Зареждането с ток на колите в паркингите на ЦГМ ще се плаща

Цената ще е 0,75 лв. за 1 кВтч, досега беше безплатно
70
Зареждането с ток на колите в паркингите на ЦГМ ще се плаща
Снимка: БГНЕС

С цел подобряване на качеството на услугата, от днес зареждането на автомобилите на буферните паркинги на Центъра за градска мобилност (ЦГМ) е с цена от 0,75 лв. за 1 кВтч, съобщава на сайта си ЦГМ.

Досега зареждането беше безплатно. Зарядни станции за електромобили има и в буферните паркинги на метростанциите "Васил Левски" и на "Шандор Петьофи" при НДК. От днес нови зарядни станции работят и на паркинга на метростанция "Джеймс Баучер", информират от ЦГМ.

Поставянето на зарядните станции е част от политиката на Общината за насърчаване на използването на автомобили, които пазят околната среда. Друга мярка е безплатното паркиране в границите на "синята" и "зелената" зона в града за електромобилите. Собствениците им са освободени от данък "моторни превозни средства", припомнят от общината.



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още по темата: зарежданеколицгм
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Накрая ще ви го подадат с лимонтузо!
51
0
 
0
 
! Отговори
гост преди 1 година
Абе я по добре ги закръглете 5лв. на минута и готово .
50
0
 
1
 
! Отговори
Ланския преди 1 година
Разбира се че ще си плащат зареждането с ток, иначе ще им го плащат гражданите на София. Край на авантата.
49
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 47 - Ok. Една грешка, голяма. Няма "време за смяна на батерияат". Има изхвърляне тогава.
48
0
 
4
 
! Отговори
Юрдан Фандъков преди 1 година
Най-крадливата община търси да прибира още безотчетни пари в черната каса. Няма дизел, няма електричка! Плащаш яко и при двата случая!
47
0
 
4
 
! Отговори
Дизелово зелен преди 1 година
Край на електричките. Връщаме се към ДВГ. Това е повече от ясно.
46
0
 
4
 
! Отговори
Смел Гибсов преди 1 година
Мухаххахаха.....
45
0
 
11
 
! Отговори
Истински преди 1 година
случай. От ЕК задължили министрите на околната среда да пристигнат на среща в Брюксел с електромобили, за да са в крак с новите зелени сделки, обаче в последния момент организаторите установили, че няма достатъчно електрозарядни станции и сложили ДИЗЕЛОВ генератор за да има зарядни за всички електромобили. Хаха .
44
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тесла лъжат за реалния пробег. Модел 3 със 60kwh батерия го рекламират с пробег от 430-490км. Обаче в реални условия едвам изкарва 330км. Зимата в студеното като работи парното постоянно едвам изкарва 300км. И това е за чисто нова кола с един човек. Не е натоварена с нищо. Тоест ако се возят 3-4 човека и багаж през зимата ще е зле положението. Иначе за градско е добре ако зареждаш вкъщи през нощта. Извънградско обаче не е като дизела. Спираш зареждаш за 5мин. 800км
43
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЦГМ да ме хване за шнура.
42
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Електрическите коли харчат средно 18-20 KWh на 100км. Тоест при сегашната цена на тока около 15лв на 100км. Излиза също като на обикновена кола с ДВГ дизел или на газ. При колата с ДВГ имаш малко повече разходи за обслужване заради маслата и филтрите и някой други консумативи по периферията. При електрическата кола тия разход ги няма. Но пък когато дойде време за смяна на батерията тогава трябва да се дадат 20-30 хил. лева на куп. Иначе колата е безполезна и отива за скрап или за части
41
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като по-беден, ще кажа. Определено смятам бедният човек за по-ограничен, но по- независим. Богатият, по-начетен, но много зависим. Ако парите са това което ви определя, е, мога да кажа че съм виждал мнооого лоши хора с много пари и много добри без пари. Всички сме наясно какво се случва когато много пари попаднат в ръцете на (особенно) програмисти, доктори, банкери, политици и тн.
40
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво на Софийсак община, че е там, където повечето общини в Европа бяха преди 10 години :0
39
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Въпрос? Защо изобщо го имаше това? Не казвам, че е лошо, но съвсем чеснто ми кажете - Ако не сте фенове на ел. колите, ще си купите ли такава, защто можело на няколко места в София, да спесите стотина лева на година? А ако сте върл фен и следите развитието им още от гимназията и когато сте учили, сте има снимка на OG Roadster-a на Тесла за мтоивация, изобщо, ще ви пка ли, че имало някъде безплатно зареждане? Защото аз early adopter-ите и не ми бе пролем, дори като ми падаха бушоните.
38
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До до 39 45 - Когато аз съм ползвал това, което ти наричаш VPN, думата смартфон не беше измислена.
37
1
 
2
 
! Отговори
до 39 преди 1 година
То се вижда колко ти е капацитетът. От телефона щял да влиза да си слага 2ри лайк, вместо с 1 клик да си смени IP-то и да си сложи, ако ще 200 лайка... Ц, ц, ц... Колко мъка има по тоя свят, Божее... За домашно- VPN си прочети какво е :)
36
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Моята кола спасява бдещите ви деца, а вашата убива пчелите ... КАК Е!
35
2
 
2
 
! Отговори
DO 40 преди 1 година
Ела го кажи на заядливците тука. Аха се появи някой с плъгин хибрид или електричка, програмист, човек с нормален доход или какъв да е, радващ се на живота и хвалещ се какво е постигнал, бива нападан от една и съща групичка безработни бедни злоби :) Аз даже се кефя да си споря с тях през свободното си време. Въпреки че е малко извратено да падаш на нивото на нищоможещи и нищоправещи бедняци.
34
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Въпрос на личен избор кой какво да кара и как да живее. В моите среди на успели заможни хора има всякакви приятели- едни с електромобили, други с дизели, трети- с бензини. Едни други винаги се подиграваме и се заяждаме на какви ли не теми, включително автомобили, и това ни кефи. Ако някой се впечатлява, зле за него. Аз карам турбо бензин на 2 години. 4х4. В най-добрия случай бих взел Plugin-hybrid, които коментирате, но електромобил твърдо "не". Гледайте си образование, доходи, здраве, кариера.
33
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 33... Ами караш си теслата, докато остане само дръжката..