Пътуваме в София с е-билет за 1.60 лв., но само 30 минути?

СО предложи нови тарифи за градския транспорт
21 юни 2022 09:01, Анисия Иванова
116
Пътуваме в София с е-билет за 1.60 лв., но само 30 минути?
Снимка: БГНЕС

Столичната община предложи нови тарифи на билетите и картите за градския транспорт в София. Предложението е публикувано за обществено обсъждане в Sofia.bg. До 17 юли всеки може да предлага най-различни решения и поправки на предложението на СО.

След приемането на промените в ресорната наредба, което се очаква да стане след лятната ваканция на Столичния общински съвет, Центърът за градска мобилност ще започне да продава билети за време на електронен носител. Те ще заменят хартиения билет, който ще се продава само в редки случаи.

С новите е-билети ще може да се комбинира пътуване с автобус, трамвай, тролейбус и метро. По-краткосрочният билет ще струва колкото сегашния хартиен талон - 1,60 лв., и ще е с валидност 30 минути. С този билет пътникът ще може да се вози и на друго превозно средство след изтичането на половин час, ако регистрацията в него е направена до 29-ата минута.

Другият билет за време ще е валиден 60 минути и ще струва 2,20 лв. С него също ще може да се пътува повече от веднъж, ако регистрацията е до 59-ата минута.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
2
 
4
 
! Отговори
до 51 преди 1 година
Ако питаш мен, най-интелигетните и възпитани деца са на заможните хора, защото заможните са предимно интелектуалци. Познавам доста оскотяли и озлобени гастарбайтери, чиито деца са ад. Като учител го казвам това.
44
6
 
2
 
! Отговори
до 48 преди 1 година
Лекува ме лекар, който взима 2 пъти повече от мен поне. Децата ми гледат в градина, в която възпитателките взимат 3000 чисто. Полицаите не коментирам- те са с ниско заплащане, породено от факта, че трябва да бъдат намалени като бройка поне наполовина. Братовчедка ми е на 22. Работи по младежка заетост по програма на ЕС начално за 2800лв.. Не познавам човек с по-малка от тази заплата лично. Така че- гледам си от моята камбанария. Факт.
43
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е то 20 мин ви е само задръстването на Евлоги Георгиев ! Бирници....
42
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
6 хил. лева в Кол центрове, ти добре ли си бе, скоро не си разглеждал май че обяви за работа, а
41
1
 
4
 
! Отговори
До 40 преди 1 година
Прав си, и не си прав, да бая хора в София взимат около 2к,но масата взимат между 1и2, което не позволява да караш кола евро 6,беше просто пример че сития на гладния не вярва, щото човека дето взима 15к и познава още 10 такива примерно,не осъзнава че София е над милион та все някой трябва да си цапа ръцете, да го пази, да го лекува или да му гледа детето
40
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е възрастните как ще се справят с електронния билет, то аз се плаша. А за еднодневната карта нищо не казват.
39
0
 
2
 
! Отговори
до 44 преди 1 година
Не, защото съм минал от там и говоря от личен опит преди 10 години, когато заплатите на ТЛ-ите с по няколко езика в кол център (студенти на 22) бяха по 4к.. Сега са от 6к нагоре. Преди ИТ сектора доста деца от езиковите гимназии работят фейк ИТ работа из кол центрове.
38
1
 
3
 
! Отговори
до 42 преди 1 година
Не ти ли писна с тия Бентлита? Не ги караме обикновените ИТ-та с 10, 12, 15000лв. месечно, а хора с доста по-сериозни от нашите доходи. Малко прави разлика между средна класа човек и милионер. Мерси. Хубав ден.
37
6
 
4
 
! Отговори
до 38 преди 1 година
Никой в София не върши физически труд за 1000лв.. Никой. СКлададжиите в Лидл работят за 2500. А по-нископлатен физически труд от това надали има.
36
2
 
5
 
! Отговори
до 35 преди 1 година
Ъъъ, 5-6к правят по кол центровете студентите. Тука говорим за сериозни офиси със сериозни заплати (доста над 5-6). Не се изказвай и ти, много ти се моля. И не, не е "газенце" някой, който изкарва с честен труд 15к месечно в някоя западна компания и плаща до стотинка данъците си.
35
4
 
