Кой отговаря за шахтата, която уби 16-годишно момче?

Следователи ще установят защо има оголен кабел над земята
Обновена: 15 фев 2021 14:29 | 15 фев 2021 13:58, Камелия Цветанова
117

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Обувката на 16-годишния ученик, който почина от токов удар при пресичане на софийски булевард, е била мокра. Затова токът, идващ от оголен кабел, е протекъл по нея и го е ударил, обясниха за "24 часа" запознати с разследването. Трагичният инцидент стана в неделя на столичния бул. "Иван Гешов", докато ученикът пресичал с баща си.
Още по темата

Той стъпил на шахтата, по чиято рамка протичал ток.

Най-вероятно детето е стъпило в сняг преди да пресече и цялата му обувка се намокрила. Ако само подметката му бе влажна, до тежкия инцидент вероятно нямаше да се стигне.

Вероятно преди детето и други хора са стъпвали на шахтата, но са били със сухи обувки.

Има съмнения за неправомерни действия, уточнява се кой отговаря за тази шахта, заяви по-рано днес зам.-кметът на столичния район "Триадица" Христо Вълчанов.

Следователи ще установят защо има оголен кабел над земята и кой носи отговорност за нелепата смърт на момчето.

По-рано министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, със своя заповед, определи комисия от експерти на Министерството на здравеопазването, която да извърши оглед на мястото на трагичния инцидент.

От лечебното заведение заявиха, че нямат връзка с инцидента.

"Електрозахранването ни се извършва от два трафопоста, които се намират на територията на Болничния комплекс – във вътрешния двор на Инфекциозна болница и в сутерена на сградата на НЦОЗА. УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ няма касателство към други източници на електрозахранване“, съобщиха от болницата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
13
 
! Отговори
Лелеее, преди 3 години
открихте топлата вода ! Ами при толкова много сняг в последните дни,как да му бъде суха обувката? Това, започва да звучи като някакво нескопосано оправдание. Зимата не знам някой да има сухи обувки,но не е нормално да ходиш по улицата и да те удари ток.Жалко,много жалко за момчето,да загинеш толкова нелепо,само защото някой не си е свършил работата.
38
1
 
17
 
! Отговори
Издънкова преди 3 години
Още ли няма виновен!!!Така написана статията показва че детето е виновно от мокрите си обувки ?А те са мокри защото няма почистване адекватно !!!Виновен е кмета както и въпросното енерго дружество !!!Защо за убийство по непредпазливост няма никой в затвора?До кога ще плащаме половината от сметките си за пренос на ток и ето резултата безхаберие !!!Това ако беше вашето дете ? Нека почива в мир детенцето и виновните да лежат в затвора не като случката в ИНДИГО където загинаха 7 дечица !!!
37
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На общината е отговорносттаВсичко това е общинска територияИ някой не си върши работата за да има подобни кабели
36
6
 
9
 
! Отговори
Гочоолу преди 3 години
Гласувайте за ХХХХ за да ви мачкат по кръстовищата дрогираните синове на "няКОЙ" и за да умират децата ви от токов удар на улицата! Гласувайте бе!
35
0
 
9
 
! Отговори
До 34 преди 3 години
Възможно е кабелът да е НЕЗАКОННО свързан от техник на болницата! Затова има и проверка от здравния министър.
34
0
 
12
 
! Отговори
ъъъ преди 3 години
От снимките в гугъл стрийт вю се вижда, че до 2013 жълтата тенекия се е захранвала въздушно от стълба на светофара. Между 2013-15 стълбът е преместен и силовият кабел е прекаран по оградата, хванат със свински опашки... Няма и 5 метра, ама нали е по-евтино, вместо да се прекара както трябва под земята.
33
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жалко за детето. Нищо не е видяло още, не знам как го преживяват родителите му. Здраво, право дете да си замине по такъв нелеп начин. Ако съм на мястото им ще съдя всеки и всичко за милиони левове. Ще ги разкатая от съдилища. Не че ще ми се върне детето, но ще ги осъдя и ще си хвана куфарите за друга държава.
32
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много лесно може да се види кой овчар, хвърлил цървулите и гегата и станал Ел. техник е подвързал кабела. За тези манипулации има заповеди за командирован персонал, бригада, техник, състав. Има допускащ от страна на ЧЕЗ и пр. Но не искаме да намерим виновни. Така ни е ок, до следващия път.Така е в здравеопазването, образованието, културата, навсякъде където се сети човек
31
2
 
11
 
! Отговори
Виновен преди 3 години
Виновен...как така ще стъпи с мокра обувка на улицата?
30
4
 
13
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
До ХАРАШОЙБездушието на дългодишното управление на суджука обуславя беззаконието !!!
29
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Отровна гадАбе то тук изобщо не е сигурно, че някой не е решил да се закача и нищо не е разбирал. В ерп-тата поне работят хора, които поне са учили за това. Във всеки случай, не е трудно да се разбере какво е правено и ако някой си е оставил ръцете, да си понесе отговорността. И понеже живеем в особени времена на овълчени за властта партии (разбирай индивиди в сянка с много пари), ще допусна, че има и някаква вероятност (макар и малка) да е саботаж.
28
5
 
2
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
До накъде отиваме, хораНикой никого не оправдава, това е обяснение, защо се е случило на момчето, а не на други хора !!!По-полека с патоса, насочете го разумно в правилната посока !!!
27
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Токът не тече по шахти, той не е вода.
26
10
 
7
 
! Отговори
неандерталец преди 3 години
Гласувайте за корнелия, тя ше ви оправи. Всички шахти в София лично ще ги ревизира и отремонтира.
25
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тротоар пропадна заради некачествено строителство - ще го платим от данъците.Релсите в метрото се надигнаха заради некачествено строителство - и тях ще платим от данъците.Влакчетата излязоха извън строя пак заради некачествени обществени поръчки - и тях ще платим.Животът на 16-годишното момче кой ще върне?
24
0
 
26
 
! Отговори
Отровна гад преди 3 години
Когато си плащам редовно сметките на ЧЕЗ, те редовно си прибират парите за шахти, канали, стълбове и жици!И не ми викат, че не са техни!
23
1
 
15
 
! Отговори
Виолета преди 3 години
Срам и РЕЗИЛ.Е няма такава държава по света.Къде е бай *** да се изтипоса пред неговите ТВ и да изрецитира ,което са му написали.Да покаже виновника с пръст и да го осъди пред цялата страна. Идват избори и трябва да се сложи край на всичко това.
22
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е ли по-лесно да се проследи кабелът и там където свършва да се намерят отговорите ?
21
1
 
24
 
! Отговори
накъде отиваме, хора преди 3 години
Колко бездушен скот трябва да си,за да обвиниш мокрите обувки на детето.Това не са хора!Толкова ниско сме паднали,че вече и земята няма да ни приема.Тяхното безхаберие ни убива бавно и методично,а ние мълчим,позорно мълчим.
20
0
 
10
 
! Отговори
Не забравяйте преди 3 години
..че момчето е било с баща си!!! Той може да каже истината. Кой за къде се е подпрял и как е направено късото съединение. Между кое и кое. Всичко ще се разбере. Но жалко за момчето! А отговорността?????