Кой отговаря за шахтата, която уби 16-годишно момче?

Следователи ще установят защо има оголен кабел над земята
Обновена: 15 фев 2021 14:29 | 15 фев 2021 13:58, Камелия Цветанова
117

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Обувката на 16-годишния ученик, който почина от токов удар при пресичане на софийски булевард, е била мокра. Затова токът, идващ от оголен кабел, е протекъл по нея и го е ударил, обясниха за "24 часа" запознати с разследването. Трагичният инцидент стана в неделя на столичния бул. "Иван Гешов", докато ученикът пресичал с баща си.
Още по темата

Той стъпил на шахтата, по чиято рамка протичал ток.

Най-вероятно детето е стъпило в сняг преди да пресече и цялата му обувка се намокрила. Ако само подметката му бе влажна, до тежкия инцидент вероятно нямаше да се стигне.

Вероятно преди детето и други хора са стъпвали на шахтата, но са били със сухи обувки.

Има съмнения за неправомерни действия, уточнява се кой отговаря за тази шахта, заяви по-рано днес зам.-кметът на столичния район "Триадица" Христо Вълчанов.

Следователи ще установят защо има оголен кабел над земята и кой носи отговорност за нелепата смърт на момчето.

По-рано министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, със своя заповед, определи комисия от експерти на Министерството на здравеопазването, която да извърши оглед на мястото на трагичния инцидент.

От лечебното заведение заявиха, че нямат връзка с инцидента.

"Електрозахранването ни се извършва от два трафопоста, които се намират на територията на Болничния комплекс – във вътрешния двор на Инфекциозна болница и в сутерена на сградата на НЦОЗА. УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ няма касателство към други източници на електрозахранване“, съобщиха от болницата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След дъж-качулка.Жалко за отнетия млад живот.Дърти и дебели чичаци-колкото искаж.Младежи няма.
58
2
 
14
 
! Отговори
House M.D. преди 3 години
Доживотен затвор за обувката!!!Къде си, Гешев????
57
2
 
1
 
! Отговори
До 51 преди 3 години
Къде има ,,оголен кабел над земята" бе разбирачо? Много станахте бе. Чети,разбери и тогава говори!!!
56
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преместваемите съоръжения са доходоносен бизнес за общинската администрация и източник за финансиране на избори.
55
1
 
30
 
! Отговори
Ужасно преди 3 години
16г отглеждаш дете, един зимен ден излизаш с него и докато вървите стъпва на шахта и умира. Купувам си пистолет и всичките до стената, иззроди гнусни крадливи!
54
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако паркирам колата върху шахтата ще дойдат с паяка да я репатрират с обяснението, че съм спрял на общинска земя. Сега шахтата не била тяхна.
53
0
 
11
 
! Отговори
До 52 преди 3 години
КАТО БУДКИТЕ СА ЗАБРАНЕНИ - ЗАЩО НЕ СА ПРЕМАХНАТИ?????? ИЛИ РАЗЧИТАТ НА СОБСТВЕНИЦИТЕ САМИ ДА СИ ГИ ПРЕМАХНАТ? ПЪРВО - НУЖНА Е ГЛОБА. ВТОРО - ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ПРЕМАХВАНЕ. КОЙ ОТГОВАРЯ ЗА ТОВА?!
52
3
 
16
 
! Отговори
софиянец преди 3 години
Точно там минават хиляди хора на ден.Има спирка и ред болници.Напливът на хора е интензивен ,как и защо само един е пострадал и то оТ ВИНКЕЛНАТА РАМКА НА БЕТОННИЯТ КАПАК??? Абсурдно е при толкова народ да пострада само един??? Може би в този момент ,някой е включил източник на напрежение ??? Има нещо гнило и някой е персонално отговорен ! Както стана с фонтана на пл.Славейков преди 15 години.А че много псевдомайстори се навъдиха е факт!
51
0
 
10
 
! Отговори
Издънкова преди 3 години
Столичен инспекторат шефката Веска Георгиева със страшен диалект която беше уличена да къса Актове на фирми извозващи Не регламентирано Смет продължава да е начело на общината а и личи че е за пенсия да не кажем Затвор!!!Контрол никакъв от нейна страна Защо ли ?Шум мръсотия некачествени ремонти заведения разполагат масите и столовете си без разрешителни без така за общината по закон откритата търговия е забранена след 22.00'ч и това Недоразумение е още ШЕФ ???
50
0
 
14
 
! Отговори
Вижте преди 3 години
КАКВО ПРОДАВА ПАВИЛИОНЪТ - И ЩЕ НАМЕРИТЕ СОБСТВЕНИКА И ОТГОВОРНИКА!!!
49
3
 
9
 
! Отговори
Издънкова преди 3 години
До Най- вероятноБудките са забранени с наредба на столична община но както виждаме има още нагли връзка ри където продават вестници и ход дог при НИКАКВИ ИЗИСКВАНИЯ НА ХЕЙ РИОКОС ОБЩИНА И Т,Н
48
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Следователи ще установят защо има оголен кабел над земятаЩОТО УПРАВЛЯВА БОКО УШЕМАЧКАТОРА НА ТАТО;ПЪТИЩАТА СА ТРАГГЕДИЯ ЩОТО СУДЖУКА Е НА ВЛАСТ,БЪЛГАРИТЕ СА БЕДНИ ЩОТО ТИКВЕНАТА СЕМКА Е ПРЕМИЕРСКИ ПОСТ
47
4
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
УБИЙЦИ !! СЕЛСКАТА ДАСКАЛИЦА ДА СЕ МАХА ! МУТРИ - ВЪН !
46
19
 
7
 
! Отговори
Кой им бил виновен!? преди 3 години
Какво ви е виновна Фандъкова че има хора с вашият мозък ,които не го ползват когато работят! .До всяка шахта и стълб ли трябва да има контрольор ,бе хлапаци?!Толкова безхаберно и кухо поколение ,не е имало. Кметът им бил е виновен за глупоста и безхаберието на безмозъчни хора в двумилионният град Сума ,,майстори" напъплиха София !със ,,майсторлъка", мурафетите си и грам не познаващи,що е то на ,,Охрана на труда"!Колко поразии направиха тези ***,по строежи и други обекти!?
45
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да познаем ли - нелепо стечение на обстоятелствата. През зимата обувките му били заснежени, общината пък решила да осоли тротоара, а момчето стъпило върху оголен офазен проводник без максималнотокова защита, без дефектнотокова защита и т.н.Или няма да има виновен или ще намерят "правилния" виновен.
44
1
 
21
 
! Отговори
Така че преди 3 години
Не мократа обувка е виновна!!! НЕ ВИ ЛИ Е СРАМ ДА ПУСКАТЕ Г.Л.У.ПОСТИ!???
43
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В някой бг градове няма и поставени шахти или са били откраднати и ако не познаваш града можеш да паднеш като нищо.В България инфраструктурата на гродовете е под всякаква критика.
42
0
 
11
 
! Отговори
Най- вероятно преди 3 години
...токът е текъл и по оградата, и по обкова. Детето е направило късо между тях като ги е свързало с тялото си. Виновен е техникът, който е свързал будката. Дали е от Чез ??? Едва ли той ще ползва свински опашки. Вай - вероятно - собственикът на бенгалото, цопнато на средата на тротоара. Какво продава? Вестници ли? Или друго?
41
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Явно който отговоря не отговоря за нищо.
40
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В София вече само с гумени ботуши,*** и ***.Който не спазва изискванията санкции и затвор.