Автошествие срещу високите цени на тока и парното в София

Хората искат отмяна на решението на КЕВР
3 юли 2021 13:00, Петя Славова
122

Снимка: БГНЕС

Протестно автошествие тръгна из София. Автомобилите тръгнаха от пл. "Александър I" и се отправиха към бул. "Цариградско шосе", "Околовръстен път" и бул. "България". Протестиращите настояват да се спре решението за вдигането на цените на тока и парното, което КЕВР позволи преди няколко дни и да се спре ширещата се спекула в България. Автошествие се провежда и във Варна, Русе, Пловдив.

Пламен Христов, който е съпредседател на коалиционния съвет на коалицията "Българските патриоти – Воля, ВМРО, НФСБ" каза за БГНЕС, че те като организатори на демонстрацията са поканили всички политически партии и изрази съжаление, че те не са подкрепили битката им за благото на народа. Той коментира, че докато всички са се вторачили в предизборната кампания тихомълком са се повишили цените на горива, на тока, парното, а и на хранителните продукти от първа необходимост.

Още по темата

"Това остава незабелязано и от партиите, които се наричат партии на протеста или партии на промяната. Христо Иванов, Мая Манолова, Татяна Дончева – старите политици в нови одежди, тях ги няма тук. Те не се включиха и на протеста, който ние организирахме пред КЕВР, когато се решаваше повишаването на цената на тока и парното", коментира той.

Христов каза още, че често като оправдание за поредното повишение на цените се изтъква увеличението на енергоносителите в чужбина, но изрази недоумение от това, че когато там цените падат, в България това не се случва.

"Съвсем нормално е държавата когато има скок на цените навън и това обуславя увеличение на цените в България, държавата да се включи, да дотира, ако трябва. Да предприема мерки, които да подсигурят неповишаване на цената или поне не толкова драстично. Държавата, намесвайки се да не позволява до следващия спад на цените на международните борси да се получава такова голямо увеличение", призова той и припомни, че те са успели да прокарат идеята за държавни бензиностанции, но те още не са станали факт, за да могат хората да не стават заложници на картелни споразумения между съществуващите бензиностанции у нас, където цените на горивата са или еднакви или сходни.

"Искаме отмяна на решението на КЕВР, искаме държавата да се намеси, за да може този скок да не се получи", добави още Христов.

Според Цветелина Лучкова, която също е на протеста, търговците нямат основание непрекъснато да искат увеличение на цените. Тя е категорична, че с тези си действия те докарват народа, който и без това е в дълбока криза до просешка тояга.

"Тук съм заради високите и недопустими цени на горивата, срещу картела, монопола. Няма как едни да продават на едни цени, а други на много по-високи от тези и да продължават да се увеличават тези цени и нашето управление да не взима никакви мерки".

Тя поиска кардинално преразглеждане на системата, по която се определят цените, които са недопустими за икономическото състояние на страната ни.

"Трябва да има таван на цените, който да бъде задължително обвързан с доходите и икономическото равнище на нашата страна. Доходите на населението по никакъв начин не отговарят на тези безобразно високи цени", настоя Лучкова.

От своя страна Юлиан Ангелов от ВМРО каза, че няма да допуснат да продължи спекулата в България, няма да допуснат картелите и монополите да правят каквото си искат и подчерта, че откакто има служебен кабинет спекулата широко се шири и цените на основни храни, стоки, услуги и горива се повишават.

"Повишението е над 20% във всяка една сфера. Служебният кабинет вместо да се занимава с преразкази по картинки може да свърши една народополезна работа, а именно да ограничи спекулата в България и да не позволява цените лавинообразно да растат", заяви той.

