Спасиха простреляна сърна, рухнала на оживен булевард в София

Според лекарите тя ще успее да се възстанови, въпреки куршумите
27 фев 2021 13:08,
75
Спасиха простреляна сърна, рухнала на оживен булевард в София
Снимка: Нова тв

Спасиха простреляна сърна, озовала се на столичен булевард. Вероятно животното е било простреляно на Витоша и бягайки от стрелеца е стигнало оживения бул. "Цар Борис III", съобщава Нова тв.

Сигнал за сърничката е подаден на спешния телефон 112, а животното е спасено от екип на "Аварийна помощ и превенция" към Столичната община.

Въпреки че тези животни са изключително страхливи, то разрешило на парамедика да го погали преди транспортирането му към ветеринарната клиника на столичния зоопарк.

Според лекарите то ще успее да се възстанови, въпреки куршумите, открити в него.

"В момента животното е спокойно, лежи. Има надежда да оцелее. Раната не е толкова тежка. Животното е стреляно или със сачми, или с пушка. Имаме надежда, че то ще се възстанови изцяло", обясни главният ветеринар на зоопарка.

"Мъжът, който ни сигнализира за животното, е видял как сръндачето се е строполило на стълби, близо до автомобила му. Животното беше докарано по спешност при нас. Обработихме раните и го настанихме за възстановяване. Надяваме се да се стабилизира. Има вариант да остане при нас. Ако състоянието му позволява, ще го върнем обратно в естествената му среда", разказа директорът на зоопарка Добромир Бориславов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Що за гадна душа имат хората, които гушкат малко животинче, радват му се, а после го колят и го ядат?И с децата си ли правите така? Докато са малки ги галите и обгрижвате, а като станат голями ги насъсквате едно срещу друго и гледате все вие да сте на келепир?! Жалка картинка!
44
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз съм вегетарианка, но любимия ми спорт е да докарвам. Боря се с човеконенавистниците. А всеки психолог ще ти каже, че онзи който убива животно за удоволствие е скрит психопат, както и че масовия убиец ще го разпознаеш по поведението, което има към беззащитни животни.
43
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Големи защитници на това сърне, бре,а иначе хапват малки агънца покрай ,,Гергьовден".
42
22
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От сърнето стават хубави суджуци.
41
2
 
2
 
! Отговори
До 40 преди 3 години
Е как пък го разбра, че е далекобойно, някой снайперист ли ти го каза ?
40
1
 
14
 
! Отговори
Един човек преди 3 години
Найстина тук става дума за престъпление. Някой бракониер е решил да си ловува на грешното място. Няма оттърване от такива ***, ако не го стреля ще сложи примки и други подобни мизерии и ще причини още повече мъки на животинките.И на всички, които хулят ловците, има много хора с морал в редиците им, но има и мизерници. Лов е имало хиляди години преди нас и ще го има и занапред, така че хапвайте си мезетата, пържолите и пилешкото от магазина и нека ви е чиста съвестта.
39
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има из*род в столицата, който стреляше по хората, по майки с деца в апартаментите им, а сега и в защитена зона, пълна с хора!Има ли следствие, прокуратура и съд в тая държава или да почнем и ние като в дивия запад, сами да си решаваме проблемите?
38
2
 
3
 
! Отговори
До баш майстора преди 3 години
Айде пак полицията ви виновна ! Баш-майстор си за говорене на глпости !
37
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стрелба с далекобоино оръжие в столицата на държавата, ще е абсурд да не се разследва, просто въпрос на национална сигурност на държавата.
36
1
 
9
 
! Отговори
Само че преди 3 години
Не е сърна, а сръндак - мъжко.
35
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 34Ами то в извън ловен сезон също няма право да се убиват някои животни,но всички знаем,че се прави. Ок в случая е станал нещо нередно,но се прекспонира прекалено много. Ако сърната е живеела в разрешена зона за лов на никой нямаше да му пука,че са я убили. Сега се е случил един такъв случай и всички вече се вайкат- ауу горката сърна,ама как може така,горкото животно. И се правим на добри и възмутени християни. Лицемерно е някак.Що не се вайкаме и за животните в разрешените за лов територии
34
4
 
3
 
! Отговори
Стрелец преди 3 години
аре ся ние пак сме виновни, амат от тия *** хороскопи
33
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До стрелеца, който си мисли че може да стреля по всичко дето мърдаТи ли си тоя дето стреля по хората, които играеха хоро на нова година, ти ли стреляше по децата на училищните площадки, че ти шумяли, ти ли си бе?Я прокуратурата да те гепи по ай пи то от тоя форум. Защото ако не те гепи, ще те гепим ние и ще ти приложим твоите правила срещу самия теб!
32
1
 
18
 
! Отговори
До 29 преди 3 години
В градска среда нямаш право да среляш, също и в национални паркове, независимо дали от другата страна има мишена, животно или човек.
31
0
 
16
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Гешев трябва да се самосезира, ако е главен прокурор. Стрелба по сърна в национален парк. Това е престъпление, което руши усещането, че живеем в държава.
30
5
 
5
 
! Отговори
Люлински дебил преди 3 години
13: алооо, прости ми софиянецо, прав е бил Хемингуей.... Всичко, което е далече от морето, е провинция.
29
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** никога няма да разбере възмущението ни! Това е все едно да обясняваш на охобоховец защо не е нужно да клечи по ъглите и да прескача релсите на трамвая! Просто като видите в гората ловци им хвърляйте един здрав бой и ги оставете сами да се довлекат до някой булевард, да видим дали хората ще им помогнат!
28
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Било простреляно с пушка или със сачми. Тези сачми не са ли пак от пушка или може от прашка?
27
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Малко се драматизира. Всеки ден се трепят диви животни. Ако пишеше,че ловец е убил глиган и е направил вкусни пържоли с които е почерпил съграждани щяха да ви текат лигите и да пишете,че и вие искате да пробвате от пържолите. Обаче щом е сърна е варварско щото сме чели Бамби и тя е сладко животно.Хората са възприели,че едни животни е нормално да се убиват и ядат както е в случая сърната и други животни като кучета и котки не е нормално да се ядат. Поне за нашите географски ширини де.
26
1
 
12
 
! Отговори
До 21 преди 3 години
По идиотско сравнение не можа ли да направиш бе хлахако? На 72 години съм,тук съм роден и израстнал.Тук е родена и баба ми и родителите ми.А знаеш ли че няколко века преди освобождението хората са живели в пещери?!?Но това няма значение ,важно е къде си расъл.Преди време един мушморок като теб,викаше на баща си който си човъркаше по колата на уличката,,Татьоу,ша *** меря туй ***" /за махленската Джилда ставаше дума/,,Мери го татьо "беше отговорът?Така са живели на село ,така го разбират1