРМИ ОТ ВАРНА И СОФИЯ,НЕКА БОЖКОВ И ВАРНЕНСКИТЕ ФЕОДАЛИ ДА ИМ ПЛАЩАТ ПОМОЩИ