1
 
! Отговори
До 35 преди 1 година
Прав си, той си гледа от неговата камбанария, само дето не се усеща, че без тия дето вършат физическия труд за 1000 кинта няма да може ни кола, ни тротинетка да изкара на улицата, а те и ченгетата зимат малко над тия пари та няма и кой да го пази, та може и да му ги вземат, ама трябва да се мисли, има хора на които транспорта им е важен и цената му
34
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки интелектуален труд без лекари и подобни професии може да се извършва от вкъщи. Престанете да се тъпчете в тия рейсове и да задръствате улиците с евтините си бараки, които на 80% са за тотална забрана за движение! Говорете с работодателите си да работите от вкъщи и оставете на спокойствие дечицата да използват транспорта, за да ходят на училище и хората, които не могат да рабоят от вкъщи. Почти не познавам около себе си човек, който да не е поне 80% хоум офис.
33
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва си личен автомобил в София.
32
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 28Аман от плюещи по съседите си, пробвай да замениш нарицателното.., Бай *** има навсякъде, а ти вероятно си най големият. То бива злоба, ама ти си си направо умопобъркан
31
0
 
5
 
! Отговори
До 29 преди 1 година
Кое не разбра, един път качил се автобуса може и час да седи в трафика, теб не те касае, лошото е че не можеш да хванеш следващия със същия билет
30
0
 
8
 
! Отговори
Дзивко преди 1 година
Като цяло врътката е мислена за промяна на системата и вдигане на приходите, цялата схема е основана на ползването на метро с друг транспорт, така 30 може да стигнат, стига разписанието на автобуса и метрото да е синхронизирано, сега е момента хората да скочат при обсъждането и времето от 30 мин да стане час, за 1,60 ще свърши работа макс 2 лв. Сега действащата схема е глупава
29
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стига глупости и евтини оправдания, велосипед в комбинация с автомобил е перфектна алтернатива на мафиотското сдружение Градска Мобилност. Да, трябва да инвестираш Х средства, но в годините тия средства се избиват неимуверно много в спестени нерви от чакане по спирки и разправии с нагли контрольори. Пък и нека сме реалисти - лятото като влезете в рейс без климатик, пак излизате плувнали във вода. Дали ще въртите *** или ще се возите в рейс без климатик е същото, само дето първото е по-полезно
28
0
 
16
 
! Отговори
НАГЛОСТ преди 1 година
ОТ вчера автобус 65 е на 45 МИНУТИ . ТОВА НОРМАЛНО ЛИ Е ? Какво правим ? Билет ли? ИЗОБЩО В КОЙ ВЕК ЖИВЕЕМ. 45 МИНУТИ ИНТЕРВАЛ, ЕЙ. ДО ТУК С БИЛЕТИТЕ. НЕКА МЕ ПРОВЕРЯВАТ. ВИНАГИ СЪМ БИЛ ИЗРЯДЕН ПЪТНИК, НО БАСТА ВЕЧЕ. ДНЕС ЗАКЪСНЯХ ЗА РАБОТА - ТОВА ФАНДЪКА ИНТЕРЕСУВА ЛИ Я ?????????????????
27
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
демек билетът да скочи %37.5 поне, днес за 1.60 може да не се притесняваш за времето, което висиш в трафика, от скоро това освен нерви ще коства и пари
26
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
" След приемането на промените в ресорната наредба, което се очаква да стане след лятната ваканция на Столичния общински съвет, Центърът за градска мобилност ще започне да продава билети за време на електронен носител." - хаххахааха ТАЗИ СИСТЕМА И СЕГА НЕ РАБОТИ. НАЛИ СЕ ПСУ*АТ ТЕЗИ С ЕЛЕКТРОНИТЕ БИЛЕТИ И КНТРОЛА, ЧЕ ДАВА НА УСТРЙСТВАТА УМИШЛЕНА ГРЕШКА ОТ БАРКОДА И ПАК ИСКАТ ГЛОБА. НАПРАВЕНО ЗА КРАДЕНЕ И ТОВА ТАсКУВАНЕ С кредитна или дебитна КАРТА СЪЩО ДРАНЕ ОТ ТРАНЗАЦИИ. Мислете че е добре???