Мъж уби с нож стафордширски териер в София

Той наръгал кучето без причина и избягал
19 яну 2021 16:31,
108
Мъж уби с нож стафордширски териер в София
Снимка: Pixabey

24-годишен мъж уби с нож стафордширски териер в София.

На 15 януари собственикът на починалото куче потърсил помощ в Четвърто РУ. Човекът обяснил, че същия ден, към 17.45 часа, той и негов приятел разхождали домашните си любимци в района на местността "Мотописта" в ж.к. "Гоце Делчев". Към тях се приближило черно куче и двете животни се сборичкали.

Докато стопанинът на териера се опитвал да ги разтърве, а собственикът на другото куче останал безучастен, изведнъж се приближил друг мъж, който внезапно извадил нож, ранил териера и избягал.

Собственикът веднага откарал пострадалия си любимец във ветеринарна клиника, но малко по-късно животното починало, съобщиха за "24 часа" от МВР.

Криминалистите на Четвърто РУ незабавно започнали работа по случая и в рамките на предприетите оперативно-издирвателни действия по образуваното досъдебно производство установили и задържали извършителя на престъплението - 24-годишен столичанин.

След доклад на събраните материали в Софийска районна прокуратура той е привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 325 б от НК.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
2
 
24
 
! Отговори
Пешо Плешо преди 3 години
Ясно е - ще си купя и аз нож. В Младост е пълно с кучкари, които си развеждат огромните песове без поводи из квартала.
60
5
 
14
 
! Отговори
42 преди 3 години
За кучетата силно отровен е черният шоколад. Не ми благодарете :)
59
1
 
14
 
! Отговори
Допълнение на SS преди 3 години
Очите също са им слабо място. Ако няма начин и ще ви захапе му дайте ръката сгъната в лакътя и бутате с всичка сила към гърлото му. С другата ръка веднага силно в очите.
58
1
 
11
 
! Отговори
SS преди 3 години
Ходете винаги въоръжени с нещо.Най малко за да се пазите от кучета и техните стопани.Спрей или палка срещу пес не вършат работа.Нож с острие най малко 15сантиметра или пистолет с калибър най малък 7,65 HMR BROUNING.
57
0
 
12
 
! Отговори
До 61 преди 3 години
Не е вярно, когато са повече е важното първото да пострада и другите се укротяват. Освен ако не са обучавани специално но тогава случаят е друг. Важното е да се въртиш така, че да нямаш куче в гръб което да може да те захапе и най важното е да не паднеш на земята.
56
4
 
19
 
! Отговори
SS преди 3 години
Спрей срещу кучета не е ефективен защото духа вятър Най ефективен е пистолета и ножа.Увийте лявата си ръка с дреха и дайте на кучето да я захапе .Повдигнете го на задните крака и с ножа с обратен хват го намушкайте в корема като теглите ножа нагоре за да го разпорите.Или го ударете с прав удър отгоре в основата на врата и главата.Става и с няколко удара отстрани но има кучета които не пускат.
55
2
 
30
 
! Отговори
До 58 преди 3 години
Напълно съм съгласен. А иначе излизаха на протести да не им слагали намордник. А този териер явно не само, че не е бил с намордник, а е бил и без повод вероятно. И всичко това имайки предвид непридвидимия характер на тази порода. Собственикът и той си плаче за глоба.
54
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе в горния случай ножа е свършил перфектна работа
53
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спреят може да е ефективен срещу повече кучета!Ако те нападнат няколко, с ножа какво ще направиш, нищо, освен в тарапаната себе си да заколиш!
52
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не нож, а спрей, защото шанса да те ухапе е по-голям.
51
1
 
3
 
! Отговори
До 56 преди 3 години
Защо точно спрей, защо не нож
50
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никой няма да тръгне да коли куче ей така без нищо...Тука има нещо, което се спестява!Я кучето го е нападнало, я нещо друго.Ходи някакъв из парка и ръга кучета, хайде стига глупости!
49
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Уличните кучета са страхливи и уплашени, много рядко улично куче ще нападне домашно такова!Как си представяте едно слабо улично куче да нападне питбул или ротвайлер!Хайде стига глупости!Кучетата с намордник!Има си спрейове срещу кучета, ако толкова ви е страх да не ви нападнат кучето, което е изключително малко вероятно да стане, вземете си спрей!
48
27
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи стафордширът трябва да е с намордник, а всякакви откачалки и убийци могат да се разхождат свободно с хладно оръжие и да го използват, както си искат??? Какво става в тая губерния??? Ами ако утре един такъв *** скочи срещу детето ви???
47
0
 
5
 
! Отговори
Ай Сиктир преди 3 години
До рамбо: хвърляй по едно око за младеж, който не изглежда жендър. Може да е твоя, с ножа...
46
1
 
14
 
! Отговори
SS преди 3 години
Не мога да разбера защо ми изтрихте коментара ? Дано тоя кучелюбец който го изтри да осъзнава какво е направил.Няма да ругая защото не е прилично,но питам? Ако на него се случи същото което стана със сина ми и съпругата ми как би реагирал ?
45
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жалко за кучето.Но нещо ми бягат нещата:"Докато стопанинът ... се опитвал да ги разтърве,..., изведнъж се приближил друг мъж, който внезапно извадил нож, ранил териера и избягал."Като знам какъв въргал става, как за да разтървеш два песа трябва да се свреш буквално между зъбите им... някак не ми е ясно как някой ще се провре толкова бързо и незабелязано.Или не му е пукало кое куче или човек ще делне с ножа, или е плануван бой. Да не би и двамата стопани да са гледали от страни?
44
1
 
7
 
! Отговори
Бай Ставри до Rambo преди 3 години
На Бонсови поляни още преди да си извадил оръжието, някой ще те закопа заедно с териерите ти! Големи стрелци и смелчаци станахте всички!А след една седмица в Бобовдолския, ако съм ти отряден, ще ходиш на четири крака като териер и ще лаеш послушно.Има си закони, трябва да се спазват!Който не ги спазва, идва при мене в Бобовдолския!Тук нещата стават бързо, а ефектите са доживот!Бъди здрав - и ти, и кучетата ти!И умната - винаги има някой по-луд от тебе!
43
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Емил от ЛьонеберяПрав си, кучто иска движение. Особено големите кучета - за тях задължително трябва движение и то много, поне 2 часа да бяга по поляната. Особено мъжките кучета. Ако голямо (на килограми) мъжко куче се залежи - то има проблем с топките, който ако се разрасне и кучето в един момент избеснява. Дори и на село да е - трябва да се пуска да бяга, не може да седи на синджир и да обикаля 2 квадрата като диво. Кучето иска движение, затова лесно се отглеждат в къща с двор.
42
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ане, в тоя студ не е ли хубаво да се ползва антифриз, па на пролет за вредители Ланат