Каруцари в София готвят протест, на никого не пречили

Полицията все още не е започнала проверки, защото няма указания от общината
118

От 1 юни в София влезе в сила забрана за движение на каруци по улиците на столицата. Причината е честите нарушения на водачите, като отнемане на предимство, движение по тротоари, както и в насрещното платно.

В столичния квартал "Христо Ботев" повечето от хората използват каруци за работата си. Повече от 15 години Кирчо по този начин изкарва прехраната за семейството си. От 1 юни официално той вече няма право да използва коня и каруцата си по улиците на София.

"Имаме си талонче за каручката. Всичко е регистрирано. Няма да продам коня и каруцата. Може да затворим пътя за летището. Ще стачкуваме. Днес един каруцар няма. Аз минах случайно и така. Страх ги е да не дойде някой да ги товари", каза Кирчо пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Причината да се ограничи движението на каруците в София е заради честите нарушения на водачите, казват от Столичната община.

"Няма такива работи. Те си бибиткат като им пречим малко на пътя, но нищо нередно не правим. Събираме си по кофите каквото има - железа и връщаме на вторични суровини. Аз карам нормално, не караме пияни. Трезви сме си. Когато пием не караме", допълни Кирчо.  

При установяване на нарушения компетентните органи задържат превозното средство, а животните ще се предават на "Екоравновесие". След наложената забрана от полицията все още не са започнали проверки, тъй като не са получи указания от общината.

Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиева

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Общината от избрани от ромите гербери се отблагодарява на своите верни избиратели... Ха сега роми пак гласувайте за компирицата.
71
4
 
14
 
! Отговори
Ветеринар преди 1 година
Необходим е закон за абсолютна забрана на животинска тяга.
70
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако ще ги забраняват понеже правели много нарушения, тогава искам да забранят и джиповете на територията на столицата! Първо защото джиповете правят най-много нарушения, това всички го знаем. И второ, защото във всички европейски столици се ориентират да ползват малки градски автомобили, които харчат малко и заемат малко място като паркират, а само ние сме пак наобратно.
69
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Шопия е 10 пъти по вероятно да видиш кон отколкото гражданин.
68
2
 
3
 
! Отговори
до 80 преди 1 година
Само ти ли живееш в Испания, че говориш неверни неща ? В Мадрид от 10 г. е ограничен достъпът на автомобили изпускащи вредни газове над определена норма, влизат само коли със стикери на стъклото, това е испански закон за всички градове над 1 млн., как в Барселона съдът ще е отменил този закон за опазване на природата и живота ?
67
5
 
11
 
! Отговори
ИВАН преди 1 година
БЕЗДОМНИТЕ КУЧЕТА И КАРУЦИТЕ - НА СЕЛО ! ЩОМ ОБЩИНАТА НЕ МОЖЕ ДА СЕ СПРАВИ, АНТИФРИЗА МОЖЕ !
66
2
 
18
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
пречат и още как по цяла нощ тропат блъскат кофите изхвърлят съдържаниетонавън да си изберат нещо и останалото не го връщат обратно в кофата конете поцял ден в жегата нито ядат нито пият един кон умря преди време в люлин наулицата и какъв бои ядоха след това индииците
65
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не се смейте. Днес са забранили каручките, утре ще забранят и всички коли с двг и като нямате Тесла, ще гризнете всички теслата. В. Барселона регистрираха за няколко дни 70 000 глоби за влизане в забранени за мпс с ДВГ зони. Засега съда обяви забраната за двг за нищожна, защото изключва мнозинството МПС от циркуливане, но много скоро ще обявят напълно функционалната ви кола за негодна за придвижване в градове над 50 000 жители. После и в малките градове.
64
3
 
12
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Хахахахаа, а конете 100% ще заминат при "Братя Къртеви" и ще напълнят червото - суджук, луканка.... :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
63
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
София - европейската столица на каруците. Как не са се сетили още от столична община да кандидатстват за няколко европрограми за общински пасища за коне и каруцарски пътеки по последен писък на модата не е ясно.
62
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво против Овча Купел имаш? Знаеш ли колко софиянци са заченати там докато родителите им са пасли овцете?
61
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво против Овча Купел имаш? Знаеш ли колко софиянци са заченати там докато родителите им са падали овцете?
60
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Столица, която има квартал "Овча купел".... Кво да говорим нататък....
59
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не знаят да си закачат по едно ЛГБТ знаме на каруцата и никой няма да ги барне.
58
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз съм на кон, каза кореняк столичанина и отпраши към Красна Поляна да наглежда овцете.
57
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Яд ги е, че не харчат бензин
56
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
в края на краищата това е един екологичен транспорт, но държавата няма сметка от него ,понеже не е потребител на петрол,акцизи,сервизни части,винетки и тол такси и т.н.
55
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Младият кореняк столичанин Асан, остана изумен когато далечният му братовчед от Индия му сподели, че в Делхи каруците били излязли от употреба преди 50 години. Асан не можеше дори да си представи как се справят без каруци далечните му братовчеди. Ей Индия ще стане европейска държава преди село Шопия!
54
9
 
18
 
! Отговори
Свобода преди 1 година
Костя Копейкин да оглави протетестите, той нали все се "бори за доброто на хората"!
53
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
21 век - кореняк столичаните ще протестират, че искат да им забранят каруците, хаха. Може да изкараш столичанина от село, но селото от столичанина - никога. Бяхте си кално село преди 150 години и напук на милиардите които цяла България изля върху Шопия, тя си остана дивашко село.