Гняв и възмущение след катастрофата, предизвикана от Семерджиев

Липсват санкции, смятат експерти
6 юли 2022 19:37, Петя Славова
79

Трагичната катастрофа, при която загинаха две млади момиче предизвика гняв и възмущение. Причината за такива инциденти е липсата на самосъзнание и ефективни санкции, смятат експерти. Редица общественици също изразиха своето възмущение.

Сигнали за среднощни гонки по булевард "Черни връх" постъпват често в общината, като основна причина за недоволството на жителите е шумът.

Още по темата

"На практика големите кръстовища, където инфраструктурата вече е изградена изглежда че повече привлича такива инциденти, на малките кръстовища има по-често се случват неща, но никога нямат такива фатални последици ", коментира пред  Bulgaria ON AIR зам-кметът на "Лозенец" Михал Сотиров.

Така само преди ден на кръстовището на булевард "Черни връх" и улица "Хенри Ибсен" се случи друг инцидент, на същото място, където преди две години загина и журналистът Милен Цветков.

Редица хора с гражданска позиция изразиха своето възмущение и гняв от тежката катастрофа в социалните мрежи.

"Аз лично също се притеснявам, четно казано, когато вървя като пешеходец по голям булевард или пресичам нощно време, когато светофарните уредби са изключени или просто движението е по-рехаво. Бил съм свидетел на всякакви неща, за съжаление, трябва да имаш очи и на гърба в София", зам. кметът на "Лозенец" Михал Сотиров.

Само за изминалата седмица над 200 души в цялата страна са загубили живота си при катастрофи. А тенденцията е през летния сезон жертвите да се увеличават.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
3
 
8
 
! Отговори
Мнение преди 1 година
За съжаление при такава престъпна "прокуратура" която може да мачка само жени, един ден да не се появи някой Батман или Супермен. Само да не се чуди после каскетът що стана така, защото той ще е виновен.
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всяко чудо за три дни. След месец никой няма да си спомя за това
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да бе са го гръмнали от Кобра, че не го извеждат?
15
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега е 20:12ч. На обяд е установен на адреса. Вече 8 часа не го извеждат от жилището. Това е пълен абсурд. Адвокатите му ли не подписват? Кое пречи да го изкарат? Защо не се вземат проби? Защо ? Има ли държава? Ние Сомалия ли сме?
14
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе тоя защо още не е изведен от дома си. Защо не е взета проба за алкохол и наркотици
13
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И тия с джиповете и луксозните коли са прошляци и пишман-бизнезсмени потънали в кредити.90%са такива които ден и нощ мислят как да се освободят от тия кредити и да ги оставят на държавата за да ги плаща народа.Е това е крещящата истина,но по удобно е да се обвиняват политиците за всичко.
12
1
 
13
 
! Отговори
вън от ЕС преди 1 година
Без смъртна присъда, никой като този нарисуван майmun няма да се стресне.
11
0
 
12
 
! Отговори
КК преди 1 година
Живеем в страшно гнусна държава
10
0
 
10
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
положението е ТРАГИЧНО!...Дори бих казал:.-КАТАСТРОФАЛНО !....МУТРОИДНИ ОТРОЧЕТА,защитени от безсилието на "съда" и разчитайки на защитата на МУТРОИДНИТЕ СИ РОДИТЕЛИ, тормозят 24/7 ХОРАТА..тУК,КЪДЕТО СЪМ,НА 500 МЕТРА ОТ ЦЕНТРАЛЕН БУЛЕВАРД, ПРОСТО НЕ МОЖЕ ДА СЕ СПИ ОТ УЖАСНИЯ рев НА състезателните МОТОРИ,С КОИТО селянията ОТ ОКОЛНОСТТА СЕ ПРАВИ НА "ГОЛЯМА РАБОТА"..нЕ ЗНАМ КАК ТИЯ,КОИТО ЖИВЕЯТ НА ВЪПРОСНИЯ БУЛЕВАРД ИЗДЪРЖАТ НА ТОЯ тормоз..Не съм чул за нито един протест от панелкаджиите....СТРАХ!
9
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Надрусаните наркомани с джипове, дето убиват хора по пътищата, взеха да стават много. Държавата, няма ли да направи нещо. Поне с наркотиците.
8
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
200 жертви на кировото безхаберие само за една седмица! Повечето млади хора и деца! Но Киро пак се стяга да бори Ковид с мерки, забрани и затвор за нормалните хора!
7
1
 
2
 
! Отговори
Alex преди 1 година
Хенри Ибсен.....
6
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен В България умрелите по пътищата имат по друго значение. Водят се курбан.
5
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Полицията го хвана, отново, сега остава каскетурата да го осъди.
4
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като прочетох над 200 души са загубили живота си за една година, си спомних как през 2008 пътувайки от летището Мадрид за Валенсия с кола видях през 1 километър светещи огромни табели над аутобана (беше ден, но светеха с мигащи светлини), на които изписваха: "Тази година има 6 жертви на пътя". Беше 2 август. 6 загинали за 7 месеца. Стори ми се странно малко на фона на България, но така изписваха на испански и английски. Може да се сложат табели, но те няма да спрат дрогираните убийци на пътя.
3
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще го пуснат както пуснаха оня дето гътна Милен Цветков. Ще ходи с гривна няколко години и това ще е. Когато имаш пари, закон не те лови. Българска поговорка от времето на ГЕРБ-ДПС..
2
1
 
3
 
! Отговори
само констатации преди 1 година
Димитър Илиев от "Продължаваме Промяната"
1
5
 
2
 
! Отговори
Корадо Катани преди 1 година
Само Z на задното стъкло го е спасило след адската катастрофа.