Призова българите да не си мълчат, а да излязат и да се противопоставят на ширещата се спекула у нас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тъжно е да четеш коментари на душевно болни хора, които още не могат да разбера къде им е проблема... и като излезе от ЕС какво ще стане точно, че ми е много интересно? Ще ви паднат сметките за ток ли, че нещо не мога да разбера?
57
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 54. Много е хубаво, хубаво е да живееш с тълпи пакистанци и индийци и премиер kлoун, насилствено заключен и инжектиран. Толкова е хубаво, че за последния месец имаше 2 протеста с по един милион човека в Лондон, направо земен рай.
56
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 50 "Обикалях ония ден русофилските групи да видя какво правят душевно болните и забелязах, че всичките анти ес и нато постове идват все от хора живеещи в страни от ЕС и НАТО ... *** разбери какво им е в празните глави." Това е нормално. Тези хора са с психични отклонения водещи до раздвоение на личността.
55
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не ви е скъп тока, заплатите са ви малки. Така и не го разбрахте племе загубено.
54
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Светът се командва от Лондон , Париж и Вашингтон..............протестирайте там, а не в София!!!!
53
6
 
10
 
! Отговори
Българин преди 2 години
До драскачите за жълти копейки...На Запад имаме близо два милиона българи, които много добре виждат как са уредени страните и към какво трябва да се стремим! Когато видя масово нидерландци или германци да "мечтаят" да емигрират в безбрежните сибирски степи, тогава ще ви повярвам!
52
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Абе, Незнам питай англичаните кво е . Гледам и САЩ не се натиска за членство .Ако ни трябваше Брюксел за кво свалихме фесовете ? Ние и преди си имахме султан .Васил Левски ;)
51
4
 
3
 
! Отговори
dsdsadas преди 2 години
Високите цени на парното и тока са в следствие на решения, взети наскоро в Брюксел....преместете автошевствието..
50
6
 
5
 
! Отговори
До Анонимен 56 преди 2 години
Цените на ток, парно и др. ще растат.............това е ясно ..................ГЕРБ крадоха 10 години..................сега някой трябва да компенсира липсата на пари в държавната хазна!!!!
49
6
 
5
 
! Отговори
Генерал Радев преди 2 години
Долу Мафията !!! Мутри ВЪН !!! Свобода за Народа !
48
5
 
5
 
! Отговори
До 48 преди 2 години
Глобалната финансова система е една измама............това го знаят даже професорите в УНСС.................САЩ се командва от ФЕД..........една частна компания, която е пуснала една печатница за пари!!Няма да продължавам с безплатните лекции........стига толкова!!!
47
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще търпите на високи цени, високи данъци и т.н. нали не искате Бойко, сега ще траете и ще плащате. Казвам ще плащате защото аз не живея в България от 12 год.
46
5
 
2
 
! Отговори
до 52 преди 2 години
Те напуснаха по ред други причини които общо взето няма да разбереш ако не си британец. А колко са глупави явно англия си я виждал само на картата защото можеш само да си мечтаеш да живееш живота на англичанин.
45
3
 
7
 
! Отговори
До Анонимен 47 преди 2 години
Много повече ни крадат франсетата, а не американците......................"Dundee Precious Metals" е френско-канадка фирма!!!!
44
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 39. Щом може да се влиза без да питат народа, значи може да се излиза без да се съобразяваме с управляващите. Щом е толкова хубаво в ЕС, защо най простата нация напусна? "Не съм виждал по глупав народ от британците" - Julius Caesar
43
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Обикалях ония ден русофилските групи да видя какво правят душевно болните и забелязах, че всичките анти ес и нато постове идват все от хора живеещи в страни от ЕС и НАТО ... *** разбери какво им е в празните глави.
42
1
 
0
 
! Отговори
Диана преди 2 години
Проблемът е, че няма нито контрол, нито конкуренция при формирането на цените! Тъй като тук цената се формира на определен период, а не следва измененията на пазара и у нас и в чужбина, спекулациите и корупцията при определянето на тези цени са много голями-увеличават се необосновано заплати, завишават се разходите, измислят се ремонти,възможни са договаряния на цени между производители и доставчици, възможни са фалшиви предвиждания за движението на цените на св. пазар и у нас в следващия период
41
1
 
3
 
! Отговори
До Анонимен 41 преди 2 години
"Късно е либе, за китка!"...............както се казва..............ще има див капитализъм и демокрация по балкански..............ще става по-зле...........това е ясно!!!
40
5
 
5
 
! Отговори
до 43 преди 2 години
Егати логиката... ти какво си мислиш, че западни дръжави живеят на някакъв резерв от едно време ли? Вие си нямате и идея от икономика бе балкански селяндyри такива!
39
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Камиони със злато всеки ден изкарват от мина Челопеч америкснски фирми а на нас ще ни дигат тока дори като затворят тецовете ще купуваме ток от съседни държави това ни готвят