Конфедерацията на превозвачите: Блокадите пречат на бизнеса ни, в криза сме

Не сме против тях, но благодарим на МВР, че разчисти пътищата, казаха от бранша
9 авг 2020 10:30, Анисия Иванова
58
Конфедерацията на превозвачите: Блокадите пречат на бизнеса ни, в криза сме
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Конфедерацията на автобусните превозвачи съобщи, че не са против блокадите, но "изпратихме благодарствено писмо до МВР за това, че бяха освободени пътни артерии".

"Смятаме, че възпрепятстването на дейността ни изключително тежко се отразява в момента на всички нас", каза пред bTV Магдалена Милтенова, председател на конфедерацията. Тя припомни, че браншът беше засегнат изключително много от пандемията от коронавирус.

В петък Конфедерацията хем подкрепи конституционното право на всеки български гражданин да изразява своята позиция чрез протести, хем отправи критики към протестиращите, че парализирането на ключови кръстовища в София и другите големи градове пречи на бизнеса им.

"В момента да работим за нас е въпрос на оцеляване. Ние също сме протестирали по отношения на конкретни искания, но никога не сме блокирали пътища", допълни Милтенова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз съм за закона на МакАрон, знаете ли как експлоатират шофьорите ама ги експлоатират на макс.Има фирми дето нищо не им осигуряват и само ги цоцат.Шофьорите си мълчат щото до 2часа ги няма на работа и друг ще бъде наети: украинци,молдовци чакат на опашката
32
8
 
11
 
! Отговори
До 6 преди 3 години
Кой нормален ще иска подкрепа от тия маргинали за каузата си.Но ти си прав. На тия палатки са хора, готови да крякат без значение за какво.
31
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Блокадите не се правят от българи.Наши предател чета идват от чужбина с цел да съсипват страната ни.
30
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ало превозвачите какво направи правителстмото дето му ближете *** по закона макрон дето съсипва точно българските превозвачимай дкларацията не е от превозвачите
29
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия превозвачи що не се самоизвозят някъде на май... та си? Да не изреждам колко депесарски фирми са начело в тоя бранш, даже и на видни ДПС депутати. Със сигурност никой нормален превозвач не минава през центъра на София, тъй че това е поредната поръчкови декларация писана под диктовка от шайката
28
19
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лято е, време е да се измият улиците, почнете с Орлов мост, като сложите и дезинфиктант. Прашно е, мръсно е!
27
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички превозвачи минават през Орлов мост!
26
4
 
20
 
! Отговори
9i81 преди 3 години
Блокадата на Орлов мост пречи и на енергото: тока идва в "Младост" с доста чести прекъсвания...
25
7
 
25
 
! Отговори
Протестиращ преди 3 години
Явно ще включим още една точка в исканията си - Забрана на тежкотоварни и транспортни МПС над 3.5т да влизат в града, ако не са електрически ;) нали сме с висок стандарт и нека пазим природата си. Честито гилдия, вие сте с нас!
24
12
 
33
 
! Отговори
Морган преди 3 години
Навсякъде са се активирали троловете... Фейса пък трие на общо основание акаунти които открито критикуват ГЕРБ и властта (причина - "уронване на престиж"). Та в този ред на мисли, натиснати са всички бутони и лостове на политическата пропаганда.Ако един рейс не може да мине по алтернативен маршрут, то какво ли остава за железницата. Аз започвам бойкот срещу превозвачите - явно не им е ясно и на тях откъде им идват печалбите.!
23
29
 
20
 
! Отговори
ХАХАХА преди 3 години
20 хипита "над нещата" блокирали половин София от скука и софиянци се скрили в миши дупки
22
10
 
23
 
! Отговори
Знае се! преди 3 години
Превозвачите сте в криза защото години наред проявявате малоумие и предателска политика, когато се касае за защита на производствено-икономическите ви интереси. А за много от вас ще има още по-голяма криза щом пакета ,,Макрон" ви удари под кръста. Част от причините са лобисткия ЗОП, изискванията за професионална компетентност, психологическите изследвания безполезната но пречеща част от ЗДП със санкции и глоби. Но превозвачите не разбират от какво губят и затова си измислят несъществуващи поводи
21
8
 
19
 
! Отговори
арманчето ше яде преди 3 години
шамари скоро ми се струвапоне да има зашо са пискасега без да го пипат вие на умряло
20
17
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нямаше много варианти за развитие на държавата под диктатурата на милиционерите на бай Тошо. В крайна сметка ще ни докарат до гражданска война. Той затова си трае сега и чака обстановката да се изостри. Или така го стветват фашистите от ВМРО и НФСБ.
19
13
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия не са конфедерация а Тиквафедрация!
18
11
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом са конфедерация да яхат конете и каруците бе!Какво им пречат хората?Кон федерация били хахахахахах!
17
15
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей лоши хора кво не ми харесвате на коментара пос номер 9? :) ,и сега няма мога да спя довечера да го мисля. Преди 7 г можеше всичко да се блокира ,да се чудя 3 часа как да изляза от София, можеше години наред Цариградско и още маса възлови булеварди да бъдат затворени заради невероятно качествените ремонти за милиони и милиарди левове,сега немощен, превозвачи търпят загуби. Впрегната е цялата държавна машина да компрометира протестите .
16
13
 
32
 
! Отговори
Никк преди 3 години
Следваща новина сигурно ще е:"ШОК! Десетки транспортни фирми в България фалираха заради затворено кръстовище! Криза в цялата страна!"Или"Доматите поскъпнаха заради кризата в транспортния бранш"Или"Строежа на Турски поток закъснява с месеци заради кризата в транспорта" Или "Ако не беше този 'транспортен хаос', АМ Хемус да е готова! "
15
11
 
28
 
! Отговори
До 1 преди 3 години
А ти кой беше??? Че да определяш за кой кое е добро??? Това че неможеш да се оправиш и сега и космоса ти е крив, не значи че други хора не са си добре. То като Ви интервюират и се вижда, една част платени, една част безделници, една част доста посредтвени и малко някакви разумни хора които си имат вижданията. 70% дрънкат за промяна и т.н. и после ги виждам как подкрепят Славчо и Руменчо. Ай сиктир това да е за добро.
14
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едни олигарси правят протести срещу други. Дано накрая излезе нещо положително от тоя цирк, а не както досега - само замяна на лапачите.