Каруцари в София готвят протест, на никого не пречили

Полицията все още не е започнала проверки, защото няма указания от общината
118

От 1 юни в София влезе в сила забрана за движение на каруци по улиците на столицата. Причината е честите нарушения на водачите, като отнемане на предимство, движение по тротоари, както и в насрещното платно.

В столичния квартал "Христо Ботев" повечето от хората използват каруци за работата си. Повече от 15 години Кирчо по този начин изкарва прехраната за семейството си. От 1 юни официално той вече няма право да използва коня и каруцата си по улиците на София.

"Имаме си талонче за каручката. Всичко е регистрирано. Няма да продам коня и каруцата. Може да затворим пътя за летището. Ще стачкуваме. Днес един каруцар няма. Аз минах случайно и така. Страх ги е да не дойде някой да ги товари", каза Кирчо пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Причината да се ограничи движението на каруците в София е заради честите нарушения на водачите, казват от Столичната община.

"Няма такива работи. Те си бибиткат като им пречим малко на пътя, но нищо нередно не правим. Събираме си по кофите каквото има - железа и връщаме на вторични суровини. Аз карам нормално, не караме пияни. Трезви сме си. Когато пием не караме", допълни Кирчо.  

При установяване на нарушения компетентните органи задържат превозното средство, а животните ще се предават на "Екоравновесие". След наложената забрана от полицията все още не са започнали проверки, тъй като не са получи указания от общината.

Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиева

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз мноого отдавна съм го казал, в тая държава само да не си българин и кон у циг анин много лошо ти се пише!
51
3
 
19
 
! Отговори
Шшшшшшш.... преди 2 години
,,Каруцари в София готвят протест ... '' и по нататък няма смисъл. Едно време когато границите бяха затворени за простолюдието от работническата черга,посещението на София беше незабравим воаяж,и имаше един талъв лаф: ,,София си е София".Но дори и днес ако посетите крайните квартали или новите комплекси заедно със Централна Гара и Автогарата,пак ще възкликните ,,София си е София''.Такава мърсотия,простотия и селяния няма на целият балкански п-в.
50
5
 
18
 
! Отговори
Евала преди 2 години
Когато се реши проблемът с бездомните кучета, поставени на пиедестал от грантаджии и мъжемразки, тогава ще се реши и проблемът с ромите каруцари! Никой не иска да се цапа с тия проблеми, а те зреят като циреи. Ромозащитници и кучезащитници, гласовити борци за неправдата, постоянно ни внушават чувство за безсилие пред привилегированите гласоподаватели!
49
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
..."животните ще се предават на "Екоравновесие"... после в Калфлана...
48
2
 
19
 
! Отговори
Просто преди 2 години
Бъдещето е в каруците, щото бензина ще го раздават с капкомер.
47
0
 
7
 
! Отговори
1-н преди 2 години
А Ушев си бърка в носа
46
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Финландия и Швеция в НАТО само ако приемат и трудоустроят 250 000 роми!Как ще си ги делят - да се разбират те!
45
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
'проблемът е, че имаме голяма маса от хора неуки, невежи, нежелаещи да учат, желаещи единствено да правят деца и да се напиват. Сами се сегрегират от обществото в гета.' ---- ами няма да са бездетни кариеристи с гола глава и проблеми с кръвното още на 20 г и да гласуват друг да ги владее освен самите тях!
44
1
 
18
 
! Отговори
демокрант преди 2 години
Шофьорите на камиони на протест, милиционерите на протест, надзирателите на протест, каруцарите на протест...Сега и гробарите ако излязат на протест ще го овапцаме яко!
43
1
 
20
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
До РомоМраз 60Проблемът е, че имаме голяма маса от хора неуки, невежи, нежелаещи да учат, желаещи единствено да правят деца и да се напиват. Сами се сегрегират от обществото в гета. В някои гета и полицията не смее да влезе, особено нощем. Имам позната която работи в Бърза помощ - каза ми - страшна работа е да отидеш там! Трябва да сме придружавани вече от полицаи!
42
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Знаете ли какво е лошото? Като забранят каруците, тези ще си купят колички от някоя автоморга (и ще им излезе по-евтино). Ще се мобилизират и ше започнат да правят масово ПТП-а и ще изтрепят и много невинни.
41
1
 
19
 
! Отговори
Христо преди 2 години
Пуснах сълза за горките братчеди...
40
1
 
28
 
! Отговори
вай вай ваййй преди 2 години
"В столичния квартал "Христо Ботев" повечето от хората използват каруци за работата си."-----ИНТЕРЕСНА РАБОТА В УЖ ЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВА ОТ 21 ВЕК!
39
0
 
22
 
! Отговори
Театър Сълза и Смях преди 2 години
Само тези не бяха протестирали, но........."демокрация" е!
38
5
 
14
 
! Отговори
Еди Койси преди 2 години
Аман от КирчовциМного Кирчовци много простотия е затова не може да се оправи тази държава
37
2
 
26
 
! Отговори
. преди 2 години
Не е малка вероятността догодина в София да се движат САМО каруци, ездитни жиивотни и велосипеди, защото останалото няма да има с какво да върви.
36
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пречат и създават предпоставки за ПТП. Забрана в градовете и натоварените пътища трябва да има за каруци. Като искат каруци да си ги ползват на село.
35
48
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Във Виена плашаш луди пари да се возиш на каруца, но балканския интелект освен забрани друго не може да измисли! Нарича се фиакр - за любителите все пак!
34
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
43 ти гледай макгърдич да не ти вкара потен гол от века на рокендрола. Че както сте се разписали с "грас" нон стоп в задния джоб, сте ми ясни какви сте.
33
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
150 години след като става столица, опитите. България да превърне Шопия от село в град продължават без успех