Столичани питат къде е паркингът до метростанция "Горна баня"

Хората са принудени да спират в зелените площи
45
Столичани питат къде е паркингът до метростанция "Горна баня"
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Няма удобен достъп до метростанция „Горна баня“ от страната на квартала, сигнализират столичани пред Радио София.

На мястото липсва паркинг, а хората са принудени да спират в зелените площи около военните блокове, каза Николай Киров, жител на „Горна баня“.

„В момента тази зелена площ вече е една кална точка. От общината са стигнали до някакъв извод, че е редно да се направи паркинг, който ще се намира на два частни имота, които трябва да бъдат отчуждени. Това е странно, защото като място не е удобно, дори с кола. То на практика е по-близо до метрото, но се влиза в улици, в които сега няма трафик, а на тази зелена площ, от септември месец м.г. се появи една нова сграда в кадастъра и фактически, за мен, там се готви един нов строеж, на общинска територия“, разказа Николай Киров.

Той добави, че многократно е подавал сигнали до Столичната община за паркирани автомобили в зелените площи и на ул. „Николай Хрелков“.

„Аз говорих и с кмета на „Овча купел“ Ангел Стефанов. Той ми каза, че е говорил с кмета Йорданка Фандъкова да се направи ремонт на ул. „Николай Хрелков“. Ремонтът беше за 2022 г., в момента излезе от бюджета за тази година, ремонт няма да има. Аз искам да го попитам, каква е логиката да има удобно място за паркиране и това да не бъде направено на паркинг, при условие, че е общинска земя и тя не трябва да бъде отчуждавана, а само да й бъде сменен статута“, попита Николай Киров

По думите му, най-доброто решение е, поляната да бъде превърната в паркинг, а не да се строи кооперация.

Мирослав Аврамов живее на ул. „Николай Хрелков“. В ефира на Радио София, той също отправи въпрос към кмета на „Овча купел“.

„Аз искам да попитам на тази полянка автопарк ли ще има или сграда, защото преди две години беше обявил, че ще прави автостанция. Второто, което искам да го попитам е кога ще започне да прави тротоари в „Горна баня“ и трето – какво той свърши по отваряне на банята в „Горна баня“, защото хората го избрахме с това единствено обещание - да отвори банята”, каза Мирослав Аврамов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Селянин: Личи си че ти е за сефте. На Заимов и на цариградско има безплатни паркинги на метрото.
31
5
 
1
 
! Отговори
Хахахахахха преди 2 години
Хаххахахахаха. Някои явно продължават да вярват на Йорданка. Хахахахахахахахахаха
30
8
 
3
 
! Отговори
Селянин преди 2 години
За сефте чувам метро с паркинг. Метрото е вътрешно-градски транспорт покриващ нуждите на града.
29
2
 
1
 
! Отговори
Гошо преди 2 години
До Анонимен==17-А с влака не могат ли да дойдат тия от Перник и колите да си ги оставят та
28
0
 
1
 
! Отговори
а къде е паркингът преди 2 години
в Лозенец на ул. Черни връх....ааа няма го, защото се разпадна вече
27
6
 
11
 
! Отговори
Пич преди 2 години
Това са чутовните успехи на Данчето и Баце в 15-годишното управление на града. Именно метрото е винаги споменавано във всички отчети като постижение номер 1!
26
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво да кажем в Люлин, на Западен парк и Люлин,на празните места до метростанциите, вече се строят блокове. Особено на западен, излизаш от метрото и се сблъскаш челно със строеж.
25
5
 
8
 
! Отговори
Васко преди 2 години
До Анонимния 21 & Една година на власт са Радевите правителства.Къде са милиардите от 2021 год питам. Айде да ни светнат новите!
24
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Столичани питат къде е паркингът до метростанция "Горна баня"" - как къде - у чекмеджето при кюлчетата
23
2
 
15
 
! Отговори
Край преди 2 години
хората били "принудени" да спират в зелените площи. Как пък не видех германец австиец да е принуден да спира в зелените площи.Как пък не видях грък да спре в Солун в зелените площи или турчин в Истанбул да го принудят да спре в зелените площи.
22
2
 
14
 
! Отговори
до 11 преди 2 години
Нещо плямпаш врели-некипели. Спирките на софийското метро за из сайтовете за архитектура, журналите и списанията като едни от най-красивите, скъпите и модерните в цял свят. А паркингите няма какво да коментираме. Там е ясно, че проблемите са сериозни.
21
4
 
6
 
! Отговори
1212 преди 2 години
Паркинга е на "Бонсови поляни". Какво очаквате от "фъндъка".
20
0
 
12
 
! Отговори
Ъъ преди 2 години
А на паркинга откъм овча купел има място за перничани, ако е истина, че някой ще идва от Перник с кола, вместо с влака до Горна баня. Предполагам, че от околните блокове дигат пушилка, че да асфалтират поляната и те ще си държат там колите. През лятото и есента имаше вечер по двайсетина коли за нощуване, ама не изглеждаха да са от Перник.
19
1
 
9
 
! Отговори
пена преди 2 години
За да стане същото като с паркинга на Цариградско ли? Той от години стои празен, а сел*ците продължават да спират в зелените площи до пътя....
18
6
 
8
 
! Отговори
до 11 преди 2 години
Всъщност, това са думи на един западнал провинциалист с 2000лв. заплатка на шофьор на баничарка. Метрото в София е едно от най-модерните в света, а дизайна на спирките му ги има из учебниците. Който е чел, знае. Който бачка за 2000лв. заплата и разправя как един прЕател бил и му казал, е ясен.
17
2
 
5
 
! Отговори
Ъъ преди 2 години
Така зададен въпроса е нормален, но за непознаващи района. Само въпросния да обясни, кой от Горна баня с кола ще слезе с нея до паркинга, че да ползва метрото? Единственото е, че някой идва да си вземе с кола роднина или познат слизащ от метрото, за да го закара до къщата. А наоколо поляната има 2 широки улици на които мераклиите да си оставят колите.
16
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Точно на Горна Баня трябва паркинг. Половин Перник спира там и се качва на метрото.
15
7
 
17
 
! Отговори
ГЕРБ е мафия преди 2 години
Фъндъковица каза, че парите са похарчени правилно и законно, но нещо станало и няма паркинг. Ще направи "разследване" и ще ви каже... след 70 години.
14
3
 
2
 
! Отговори
Вече не преди 2 години
До АнонименВлади Джи го изнесе с търсения автомобил, той за туй ходи до Сърбия и обратно, да ги носи там, да не ги вземат.)))))
13
3
 
4
 
! Отговори
бла бла преди 2 години
аРе с колелото, за кво ви е туй метро