Борис Бонев: Напълно готов съм да бъда кмет на София

"Спаси София" преговаря с ПП и ДБ
Обновена: 12 апр 2023 12:50 | 12 апр 2023 12:49, Елка Василева
162
Борис Бонев: Напълно готов съм да бъда кмет на София
Снимка: архив, БГНЕС

При положение, че още през 2019 г. бях кандидат за кмет, да, аз съм напълно готов да бъда кмет на София. Това заяви в отговор на въпрос на БТА Борис Бонев от "Спаси София" и общински съветник в Столичния общински съвет (СОС) при представянето на проект на "Спаси София" за пешеходни пътеки над метростанция „Сердика“ и подобрено движение на Ларгото.

Още по темата
"Днес подадохме в съда документите за регистрация на партия "Спаси София" като финална стъпка, обяви Бонев и поясни, че започва да тече едномесечният срок за вземането на решение за регистрацията на партията. Бонев обаче подчерта, че тъй като е потенциално възможно да има още едни предсрочни избори през юли тази година, "Спаси София" няма да участва на тях, дори и да е регистрирана като партия. "Първите избори, на които партия "Спаси София" ще участва, са местните избори през есента", съобщи Борис Бонев.

Той каза, че "Спаси София" има огромен опит, натрупан по време на 14-годишната дейност на организацията. "Изключително големият и компетентен екип и експерти във всякакви сфери ни дава сигурността да твърдим, че можем да се справим с това голямо предизвикателство", коментира Бонев.

В преговорите, които в момента текат, те не са тайни (с "Продължаваме промяната" и "Демократична България"), ние настояваме да има фокус върху приоритети, върху най-важните неща, които ще трябва да се случат след спечелването на изборите, заяви Бонев. Той подчерта, че е много важно да има кампания, която ще осигури не просто победа за кандидат на кмет, но и мнозинство в СОС. "Защото всички онези реформи, за които ние като партия се борим, могат да се случат само и единствено с мнозинство в СОС", отбеляза Борис Бонев.

Той заяви, че за "Спаси София" е изключително важно да има обединение. "Така че не можем да си позволим моята личност да бъде причина такова обединен да не се случи", заяви общинският съветник. "Ако има друг кандидат, който може да гарантира разгромна победа над ГЕРБ и мнозинство в СОС, ние ще го подкрепим без никакви колебания", отбеляза Бонев. "Защото за нас би било изключително неприемливо след 18 години ГЕРБ на власт в Софи ние заедно да се провалим от глупост", добави той.

Бонев каза, че резултатите от предсрочните парламентарни избори показаха, че "Продължаваме промяната" и "Демократична България" заедно, са далеч от мнозинство в СОС. Има нужда от много сериозни поуки, от осъзнаване и разбиране, че трябва много, много работа и то да се започне много от рано, за да се спечелят местните избори, коментира общинският съветник. Той изрази надежда да стане ясно, че егото не може да вземе превес пред това просто да признаеш, че има организации като "Спаси София", които заради 14 годишния си опит просто знаят повече по някои теми, свързани със София.
(БТА, София Господинова)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
0
 
2
 
! Отговори
Готин преди 1 година
Софиянци не искат Бонев за кмет! Защо ли!? До сега не о харесвахме, защото е обикновен хейтър без никаква представа как стават "нещата". А, как се прави инфрастуктура и градоустройство са само терминология в кухата му глава. До сега само не го харесвахме, сега вече ще си навлече омразата на столичани. И то с безумни идеи и имагинерни действия.
100
1
 
7
 
! Отговори
Джоко преди 1 година
Бонев , не е важно ти какво мислиш , а избирателите. Видяхме разни недорасляци докъде докараха държавата. Не искам това да се случи и за София. Апропо , от кое село бяха родителите ти ?
99
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бил роден в София но по важното е от къде са родителите му, никаде не е написано в биографията му!
98
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В никакъв случай! По добре без кмет!
97
2
 
13
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 година
НАПЪЛНО ГОТОВ ДА КРАДЕ.ТО НЕ СЕ ИСКА УЧИЛИЩЕ ЗА ТЕЯ КРАЖБИ БРЕ.ПРОСТА АРИТМЕТИКА, ВСИЧКИ ФИРМИ КЕШОВИЦА 30 ПРОЦЕНТА. ОО..И АЗ СЪМ ГОТОВ ЗА КМЕТ
96
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Точ сковал ли е къщичка за птички през живота си?
95
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ние не сме готови, а и ти май си от купените.
94
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И над София да има вечна дъга. Поне снимките с Фотошоп ще секнат и ще спре с тази диария, която го напъва.
93
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Според мен тоя ако се вземе с Хасан Василев и заминат за Харвард ще е най добре за България. Все пак там предлагат 20 вида възелин
92
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
и аз съм готов! вие готови ли сте?
91
2
 
19
 
! Отговори
Ultras преди 1 година
Този човек сериозно ли си мисли,че може да е кмет на каквото и да е населено място,абе стига бе хора
90
1
 
6
 
! Отговори
Ивайло преди 1 година
И аз съм готов !
89
12
 
4
 
! Отговори
Дааааааааааааа преди 1 година
Кмет да става САМО КОЙТО МОЖЕ ДА РЕДИ ПЛОЧКИ, ПАВЕТА И БУЛДЮРИ! А не като при Фандъкова 4 мандата само ремонти на ремонта и само се спъваме по софийските тротоари.
88
4
 
11
 
! Отговори
Тоя преди 1 година
Май е братовчед на светльо иванов от btv на цвят го докарва едно към едно а и същия наглец изчакай малко към 2050 година може да бъдете мнозинство бай ман га у
87
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ha negepacт влacт? Имa cи xac...
86
2
 
16
 
! Отговори
Веско преди 1 година
Този отдавна го лансират.Старата мафия си знае работата И медиите участват.Този който държи хората от панелите и кварталите на братовчедите той ще спечели
85
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя пак ще разцепи вота.
84
35
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След като в изтърпяхме толкова години некадърната и знаете какво Фандъкова , защо да не изтърпим и Бонев? При всички случаи няма да е по-зле.
83
2
 
34
 
! Отговори
Бео Бахтер преди 1 година
тоя не спре да се предлага, като мома на околовръстното ... ама и сводниците имат вина
82
35
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Даже и Бонев ще е по-добър кмет от Фандъкова.