Шокиращи кадри от катастрофи, СДВР призова: Шофирайте внимателно!

Жертвите от началото на годината в столицата са 22
Обновена: 27 юли 2021 12:59 | 27 юли 2021 12:50,
82

Столичната полиция публикува стряскащо видео с кадри от катастрофи на територията на София. Чрез него органите на реда призовават шофьорите да карат внимателно в сезона на отпуските.

Камери за видеонаблюдение са запечатали инциденти вследствие на отнето предимство, шофиране с несъобразена скорост и мокра настилка.

От МВР поясняват, че много често мотористите остават незабелязани на пътя и се стига до сериозни пътни произшествия. Има и инциденти с линейки с отнето предимство от други водачи.

Статистиката на СДВР сочи, че от началото на годината в София са отнети  441 свидетелства за управление на моторни превозни средства поради неплатени глоби. През този период са настъпили 287 тежки катастрофи и 4026 по-леки. За сравнение за същия период на 2020 г. тежките инцидента на пътя са 290 ), а леките - 3605.

Загиналите са 22 души – осем водачи на МПС, девет пешеходци и петима пътници. Пострадалите лица са 368, а за същия период през 2020 г. те са 329. Пострадалите пешеходци са 123, пътниците – 95, а шофьорите – 111.

Още по темата
На територията на София са установени 39 809 нарушения на пътя. Съставени са общо 14 632 акта и 25 186 фиша. Снети са 879 регистрационни табели заради наличие на алкохол и наркотични вещества в кръвта на водачите, както и заради липсата на шофьорска книжка.

74 са катастрофите след употреба на алкохол от страна на шофьорите, а две са при употребени наркотични вещества.

Санкционирани са и 1021 водачи за управление на МПС без „Гражданска отговорност“. Заловени са 564 водачи след употреба на алкохол.

Глобени за неправилно пресичане на пътното платно са 2496 пешеходци, а 689 водача за отнемане на предимство на пешеходна пътека. Шест пък са инцидентите с тротинетки. 1743 шофьори са засечени с над 50 километра от допустимата скорост. Спрени от движение MПС за техническа неизправност са 423.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още по темата: катастрофиСДВР
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
4
 
0
 
! Отговори
инсинуации преди 2 години
Това не е вярно питайте Рашков.
51
3
 
4
 
! Отговори
Котуошу преди 2 години
Това са кадри от най-джингитайската "държава" с най-джингитайската столица!
50
3
 
17
 
! Отговори
Не си българин преди 2 години
Ако спазваш ограниченията на скоростта не си българин. Веднага ще ти се разпибипкaт "аре каpай по-бързо бе". Ако използваш мигачи не си българин. Ако не засичаш не си българин. Ако спираш на пешеходна не си българин. Ако поне веднъж не ти се е случило насред кръстовището да излезеш да се тепаш с друг българин.. не си българин. Ако не гласуваш за Слави не си българин. Какво правиш още тук?
49
0
 
2
 
! Отговори
Hoqsan преди 2 години
До ШофьорОриент тотален, като азиатско гето е на моменти. Инстинкт нулев :D
48
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има много шофьорки, карат в средното платно с 70 км/ч. и в същото време си щракат на телефона!!! Това е абсрудно, въпреки призивите да не се прави това. Виждам с очите си, и КАТ нещо трябва да предприеме и да налага много сурови санкции на тези хора. Не може вечно да се казва - нищо не може да се направи.
47
1
 
5
 
! Отговори
За мотористите преди 2 години
Нахални са, но на записите не бяха виновни единия с колата тарикатски бързо и по селски да си смени лентата блъска и гази моториста. Другия моторист го пребиват с отваряне на врата от кола доста подло.
46
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Антиваксъри в коли.
45
4
 
8
 
! Отговори
az преди 2 години
Последния беше най-забавен. С колело. На червено и с 50км в час. От това което се вижда, яко мотористи ги блъскат съвсем заслужено.
44
2
 
11
 
! Отговори
Давайте още зрелища преди 2 години
иначе малко са това 22 починали спрямо населението на София надхвърлящо 2 000 000 2 милиона и повече дори. Веднага всяка загуба се попълна с нови напористи селани от провинцията.
43
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дъртите са най-бездарните шофьори, най-много засечки и проблеми са ми правили те. Забавени реакции и нагло соц отношение, абе личи им съветското образование.
42
1
 
6
 
! Отговори
ООН преди 2 години
СДВР да си вършат работата. Да бъдат грамотни, изпълнителни и да глобяват, да следят.
41
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе вижте осветлението, вижте изтърканата пътна маркировка, вижте знаците забутани зад клони и храсти, вижте некачесгвената инфраструктура и добавете купените книжки. Принцесата на чичко паричко има ново беемвйе X6 и трябва да го кара до мола обаче докато си гледа лака и грима взела че предизвикала птп.
40
1
 
7
 
! Отговори
баба Пена преди 2 години
От видеото се вижда че в наша София карат много наркомани много пиянки. Возете се в таксита.
39
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не виждам нищо нередно. Това можем, това правим.
38
3
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
МНОГО ХУБАВИ КАДРИ И ВСЕ ОТ БЪЛГАРИЯ :D
37
1
 
6
 
! Отговори
преди 2 години
Да отбележим, че от 3 катастрофи с моторни двуколесни в извадката първата е съпричинена от двамата участници, а две са по вина на автомобилистите...А този с колелото няма какво да го коментираме тъмни дрехи нощем и минаване на червен светофар...
36
3
 
7
 
! Отговори
емиграция преди 2 години
София е около 2-3 млн. а Мадрид около 6 млн. ПТП в испанската столица са ....3 на брой най тежките. Из провинцията са повече...Как да го коментирме това?
35
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
яша бе Шумахери
34
1
 
4
 
! Отговори
от Стария Несебър преди 2 години
До Шофьор. Подаваш сигнал, но корупцията е по-силна от сигнали.Продължиш ли със сигналите, се случва случка...често фатална.На брега действа закона ОМЕРТА.Да ви е честито светлото настояще и бъдеще, за които скачахте с голямо желание...!
33
1
 
5
 
! Отговори
ъъъ преди 2 години
До Анонимен 29 - по твоята логика, електрическите компании са виновни, че ти предоставят 220 волта в контакта и те излагат на риск, а на теб ти трябват само 5 или 12, според устройството. Но не виждам някой да пъха кабела на телефона директно в контакта без адаптер/зарядно. Въпрос на манталитет е. Когато човек е глупав или октровено ***, и с триколка да се придвижва, пак ще има пострадали. Липсата на лична отговорност е проблемът (твоето прехвърляне на вина също е симптом за такава).