Зам.-кмет отчете: Въздухът в София става все по-чист

СО ще стартира кампания за нерегламентирано изгаряне на отпадъци
Обновена: 19 сеп 2022 14:12 | 19 сеп 2022 14:12, Красимир Ангелов
19
Зам.-кмет отчете: Въздухът в София става все по-чист
Снимка: БГНЕС

Въздухът в София става все по-чист с всяка изминала година, заяни за БТА заместник-кметът на Столична община по направление "Зелена система, екология и земеползване'' Десислава Билева.

"Данните говорят за това. За трета поредна година Столична община е в нормите на средногодишната концентрация на фини прахови частици", посочи Билева. Тя допълни, че миналата година само на една измервателна станция е имало превишение на средноденонощната норма.

Зам.-кметът на София, заедно с кмета на район Красна поляна Иван Чакъров, направиха проверка на междублоково пространство в софийския квартал.

Стартирахме програма за облагородяване на междублоковите пространства. Те се явяваха източник на замърсяване от кал, колите я разнасяха, каза Билева.

След ремонта на тези т.нар. кални точки колите вече не паркират в кал и пръст, а върху бетонови павета. Около тях ще има дървета и жива плет, допълни тя.

Десислава Билева уточни, че продължава да тече кампанията, в която домакинствата могат да подменят безплатно отоплителните устройства на домакинствата, включително и климатици. До момента са монтирани над 6000 уреда, като 40% от тях са климатици.

На прага на отоплителния сезон започваме програма за засилен контрол за нерегламентирано изгаряне на отпадъци, както и за контролиране на изхвърлянето на гуми на определените места, обясни зам.-кметът на София.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къдя ва кмеуте , у шишата лий затворен ,дай да го видим и ниа
11
0
 
1
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
улиците трябва да се мият всеки ден!!!Заведенията замърсяват най много и заради това те се правят на определени отстояния и строги мерки със филтрите който бълват най токсините вещества от кухнята !!!Пълен абсурд е да има в паркова среда заведения с кухня!!!Това направи управлението на София пълен провал
10
0
 
2
 
! Отговори
От Вселената преди 1 година
Само като излезеш на 10км извън София, изкачиш се на някой връх и погледнеш към София не можеш да я видиш от дим. Такъв мръсен въздух няма по света. Може би единствено когато има вятър пренася тая мръсотия по цялата страна и въздуха в София става по-чист!
9
0
 
7
 
! Отговори
Не вярвам преди 1 година
Имам различни наблюдения от тези на лъжливите популистки. Сутрин от малко по-високите точки в покрайнините идеално се вижда ситуацията и с невъоръжено око - сиво-бежов смог. Изчезва единствено при ветровито време или след дъжд, през останалото време ту е по-гъст, ту малко по-рехав, но винаги го има. Та, при положение, че ежедневно го виждам с очите си, няма как да ме убеждават тетките, че всичко е идеално. Да не говорим, че и трафикът става все по-тежък, а пък тази зима ще е ужас с отоплението.
8
0
 
8
 
! Отговори
Бръм преди 1 година
Най-обичам някой да ми мери нещо средногодишно...Така средно и инлацията я няма аххаа
7
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Друго си е сам да се тупаш по рамото
6
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не ви ли е срам, бе? Последните 20 и повече години дишаме най-мръсния въздух в Европа. Добре, че беше ковида, да се поизчисти малко...или и това беше благодарение на вас?
5
0
 
20
 
! Отговори
Кв.Хр.Ботев преди 1 година
Само след месец-месец и половина, друга песен ще запеете.......
4
0
 
14
 
! Отговори
Hoqsan преди 1 година
Застудее ли още, почнат ли джеритата и патрЕотите да горят *** - отивам за нов филтър на пречиствателя вкъщи... не виждам друг вариант освен спасение поединично.Кислородните концентратори ще поевтинеят и те по някое време.. и такова ще си купя за вкъщи.
3
1
 
15
 
! Отговори
софиянец преди 1 година
Казва кой??? Що лъжете бе ваш'та кoжa??? Ще видя и тази зима колата си дали ще мине без автомивка - всяка пролет, есен и зима при по-лошо време колата ми става все едно съм бил в Африка на сафари за лъвове!!!Подобрявал се бил въздуха - да ви дам вие да ми измиете колата без пари навитаци ли сте бе, герберунгели увехнали!!!Иде, иде 2-ри октомври!!! Или ние ще удушим мафията, или мафията ще удуши нас!!!
2
0
 
11
 
! Отговори
ил Рапоне преди 1 година
Вие, след като вярвате на недоразумението от МРРБ Билева, значи системата е тоутъл ерър.
1
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой ви вярва на *** лъжи не знам?! Сериозно ли пишете такава статия, при положение, че в много, да не кажа повечето, квартали щом стане хладно започва да мирише на печки?! Колите е ясно, в голям град няма как да няма трафик, но горенето на отпадъци и отоплението на твърдо гориво се виждат навсякъде из София, дори и в централни квартали. Реакция нулева...