Зареждането с ток на колите в паркингите на ЦГМ ще се плаща

Цената ще е 0,75 лв. за 1 кВтч, досега беше безплатно
70
Зареждането с ток на колите в паркингите на ЦГМ ще се плаща
Снимка: БГНЕС

С цел подобряване на качеството на услугата, от днес зареждането на автомобилите на буферните паркинги на Центъра за градска мобилност (ЦГМ) е с цена от 0,75 лв. за 1 кВтч, съобщава на сайта си ЦГМ.

Досега зареждането беше безплатно. Зарядни станции за електромобили има и в буферните паркинги на метростанциите "Васил Левски" и на "Шандор Петьофи" при НДК. От днес нови зарядни станции работят и на паркинга на метростанция "Джеймс Баучер", информират от ЦГМ.

Поставянето на зарядните станции е част от политиката на Общината за насърчаване на използването на автомобили, които пазят околната среда. Друга мярка е безплатното паркиране в границите на "синята" и "зелената" зона в града за електромобилите. Собствениците им са освободени от данък "моторни превозни средства", припомнят от общината.



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още по темата: зарежданеколицгм
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като се примами от трохичката, рибката се закача на кукичката
11
2
 
11
 
! Отговори
fd преди 1 година
Шефа на ЦГМ не беше ли оня Дилчев, който направи Студ.град бар-дак докато беше кмет
10
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фъндъкова не се наяде
9
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те и данъци май нямаше да плащат ама друг път. Като почнат да стават много ще почнат да плащат и зелена и червена и бембена зона. Нали знаете че само сиренцето в капанчето на мишлето е безплатно. Сега са пуснали кукичката и чакат да се хванат кротушки. Ще си карам бавареца и изобщо нема да могат да ме хванат на кукичката а за чиепа.
8
3
 
13
 
! Отговори
До 2 преди 1 година
Свиквай, щом може да си плащаш месечен абонамент на производителя да ти е топло на дy.пето, ще свикнеш и да плащаш за енергията, която използваш. Утре ще махнат и безплатните паркинги и зони, а на печелившите честито.
7
3
 
11
 
! Отговори
До 2 преди 1 година
Повярвай ми, данъка няма да е за дълго 0лв.
6
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Било безплатно досега...няма такъв филм като безплатно!!! Плащахме го всички ние като данъкоплатци. Време е богатите, имащи пари за електрички, да започнат да си заплащат енергията!!! Която между другото не е никак малко...това 0,75лв на киловат е съпоставимо с парите за зареждане на бензинов автомобил. Но който има пари да си купи електричка няма да го мислим, стига да си заплаща всичко сам!!!!!
5
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Безплатен обяд няма! Хайде сега, плащайте си и тока за електрокарите. А споменах ли за ядовете с батерията след 5 години като изтече гаранцията? Ако днес можете да изминете 200км с едно зареждане (май ще трябва няколко часова пиш пауза на електростанцията по пътя за морето), то след 5 години, ще ви се наложи по 2 пиш паузи за същия този маршрут. Я по-добре си купете една електрическа тротинетка, поне ще може лесно да я зарежете по пътя.
4
6
 
8
 
! Отговори
до 1 преди 1 година
Европейски пари. От цивилизования свят. Не важи за склададжии с 3.2к заплати и Е60ки, както обичаме да казваме във форума.
3
13
 
7
 
! Отговори
до 1 преди 1 година
За сметка на наглите бедняци от прованса, населили крайните квартали и мъкнещи се навсякъде с дизеловите си немски бараки на по 15 години.
2
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Грозна история, честно казано. Да, имам безплатни зарядни в офиса, да имам фотоволтаична система вкъщи, с която зареждам, но по цял цивилизован свят автомобилите са с безплатно зареждане. Имам плъг-ин хибрид Волво, не чиста електричка. 0лв. месечни разходи за гориво. 0 данък.
1
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Досега безплатно ли е било и за чия сметка?