Психолог за стрелбата в метрото: Често причината е ревност

"Тук не говорим за импулс, тук говорим за безнадеждност"
13 май 2021 09:43, Ния Христова
52
Психолог за стрелбата в метрото: Често причината е ревност
Снимка: БГНЕС
"От лични до служебни могат да бъдат причините за една стрелба. Най-вече при такива случаи причината е ревност. Гневът е прераснал в някакъв акт. Мъжете реагират агресивно, чрез действие, а жените – чрез конфликт. Те решават вербално проблемите си.", каза пред Нова тв психологът Ина Антонова за стрелбата в столичното метро.
 
Тя обясни, че гневът е устойчива емоция и може да остане дълго във времето. Според нея със сигурност има някакви действия, които предхождат случилото се на метростанцията.
Още по темата
 
"Винаги има някакво предупреждение, винаги има нещо, което тлее и нараства. Тук не говорим за импулс, тук говорим за безнадеждност. Трябва да се загуби надеждата, което значи, че човекът е опитал няколко други начина преди да прибегне към този. Не можем да говорим за сериозен психичен проблем, защото имаме самоубийство – това е отнемане на живота поради съвест", обясни още Антонова.
 
Тя е на мнение, че вероятно стрелецът е отправял заплахи и предупреждения към жената, но жертвата не е подала сигнал, тъй като отношенията им са били тайни. Подобна версия за случилото се е напълно възможна, ако двамата са имали лични отношения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Убийството се случва, когато жертвата по някакъв начин докаже, че не е човек. Права е психоложката - това е безнадеждност.
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е ревност
9
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За това в Холандия има платени услуги. Там не са толкова прости хората...А у нас като се почнат едни драми с тия странични връзки, ум да ти зайде, ама манталитет, какво да се прави. И двата пола са си виновни.
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 6 СтоянГ-жо Антонова не съм психолог но ми е ясно че става въпрос за възпитание манталитет да не кажа направо простотия.Куцо кьораво и сакато запаса оръжие и започна да раздава правосъдие.-------- Аз пък съм психолог любител и щк кажа, че мислиш с гз си. Оръжието не убива. Ако нямаше пистолет, щеше да я заколи.
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Г-жо Антонова не съм психолог но ми е ясно че става въпрос за възпитание манталитет да не кажа направо простотия.Куцо кьораво и сакато запаса оръжие и започна да раздава правосъдие."Ммм не точно. Щеше да е добре, ако през 90те така трептене мутри и корумпирани политици...
6
0
 
10
 
! Отговори
Обективно преди 2 години
И двамата са имали семейства с деца....Какво казват половинките им или е тайна?
5
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А още по-често причината е полагане на стърчащи израстъци на мъжка глава.Накрая всяка майсторка си намира Майстора.Пито - платено.
4
1
 
9
 
! Отговори
Явно преди 2 години
...той не е искал тя да заминава за Брюксел! " " любов" или чувство за собственост???
3
2
 
11
 
! Отговори
Стоян преди 2 години
Г-жо Антонова не съм психолог но ми е ясно че става въпрос за възпитание манталитет да не кажа направо простотия.Куцо кьораво и сакато запаса оръжие и започна да раздава правосъдие.
2
5
 
6
 
! Отговори
Бай Иван преди 2 години
Като гледат холивудските бози, е нормално да изплискат легена бързо ;) !!!
1
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
някоя лелка меркантилна тарикатка, дето рогоносецът войник когото ние сме хрантутили цял живот а той хрантутил нея, си е намерила белгийски тъпкач по интернето и зарязала зеления чорап. той решил да и направи сепуку. ама не уцелил както требва. казваш и да *** цевта баце. ако и другите войници са със същия мерник дайте да ги уволняваме. чебурашкин ти си следващия. ако не спечелиш изборите, деси поетеси ще си фане друг да я кара за *** с буркан и охрана.