Протести за 62-ри ден: Отново блокираха Триъгълника на властта

Протестът на този етап преминава спокойно
Обновена: 8 сеп 2020 21:58 | 8 сеп 2020 21:00, Красимир Ангелов
222

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

По традиция около 19 часа стартира 62-рият ден на протести в центъра на столицата с основни исканията за оставка на правителството и на главния прокурор.

Още по темата
Протестиращите отново блокираха булевард "Цар Освободител", а към 20 часа и бул. "Дондуков".

На протеста бе забелязан и оръжейния бос Емилиян Гебрев, който мина през протеста и продължи по пътя си.

Демонстрантите не изневериха на стила си и тръгнаха на шествие към Орлов мост. По-рано те прожектираха кадри от протеста на 2 септември върху фасадата на президентството. Чуха се и извадени цитати на премиера от стари интервюта, съобщава Bulgaria ON AIR.

Протестът на този етап преминава спокойно, а малко преди началото му организаторите от така нареченото "отровно трио" изпратиха обръщение до дипломатическите служби на страните от ЕС, САЩ, Великобритания и правителството на Европейската комисия в България, в която информират за мотивите на мирните граждански протести.

След премахването на трите палаткови лагера в столицата на 3 септември, днес протестиращите отидоха в полицията, за да потърсят конфискуваните си вещи.

Сериозен протест имаше тази вечер и в Стара Загора.

Там протестиращите организираха масово четене на Конституцията около търговски обект на Веселин Марешки. Хората оставят страници от проекта за документа, за да се запознае той с него, съобщава bTV.

Протестното автошествие премина по основните улици на Стара Загора. За около 10 минути движението беше затруднено. Шествието протече спокойно и се охраняваше от полицията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


222
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
''Протести за 62-ри ден''...............Основния проблем в момента е, че имаме един диалог между 'слепи и глухи' ...Никой не говори за най-важното, а то е:Междупартиен Консенсус относно това - как да бъдат проведени следващите избори, защото каква полза от следващи избори, ако на другия ден опозицията (която и да е тя), тръгне да сваля новата власт ?Политикани, разберете се за машинно, електронно, космическо гласуване, защото държавата не може да живее с постоянни блокади и омраза !
96
1
 
7
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
до 106 :):):):):)
95
1
 
24
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
до 101 И кво имаше на 2 Септември бе?:):):)Полицаи стоят като статуи и некви наркомани като на стрелбище ги целат с пиратки:):):):)Важното е,че не пребихме никого:):):)Но всичко се записва и ше има ресто на по-късен етап:):):)Служебно правителство през крив макарон:):):)
94
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това няма как да е държава, след като така оставя лум.***..ните да вършат безобразия в столицата.
93
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Тонката! Декември ням да им и папер от др Борисов Тонка!-:) Само стой и гледай!-:)
92
14
 
2
 
! Отговори
До 102 преди 3 години
Да България са ***.А ти от кои си? И вие какви сте?Мачовци мъжкари..ММА бойци...с едва завършвн 8 клас..но сте най големитв мъжкари ?
91
26
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато протеста е по рехав, веднага снимки от него...и се натъртва колко хора били.Когато бяхме около 50хлд човека, само за мутрите полицаи писахТози сайт сммърдди.
90
22
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 85 " Тонката"! И сше и протест и протестиращи Герберски ***! Н 10 септември ще им повече от 2 септември! Оставка на мутрите от ВЛАСТТА! ОСТАВКА!
89
0
 
22
 
! Отговори
До 95 преди 3 години
Прав си . Затова НИКАКВА ОСТАВКА !Само дето ще гледаме простотии до март,но няма значение.Ще изтърпим и това в името на България.
88
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ох мамини сладки те гърбухи,ще правите ли съвсем скоро като вятъра?
87
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според мен най-важното в цялата тази работа е да не се позволява на руския агент и *** на Божков да състави служебно правителство.А пък после на редовните избори който спечели да прави правителство.Демокрация просто !От демокрация България няма да загине ,но от продажници да.
86
3
 
27
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Бесилките искам да видя:):):)Мушмороцииии:):))Днес едно съседче и то тръгнало на протеста да прави"Народен съд":):):)Такива шутове му забих,че забрави и за съд и за съдии:):):)папагали:):):)
85
3
 
35
 
! Отговори
Е не преди 3 години
Стига с това-протест.Товае най -елементарен опит за преврат ,организиран от още по-елементарни хора. Толков са скучни ,че ме избива на ярост.От 90-та не са мръднали и йота.Върха на тъ.потата е флагмана им Радю.Дори старшината на ротата ми през 84-та беше класи над него. На всичко отгоре се опитва да се мери с колос,като Боко,жалка картинка.Слаб театър с още по-слаби изпълнители!
84
19
 
1
 
! Отговори
3 преди 3 години
Отделно Борисов е дал Български документи да ГЛАСУВА на Българскте избори на някаква африканска май.муна- Неусиано де Жезуш Гузмао, който се представя за Сисиньо и да ОТКРАДНЕ Работата и Парите на Българските футболисти.. Борисов, Каракачанов и Валери Симеонов са за РАЗТРЕЛ.. Колкото по бързо ги утрепят, по- добре. Каракачанов е ПРЕДАТЕЛ.. Още като стана министър, трябваше да СЪБОРИ Ислямската джамия в центъра на СОфия пред ЦУМ, както събориха Мавзолея....
83
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бездомните кучета изглеждат по-добре от тези *** по улиците...
82
1
 
19
 
! Отговори
Hhhh преди 3 години
Къде са партиите на Витков, на Кошлуков, на Яне Янев? Те ще бъдат ли част от алтернативата?
81
17
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Правителство на Бойко и Путин не искаме.
80
5
 
0
 
! Отговори
4 преди 3 години
Трябваше да е ЗАКРИЛ и съборил- "" Агенцията за бежанци"' с която араби и турци прехвърлят ислямисти да завземат БЪлгария.. НЕ ни трябва ограда на турската граница, щото турците прехвърлят хора чрез тая агенция и оградата не ги спира.. И за да НЕ се разболееш от китайския вирус НЕ ти трябва маска.. Щото тая маска, като я носиш 2-3 дни и почва да събира вируси и се разболяваш, САМО като я носиш..
79
0
 
18
 
! Отговори
До 64 преди 3 години
Все неграмотници сте се събрали на тоз уж протест.Пише се мафията ,а не мафиата.Ама ти българин ли си между другото ?
78
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Тонката5 човека срещу тюфлека, пак са много