Бизнес, синдикати, недоволни на протест срещу скъпия ток в центъра на София

Движението е блокирано в "Триъгълника на властта"
Обновена: 19 окт 2021 13:32 | 19 окт 2021 13:00, Ния Христова
240

 Снимки: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Увеличението на цените на тока за фирмите е причината за протестна демонстрация в центъра на София. Синдикални и работодателски организации настояват за спешни мерки, с които държавата да компенсира бизнеса и потребителите от социалната сфера, предаде БНР.
Още по темата
 
Движението е блокирано в така наречения "Триъгълник на властта" - булевардите "Дондуков" и "Цар Освободител". 
 
На мястото са се събрали недоволни протестиращи, които са собственици на по-малки семейни фирми и по-големи предприятия, и вече плащат двойно и тройно повече за ток, отколкото през същия период за миналата година. 
 
Днес цената, на която се търгува електроенергията на свободния пазар, достигна нов рекорд - 480 лева за мегаватчас и това засяга не само бизнеса, но и социалните структури като болници, училища и детски градини, които също купуват на свободния пазар. Този ценови шок ще погълне 3 милиарда лева и ще доведе икономиката до колапс, предупреди Васил Велев от Асоциацията на индустриалния капитал: 
 
"Търпението на хората е изчерпано. Ние искаме да заявим това от площада. Поканили сме всички, които не искат и не могат да плащат двойни и тройни сметки, защото идва енергийната ламя и прибира резултатите от техния труд".
 
Протестиращите са подготвили пакет от спешни и неотложни мерки, които ще предложат на правителството да използва за овладяването на ценовата криза в енергетиката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
4
 
6
 
! Отговори
Пижо преди 2 години
А "синдикатите", които за нищо не протестираха през 10-годишния мутренски режим, не ги е срам да застават редом с работодатели и да изкарват хората за интересите на бизнеса! Същата работа като с строителните фирми. Уж нямали заплати и затова рабониците били там, а се оказа че заплатите са изплатени на всички и това бил чисто работодателски протест!Синдикатите да си сменят ръководствата незабавно! Заради това, че спаха 10-15 години!
157
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Димитър: "Даже се усеща омраза към предприемачите." Бедните хора винаги са били изпълнени с омраза. Те и за това са си бедни.
156
1
 
13
 
! Отговори
Сосидж преди 2 години
Около месец Май, бизнесът искаше да ТЕЦ Марица Изток 2 да затвори, а сега бизнесът иска евтин ток. Този бизнес да започне да плаща нормални заплати и да спре да си използва персонала, като модерни роби за минимална заплата и тогава да протестира.
155
1
 
9
 
! Отговори
Димитър преди 2 години
Бизнеса протестира.Другите хора не.Даже се усеща омраза към предприемачите.Ного ниско ниво на самосъзнание.Като си учил за работник какво те интересува работодателя ти.Като гледам дълго ще има недоимък и глад в тази държава точно според акъла на населението некадърно ,малко мързеливо и зло племе.
154
0
 
2
 
! Отговори
иво преди 2 години
До Анонимен:Добре, че си ти да ни отвориш очити ........
153
5
 
7
 
! Отговори
БГ преброяване преди 2 години
На 14 ноември ще има своеобразен тест за определяне процента на балъците в България. Който гласува за Кирчо и Кокорчо както и за ментора им - Фигуранта, влиза в списъка.
152
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябваше миналата година да протестирате. Сега ще си платите цената за бездействието.
151
1
 
9
 
! Отговори
гост преди 2 години
Шиши трябва да се захрани спешно, че Магнитски му сви милиард и нещо.Хората да идат да протестират пред КЕВР, защото някой не упражнява какъвто и да било контрол по регулация на цените на електро енергията, но въпреки това съществува като структура и организация. Благодарете и на Нушето пред някоя централа на ГЕРБ.Не пропускайте и БСП и ДПС , защото всички те скубят от вас с т.н. ВЕИ и свободни цени на енергията.
150
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде е Манолова или протестиращите не са от "почтените"
149
1
 
2
 
! Отговори
vlady преди 2 години
Да използват специализираното място за протести в София - бул. "Т. Александров" 31. Да представят исканията си пред протопрезвитер Кусан Хадавян и архиепископ Датев Акобян.
148
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен - а какъв по-точно начин ще намери правителствтото да направи ТЕЦовете въглеродно неугрални за да не плащаме въглеродните квоти по Зелената сделка. Или като дойде 2025 тогава ще видим за някакъв начин да накараме въглищата да горят без да отделят СО2?
147
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никога не са протестирали бизнеса заедно със синдикатите, никога и никъде, служебното на Радев постигна това, уникум
146
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А миналото лято *** на жълтите павета колко бяха, да не бяха 200 000?
145
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хора разберете, без блокади и гражданско неподчинение няма как кървавия режим на Румен Радев, който ни избива в момента да падне.Искат се радикални действия срещу комунистическата шайка престъпници!
144
0
 
6
 
! Отговори
Хахаха преди 2 години
До АнонименКви заплати дават бе гн.ой такъв повечето мародерстват над хората със отворени чадъри отгоре и хвърлят трохи на месечна база а за сметка на това и лъжат.Кво стана с тия с магистралите.Парите къде са? В майбаси.....гнусна държава с г.нусен народ.Добре че се махнах.
143
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Минах от там ,има няма 200 човека се бяха събрали и пускаха музика по едни тонколони между патетични и мекучави речи с пожелателен характер .Това беше протеста .Както всички протести в България .
142
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
не ги ругайте, защото тези ви дават заплатите, бизнеса е вашия шеф, ако той фалира, вие нямате работа
141
4
 
9
 
! Отговори
Баче Кико преди 2 години
Какви компенсации искат. Аз от мойте данъци пари на бизнеса не искам да давам - не стига, че работя за "бизнеса", а и да им връщам пари трябва. Излиза, че трябва да им плащам, за да не затворят и да мога да им работя. Айде нема нужда.
140
5
 
7
 
! Отговори
ДА преди 2 години
Цяло лято заведенията бачкатна 9 процента ДДС и цените бяха двойни.А от кога синдикатите са на страната на работодателите.ПОБЪРКАНА СТРАНА със изключително про.ст народ....
139
1
 
2
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До Анонимен: Ами нали щяхме да пробваме и тук за газ, но разни псевдо зелени се разпискаха... после втори лифт пак така .... после втора централа АЕЦ пак зелените :)Ами без да си ползваш богатствата няма как да стане пичове :)Поне махнете данък слънце който сте въвели. Уж искате нещо зелено а го таксувате екстра. Що за държава сме ?!?!