Автошествие срещу високите цени на тока и парното в София

Хората искат отмяна на решението на КЕВР
3 юли 2021 13:00, Петя Славова
122

Снимка: БГНЕС

Протестно автошествие тръгна из София. Автомобилите тръгнаха от пл. "Александър I" и се отправиха към бул. "Цариградско шосе", "Околовръстен път" и бул. "България". Протестиращите настояват да се спре решението за вдигането на цените на тока и парното, което КЕВР позволи преди няколко дни и да се спре ширещата се спекула в България. Автошествие се провежда и във Варна, Русе, Пловдив.

Пламен Христов, който е съпредседател на коалиционния съвет на коалицията "Българските патриоти – Воля, ВМРО, НФСБ" каза за БГНЕС, че те като организатори на демонстрацията са поканили всички политически партии и изрази съжаление, че те не са подкрепили битката им за благото на народа. Той коментира, че докато всички са се вторачили в предизборната кампания тихомълком са се повишили цените на горива, на тока, парното, а и на хранителните продукти от първа необходимост.

Още по темата

"Това остава незабелязано и от партиите, които се наричат партии на протеста или партии на промяната. Христо Иванов, Мая Манолова, Татяна Дончева – старите политици в нови одежди, тях ги няма тук. Те не се включиха и на протеста, който ние организирахме пред КЕВР, когато се решаваше повишаването на цената на тока и парното", коментира той.

Христов каза още, че често като оправдание за поредното повишение на цените се изтъква увеличението на енергоносителите в чужбина, но изрази недоумение от това, че когато там цените падат, в България това не се случва.

"Съвсем нормално е държавата когато има скок на цените навън и това обуславя увеличение на цените в България, държавата да се включи, да дотира, ако трябва. Да предприема мерки, които да подсигурят неповишаване на цената или поне не толкова драстично. Държавата, намесвайки се да не позволява до следващия спад на цените на международните борси да се получава такова голямо увеличение", призова той и припомни, че те са успели да прокарат идеята за държавни бензиностанции, но те още не са станали факт, за да могат хората да не стават заложници на картелни споразумения между съществуващите бензиностанции у нас, където цените на горивата са или еднакви или сходни.

"Искаме отмяна на решението на КЕВР, искаме държавата да се намеси, за да може този скок да не се получи", добави още Христов.

Според Цветелина Лучкова, която също е на протеста, търговците нямат основание непрекъснато да искат увеличение на цените. Тя е категорична, че с тези си действия те докарват народа, който и без това е в дълбока криза до просешка тояга.

"Тук съм заради високите и недопустими цени на горивата, срещу картела, монопола. Няма как едни да продават на едни цени, а други на много по-високи от тези и да продължават да се увеличават тези цени и нашето управление да не взима никакви мерки".

Тя поиска кардинално преразглеждане на системата, по която се определят цените, които са недопустими за икономическото състояние на страната ни.

"Трябва да има таван на цените, който да бъде задължително обвързан с доходите и икономическото равнище на нашата страна. Доходите на населението по никакъв начин не отговарят на тези безобразно високи цени", настоя Лучкова.

От своя страна Юлиан Ангелов от ВМРО каза, че няма да допуснат да продължи спекулата в България, няма да допуснат картелите и монополите да правят каквото си искат и подчерта, че откакто има служебен кабинет спекулата широко се шири и цените на основни храни, стоки, услуги и горива се повишават.

"Повишението е над 20% във всяка една сфера. Служебният кабинет вместо да се занимава с преразкази по картинки може да свърши една народополезна работа, а именно да ограничи спекулата в България и да не позволява цените лавинообразно да растат", заяви той.

Призова българите да не си мълчат, а да излязат и да се противопоставят на ширещата се спекула у нас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
7
 
7
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Христо ХристовВ Холандия протестите са срещу неглежирането на климатичните промени - малка, но съществена подробност! Утре като ни залеят пясъците на Сахара, някои слепоци у нас ще се усетят, но късно! Добре, че е Бойко с адекватността си, значи! Крайно време е да махаме БСП, която само ви мъти главите с мръсотии и гадости! БСП и СИЕ ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА!
77
4
 
7
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
До Диана/83"Така е като няма контрол над цените нито истинска конкурентна среда..." - каква конкурентна среда те гони па тебе в ес и нато?!
76
5
 
4
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Анонимен80Втората Световна Война приключи отдавна! Всички престъпници от нея са изловени и наказани, всички контрибуции са платени отдавна! Стига сте показвали мускули, мамка му! Проблемите днес не се решават с мускули, а с разум...Никой човек не е еднакъв с никой, човекът е уникат и по никакъв начин не е разумно да се сравнява с другите хора! Напротив, колкото по-различни хора опознаваш, толкова по-богат ставаш с опита им, знанията им, отношенията и разбирането на света изобщо...
75
8
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
В холандия демонстрират срещу лошото време, тука срещу високите цени на тока. И в двата случая - еврофилския матрял на боко.
74
8
 
5
 
! Отговори
Шотокан преди 2 години
Какви картели ги гонят тея шопи от прованса бе, един отоплителен сезон на парно за тристаен апартамент излиза под 1000лв, толкова илиза и на село да топлиш две стаи на ърва, само дето се пребиваш да носиш дърва напред назад нагоре и надолу, а за разликата в заплатите да не говорим
73
5
 
7
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Анонимен84Престъпниците по определение у нас са БСП - не прехвърляй своите вини на чуждите, глави,БСП! Разбирам, че ти е стар навик, но крайно време е за промени..Изгледите не са много обнадеждаващи, може да се стигне и до операция, но всичко е в името на доброто! Всичко, което е днес, е разрушението от политиката на Преход на БСП и трудния път на другите партии през развалините. Бойко и сие вързаха двата края вече и сега ги очаква бляскав път нагоре ако не ги подхлъзвате отново, БСП!
72
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нещо стана модерно престъпниците да протестират против себе си. Точно ВМРО, НФСБ и Воля, като патерици на ГЕРБ доведоха до сегашното повишение на цените.
71
8
 
2
 
! Отговори
Диана преди 2 години
Така е като няма контрол над цените нито истинска конкурентна среда. Това би могло да се избегне ако нямахме този преход на БСП като жизнено важните са страната отрасли се контролираха и подготвяха адекватно за преминаване към пазарни отношения. Сега цените се формират не при изменение на разходите, а периодично, което предполага много спекула и корупция с неопределените си показатели - разходи за заплати, поддръжка, иновации, предвиждания за растеж/падане на цените в отрасъла извън страната...
70
7
 
5
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До до 67Къде се сравняваш ти с България бе, с.меш.ко? Ние преди 20г. започнахме от нулата почти, от пълно разрушение - едва наскоро успяхме да завържем двата края, но вървим напред! Докато вие вървите от криза в криза от 10-тина години и докъде ще стигнете не е много ясно. Но във всеки случай излизането ви от ЕС само ви тласна надолу - така че може и да се срещнем някъде по пътя: Англия надолу, България нагоре...Грозно е да се правят такива сравнения! Умните се смеят накрая!
69
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кралицата била рептилка :))) аз пък съм илюминатин :) ко прайм ся :)
68
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тук верно пълно с душевно болни ....
67
4
 
2
 
! Отговори
до 76 преди 2 години
Кой ще ме спука по-точно при положение, че имам гражданство? Защо държите да говорите пълни глупости без да имате идея от реалноста?
66
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 72 - Въобразявай си, че в България всички са зле. Радвам се, че живееш в Англия. Скоро ще ви спукат и ще се опиташ да се връщаш пocрaн, но ще те заколят някъде по пътя, любимите ти англосакси.
65
3
 
3
 
! Отговори
до 73 преди 2 години
хахах кралицата рептилка :)) оф ясен си ми от кои си :) за вас оправия никога няма да има :)))
64
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хайде другари излизаме от ЕС и НАТО и цените падат, заплатите се вдигат и всички щракаме с пръсти :)))) така да я докарами мани го тоя пропаднал ЕС само шматки ходят там.
63
5
 
5
 
! Отговори
До 72 преди 2 години
Стой си в тъ.пата Англия.............при кралицата - рептилка................хаха................България може и без теб!!!
62
7
 
2
 
! Отговори
До БТА преди 2 години
Майчето Манолова няма грешка.....................умна и хубава мацка!!!Лично я познавам...............има много акъл в тая руса главица, хем хубава, хем умна.........такива жени обичам, като нея!!
61
9
 
3
 
! Отговори
до 67 преди 2 години
В България с какво живееш, че ми стана смешно :))) и не тук няма насилствено инжектирани :)) тук хората сами отиват и е по желание :))) я кажи в България като нямате индийци и пакистанци (макар, че имате нещо много подобно) можете ли със 100 лева да напазауравте за седмицата за 4 човека? Безплатно ли ви е здравеопазването и образованието? :)) Защото тука е. И тук със 100 паунда пазарувам за седмицата като минималната заплата е малко над 1300 паунда :) нека да ни е зле :)
60
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Българин - Защо пишеш, че си българин? Комплекси ли имаш? Ти не си българин и ще направиш услуга на нормалните хора ако си стоиш там където си, берачо на ягоди.
59
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ ще саботират Държавата до последно - тоест още една седмица