Шофьори бесни заради задръстванията около Драгалевци

Част от бул. "Черни връх" ще бъде затворен по време на строителството
21

Започна изграждането на канализация в столичния квартал "Драгалевци". Макар районът да е един от най-скъпите в София, на много места все още няма система за отходните води.

Заради строителството, част от булевард "Черни връх" ще бъде затворен, над Софийския околовръстен път, а това предизвика недоволството на шофьорите.

Георги живее в квартал "Драгалевци" от 7 години. Всеки ден минава в района с колата си. Разказва, че заради строителните дейности трябва да организира по-добре деня си. "Абсолютно позитивна новина, ще изтърпим неудобството няколко месеца, но все пак в дългосрочен план това е страхотно, защото го очакваме от години", заяви Георги.

За първи път над 2000 домакинства ще бъдат включени към канализационната мрежа. Заради строителните дейности от Столичната община са осигурили обходни маршрути, за да не се образуват задръствания.

Повече от 50 години хората, които живеят в района, чакат да започне изграждането на канализация.  Първата копка не мина и без разгневени шофьори. Първи етап от изграждането на канализацията трябва да приключи до три месеца, след това предстоят строителни дейности в кварталните улици.

Вижте повече в репортажа на Тереза Кънчева и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като гледам цените на имотите в Драгалевци , се чудя колко ли ще струват като им пуснат и канализация ? Дали да не си купя къща на Ривиерата и да си пътувам всеки ден със самолет на работа...хем по-евтино, хем по-бързо.
20
0
 
3
 
! Отговори
А не преди 1 година
Баровците са си свикнали на септичните ями. Напомня им за село, когато са били малки и безгрижни. А и миризмата ще им отнемат сега. След всели кратък дъждец в дръглевци ухае на селски обор. Какви безчувствени софиянци са тези. Ще си замина, плаче ми се.
19
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 1 П***серкович,аз съм си местен,и никъде няма да ходя,такива като вашите родители се домъкнаха в Люлин...Надежда....Обеля...щото не щат на полето с мотиката,а в завода....че и зелени площи искате...
18
0
 
2
 
! Отговори
Климбо преди 1 година
Леле,колко ,злоба и завист.Вероятно само тук няма съпричастност.Какво да се прави като тук всичко се прави на парче,без цялостна визия.Септиката се зауства в реките...толкова.Плащаме най-високи данъци,а вижте улиците-кръпка до кръпка.При прокарването на газ навремето,разкопават,правят каквото правят и после нахвърлят отгоре,един ром подскача колкото да тромбова малко,слагат асфалт и ...след месец се слага основата и пропада.Толкова....
17
0
 
6
 
! Отговори
Кой краднал краднал преди 1 година
2023 още канализация няма в Сомалийски бантустан.Следващия път като сложите калпаците опинците и пурите и искате даде правите на големи патреоти се сетете за това.
16
0
 
4
 
! Отговори
Драгалевеца преди 1 година
За един милион и нещо евра само имот там -толкова.
15
0
 
4
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Дано след като се направи канализация положението се оправи.Сега ок.20.00 около "Фантастико" е смрад невероятна.
14
0
 
8
 
! Отговори
Смърди преди 1 година
Още преди около 30 години Софиянски като кмет трябваше да направи канализация на Симеоново,Драгалевци и Бояна. Трябваше да разшири Симеоновско шосе до околовръстен път и Черни връх също. Не го направи, парите потънаха някъде и така. Но, не е късно да се разследва. Защо в 21-ви век южните "баровски" квартали нямат канализация? Нямат тротоари. Защо???
13
4
 
7
 
! Отговори
Тревка преди 1 година
На селяните им правят канал, убре Дръглевци!
12
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
София не е Москва. Тук шофьори са бесни заради задръстванията около Драгалевци, а московчани са щастливи, защото за 10 години в Москва се построиха 80 метростанции и преди 2 дни кметът въведе в експлоатация най-дългата околовръстна /4-тое колцо/ линия на метро в света - повече от 70 км.
11
4
 
10
 
! Отговори
Бибитко от Банкя преди 1 година
Баровците ще ачкат в тръба ,а не в дупка края на двора.
10
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В стига бе, канализация в елитен квартал на София през 2023г . Какви ги пишете
9
0
 
6
 
! Отговори
Боянеца преди 1 година
Не е вярно и тук улиците са правени от същите хора нали като оня пътния строител мутраген където го окошариха.
8
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ееее щом е за Драгалевци, Бояна или Симеоново общината ще вземе незабавни мерки - все пак там не живеят обикновенни данъкоплатци, а живеят депутати,олигарси, мутробизнесмени и прочие номенклатурна и престъпна пасминна! Имат спешна работа хората все пак, не е редно да чакат по задръствания като обикновения човек, така че давай Фандъче - форсирай ремонта, че без нашия *елит* сме за никъде ;)))
7
2
 
9
 
! Отговори
Боянеца преди 1 година
Абе тук имаш ли s класа все едно имаш голф 2ка
6
5
 
25
 
! Отговори
УЧЕН преди 1 година
Това не е проблем. Софиянци отдавна си продадоха местата там и отидоха в Балкана, а селяните са в Драгалевци. Те имат опит с външни тоалетни.
5
2
 
4
 
! Отговори
Комунари сър преди 1 година
Някой май си е купил дипломата за инженер
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Обходни маршрути? На Симеоновско Шосе изграждат светофар, така и то е блокирано! Минаването отнема около час за 2-3 км. Би следвало, тези неща да се разминат във времето. По възможност, заобикаляйте през Климент Охридски, Младост или България
3
0
 
26
 
! Отговори
Каналето преди 1 година
Най-комичното от цялата работа, е че го пишат канализация, ама не казват че е само за една малка част от квартала :). Другите си остават така за още 50г :Д. Ама и медиите как го отразяват. Лъжат хората само.
2
3
 
26
 
! Отговори
силно замислЕна преди 1 година
Изграждането на канализацията там е трябвало да бъде преди 40-50години................