До 15 октомври пускат ремонтираната част от София-Перник през Владая

30 000 автомобила на денонощие прекарват часове в задръстване
1 окт 2021 18:22, Анисия Иванова
0
До 15 октомври пускат ремонтираната част от София-Перник през Владая
Снимка: БГНЕС

До 15 октомври ще бъде пуснато движението по ремонтираното платно на пътя София – Перник през Владая. След като това стане, предстои изкърпване на платното в посока Перник, в което движението се осъществява двупосочно в момента и тогава ще бъдат пуснати за движение и двете платна, съобщиха от МРРБ.

Средства за цялостна рехабилитация на платното в посока Перник ще бъдат заложени в бюджета за следващата година. След това ще се търсят варианти за въвеждане на реверсивно движение със светофарни уредби.

Това стана ясно на брифинг днес след среща в Министерския съвет, на която министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова обсъди проблеми на пътната инфраструктура в област Перник с кмета на Перник Станислав Владимиров и кметове на по-малки населени места – Драгичево, Кладница и Рударци, както и с лидера на „Изправите се, БГ!“ Мая Манолова.

Имахме разговор по конкретни проблеми, които се отнасят за наши граждани. Намерили сме решения, поставили сме срокове и смятаме да ги изпълним, но предлагам да се похвалим след като го направим, заяви министър Комитова

Средствата в размер на 946 хил. лв. за поставянето на еластичните огради са осигурени целево от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Средствата за маркировка от порядъка на около 50 000 лева са от нашия бюджет, информира и. д. председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Ивайло Денчев.

Поставихме проблема за пътя Рударци-Кладница, който е трагичен и също е изключително натоварен участък. Това са най-бързо развиващите се села. Едно свлачище направи така, че този път не е използваем. Имам уверението от шефа на АПИ, че ще бъде завършен до 1 декември, информира Станислав Владимиров.

30 000 автомобила на денонощие прекарват часове в задръстване, защото пътят от Драгичево до София не е пуснат в две ленти, припомни Мая Манолова от "Изправи се. БГ! Ние идваме!".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари