Новата метростанция в "Горна баня" - с неработещ асансьор

Необходим бил ремонт, обясняват от НКЖИ
31 май 2021 09:48, Петя Славова
26
Новата метростанция в "Горна баня" - с неработещ асансьор
Снимка: БГНЕС

Достъпът до новопостроената метростанция в квартал "Горна баня" е ограничен за хора в инвалидни колички и майки с деца, съобщава БНТ. Линията е пусната от около един месец, но асансьорите в подлеза не работят, няма и рампа за слизане.

"Подлезът е построен през 2016 година заради поредица от инциденти. Тогава асансьорите работеха за около месец-два и спряха да работят. Говорили сме със специалисти и една от основните причини за честите аварии е лошата хидроизолация, заради която се наводнява целия подлез. А вандалските прояви има как да се контролират, защото в подлеза има камери, охрана. Нужно е само да се вземат съответните мерки", коментира млада майка в "Денят започва".

Според недоволните жители на "Горна баня" до общината са подадени няколко сигнала, на които отговорът е, че съоръжението се стопанисва от Национална компания "Железопътна инфраструктура".

От НКЖИ пък съобщават, че асансьорите са спрени от експлоатация от органите на техническия надзор заради повреди, които нарушават нормалната им работа.

Необходим е ремонт, за който са изготвени и изпратени ценово предложение и оферта за доставка на възли и детайли. Междувременно "Железопътна секция-София" извършва със собствени средства пореден ремонт на двата асансьора, който се очаква скоро да приключи, добавят от НКЖИ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още по темата: метростанцияасансьор
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
дядо Йоцо преди 2 години
НЕКА ОДАТ ПЕШ!
6
0
 
2
 
! Отговори
Grom преди 2 години
Видими резултати
5
0
 
6
 
! Отговори
21699 преди 2 години
В цялата навалица от инстанции и отговорно безотговорни ми липсва ралотна група или мъъъника коисия по отстраняване на аварията. Построено е 2016 - негодно от наалото, кърпена-закърпвано, сега отказало. За 5 години да бяха оправили хидроизолацията и да мирясаме. Не, ремонте след ремонтче, парика по парика... това е моделът ГЕРБ!
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Важното е че на слухтящия неандерталец с чакрите и енергията, отличника на помощното училище във вършец, асансьора му работи.
3
13
 
13
 
! Отговори
искахте промяната? преди 2 години
Държавата се разпада в ръцете на фигуранта резидент
2
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Извикайте хидроинжинера на България за компетентно мнение, срещу някое и друго милионче!
1
14
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оставка на диктатора Бойко Борисов