Болните в София се увеличават: Спазват ли мерките столичани?

В повечето заведения масите са раздалечени, но не липсват и нарушители
20 ное 2020 00:25, Красимир Ангелов
59

Най-много новозаразени и най-голям брой настанени в болници с COVID-19 има в столицата. Но въпреки това кметът Йорданка Фандъкова обяви, че мерките остават такива, каквито са. Eкип на телевизия Bulgaria ON AIR направи проверка на едно от най-оживените места в София.

Мястото е пешеходната част на булевард Витоша в столицата. Първата обиколка правим с Ивайла.

"Дали се спазват мерките? Мисля, че е пределно ясно, че не. Разстоянията силно казано са 2 метра. На места съм забеляза, че се спазват мерките, но на други...", казва тя.

Още по темата
В повечето заведения масите са раздалечени, но не липсват и нарушители. Семейство от Гърция смята, че българите се интересуват повече от икономическите последици, отколкото от здравните.

"Локдаун! Не се излиза след 21 часа, само доставките работят. Мерките тук могат да бъдат по-сериозни. Хората в България не са притеснени. Тук се интерусвате повече от икономиката, отколокото за здравето", твърди Лазарос.
 
"Вие трябва да поставите приоритетите си първо. Здравето е на първо място", посочи Ставрула.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова обаче смята, че все повече мерките, с които се цели спиране разпространението на коронавируса в столицата, се спазват.

Въпреки това от общината са против нощните клубове да отворят врати за коледно-новогодишните празници.

Вижте пвоече в репортажа на Иван Кънчев

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разберете се, дали се увеличават или намаляват болните в София. Според статистиката намаляват. Паднаха под 1000 новите случаи на ден.
25
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Междузвездни войни "Маскираните атакуват", очаквайте втори и трети епизод "Ваксинираните отвръщат на удара" и "Завръщането на Короназомбитата"
24
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кога ще идва high-tech slave system-а ...нямам търпение. Колко вънуващо!
23
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво става с ваксината? Искам да си бия всички възможни ваксини! Ще си я бия, ще я пия, ще я шмъркам, ще си я пъхам навсякъде. Мечтая си за душове с течност от ваксини, басейни пълни със спринцовки, дъжд от спринцовки и да се забиват в гърба ми докато се разхождам. Господарите на света ще са доволни от мен, ще ме потупат по тикватаДали ще ме посветят в антифа-либерал-извратен-изкривен-бившбял?
22
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искам да си бия всички възможни ваксини! Ще ставам интерстеларен киборг. Направо ще си направя акупунктура с ваксини!
21
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Повърнах в маската си. Някой иска ли я?
20
7
 
5
 
! Отговори
БАНко преди 3 години
Бойчо , имаш ли обаждания на президенти от Австралия до Англия за да споделиш рекордите с вируса ?
19
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спокойно, лятото вируса пак ще го пуснат в отпуска.
18
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сервитьорите по заведенията са основните разпространители на всякакви зарази по простата причина, че сервират и отсервират... ,като хващат прибори и съдове там където са се докосвали устните на някой клиент с вируса. Естествено, като не си правят дезинфекция на ръцете за всяка поръчка.
17
8
 
21
 
! Отговори
Нощен ястреб преди 3 години
Няколко автобусни и тролейбусни линии, както и една трамвайна, обикалят огромния комплекс на медицинската и военно-медицинската академия. Прибирайки се вечер от работа (тъмно е вече в 17:30), хората виждат, че не повече от 30% от прозорците на сградите/клиниките светят. Или лекуват хората на тъмно, или препълнените болници са на 70% празни?!?Довечера ще се отклоня от маршрута си да погледна как е в Пирогов.Не живеем на Луната все пак..
16
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 18Докторите са го ударили през просото,ще ти кажа аз!Чавка ми изпи акъла, да се преглеждам в "С******д" миналата седмица.Апаратите, с които те преглеждат, никой не дезинфекцира- мина една санитарка след 3- я пациент да позабърше Лекарката, която ме гледаше на ехографа- без маскаКолежката и- под брадата!Думи нямам
15
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом града не спазва мерките, в него трябва военно положение за да не заразява и предпази другите.
14
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спазват ли мерките столичани... Ама естествено че те са виновни или поне според здравния министър.Вероятно и лекарите в болниците не спазват мерките и затова има толкова заболели сред тях. Па търсят начин да изкарат някой друг виновен, само те да са най-умните и най-добрите, със Ангейов на чело.Но статистиката им каза едно - те са тотален провал. Единственото което ги спасява е, че умираме млади и нямаме чак толкова възрастни колкото Германия, Италия или Франция, иначе тук щеше да е ад.
13
11
 
14
 
! Отговори
Верно ли е преди 3 години
Бойко Борисов е прочелСАМО ЕДНА КНИГА ПРЕЗ ЖИВОТА СИ?ТОЙ СЕ ГОРДЕЕ С ТОЗИ ФАКТ.Цял свят ни се ПОДИГРАВА заради него.
12
4
 
12
 
! Отговори
I преди 3 години
Тези мутри и калинки обмислят дали да отворят нощните клубове? Дали няколко стотин или няколко хиляди мъртви ще тежат на съвестта им? Съмнявам се, че имат такава. Най-вероятно няма да отворят нощните клубове, но казина и игрални зали работят 24 часа... заповядайте, там е купонът!
11
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затворете барове и ресторанти! След 21 ч.само със служебни бележки до 6 ч сутринта. Събиранията на повече от 7-8 души е редно да е забранено. На улицата и в магазините маските трябва да са задължителни!
10
6
 
6
 
! Отговори
ЦИНИК преди 3 години
Ко *** интересе ко стаа в Софете? Ний на селу сме си добре.Мислете му гражданята.
9
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Болницата НЕ Е МАГАЗИН,но така е ДНЕС.Писна ми от капитализъм и работеши - бедни.Докогаа един *** ще се ПОДИГРАВАс България?Мислете за децата си!
8
10
 
19
 
! Отговори
Бау преди 3 години
младежите мога да ги разбера до някъде, че не се пазят. Обаче като видя човек над 50, които се мисли за безсмъртен ... Това си е чиста глупост.
7
7
 
7
 
! Отговори
МММ преди 3 години
До ККК ама сме будали место да купуваме самолети и кораби ,най-добре да земем Самолетоносачи,поне ще ги избием от скраба,ще се фалим че сме първи на Балканите,се на ГОЛ ТУМБАК ПИЩОВЧЕ