Фандъкова забрани шествието "Безсмъртния полк"

Въпреки това организаторите се събират
Обновена: 9 май 2023 10:45 | 9 май 2023 09:40, Стела Стоянова
241
Фандъкова забрани шествието "Безсмъртния полк"
Снимка БГНЕС

Провеждането на шествие „Безсмъртен полк“ се прекратява със заповед на кмета на Столична община Йорданка Фандъкова, съобщават от "Московска" 33.

Столична община не е съгласувала провеждането на шествието „Безсмъртен полк“, но въпреки този отказ организаторите и участниците се събират на сборния пункт на пл. „Св. Ал. Невски“ с намерение да проведат планираното от тях мероприятие.

Още по темата

"Участниците в мероприятието заявяват, че ще използват руски и съветски знамена, които в настоящата обстановка могат да се тълкуват като символи на подкрепа за войната на Русия срещу Украйна", посочват от общината.

По данни от сектор „Общинска полиция“ в района на сборния пункт, както и на крайната точка на заявеното шествие, Паметника на Съветската армия в Княжеска градина, се събират групи от граждани, които са против шествието.

За да не се допусне конфронтация и нарушаване на обществения ред, провеждането на несъгласуваното шествие „Безсмъртен полк“ се прекратява.

Съгласно разпоредбите на Закона за събранията, митингите и манифестациите при прекратяване на мероприятието, участниците са длъжни да се разотидат, а полицията да предприеме необходимите действия за непровеждане на шествието.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


241
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
166
0
 
1
 
! Отговори
СВОБОДАТА СЕ БРАНИ преди 8 месеца
СВОБОДАТА СКЪПО СТРУВА, СВОБОДАТА СЕ ОТСТОЯВА ВСЕКИ ДЕН !
165
2
 
5
 
! Отговори
до 150 преди 1 година
България е носела това име още преди да съществува Русия.Носи същото име когато Имаше СССР,а не Русия.И днес името на страната ни си е същото!Какво да е станало ако я нямаше СССР? Ами не би имало на кого да ни продадат Рузвелт и Чърчил! Ето това!Не бихме били част от Съветския блок,СИВ и Варшавският договор.Бихме се радвали на свободата на хората от Югославия които работеха свободно по цял свят.А я нямахме.... точно благодарение на СССР.
164
1
 
2
 
! Отговори
до 135 преди 1 година
Е,колко танка да има? Повечето са натрошени на скрап в Украйна.Някои още не са натрошени,но и това ще стане.Други пък са завлечени от украинците,понеже екипажът им се е напил до безсъзнание.И украинците признават,че най големият им донор е руската армия.Алкохолът не прощава,най вече на много пияните!А никъде не си спомням генерал Ромел да е казвал негов екипаж да се е напил и танка му да е завлечен от роми с трактор!Това се случва само на руските екипажи!
163
3
 
1
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
Още чакам някой русороб да каже как точно СраСраСраРядко спаси Европа от фашизма след като приноса им е смехотворен? Основната тежест за разгрома над фашизма я изнасят Англия и САЩ в битките за Северна Африка, Сицилия и Южна Италия. Приноса на СраСраСраРядко е в най добрият случай 10 разбити дивизии. Хайде ***, обяснете как любимият ви клозет спаси Европа след като фашизма се предава още 1943?
162
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Среден за грозната бабичка, продала си душицата!
161
1
 
11
 
! Отговори
Не съм русофоб преди 1 година
Не съм и комунист. Мисля, че моментът не е подходящ тук да се веят руски и съветски знамена. Ако потомци на българи-участници във Втората св. война искат да почетат тяхната памет, нека да си направят шествие. Ако има етнически руснаци, които също искат да почетат паметта на предците си, нека и те да участват. Но да се веят български знамена. Братоубийствените военни действия на територията на Украйна не бива да бъдат поощрявани. Щом има проблеми, да ги решат чрез преговори. Това е моето мнение
160
8
 
7
 
! Отговори
СЛАВА РОСИИ! преди 1 година
Ако не беше Русия, територията нямаше да се казва България!
159
1
 
7
 
! Отговори
Япа тая преди 1 година
Коя беше таз че не се сещам, та чак пък и да забранява.
158
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бзсмъртия полк не е свързан само с Втората световна война и Русия, но откъде толкова акъл в софиенските дебри
157
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
СЪВЕТСКИЯТ СЪЮЗ ПРАВИ 3 ПАРАДА НА 9 МАЙ ЗА ЦЯЛОТО СИ СЪЩЕСТВУВАНЕ .1945,1965,1985 ГОДИНА. КЪСИЯТ КОМПЛЕКСАР ПУТИН ГО ПРАВИ ВСЯКА ГОДИНА,ЗАЩОТО СМЯТА,ЧЕ С ПАРАДИ КОМПЕКСИРА ИЗОСТАВАНЕТО НА РУСИЯ ОТ СВЕТОВНИТЕ ПОСТИЖЕНИЯ И ВДИГА СКРОМНОТО И ОКАПАЛО САМОЧУВСТВИЕ НА КРЕПОСТНИТЕ
156
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Забрани *** синпродължава
155
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия ще отговори с мощен парад на Филип Киркоров!
154
5
 
5
 
! Отговори
ИСТОРИЯТА преди 1 година
В НАЧАЛОТО НА ВТОРАТА СВЕТОВНА ГЕРМАНИЯ И СЪВЕТСКИЯТ СЪЮЗ ПОДЕЛЯТ ЕВРОПА.ГЕРМАНИЯ ОКУПИРА ЦЕНТРАЛНА И ЗАПАДНА ,А РУСИЯ НАХЛУВА В ПОЛША,АНЕКСИРА ЕСТОНИЯ И ЛАТВИЯ,ОКУПИРА В ЗАПАДНА РУМЪНИЯ БУКОВИНА И МОЛДОВА!ВЕРМАХТА И ЧЕРВЕНАТА АРМИЯ ПРАВЯТ СЪВМЕСТЕН ПАРАД В БРЕСТ,КЪДЕТО ХИТЛЕР ПОДАРЯВА НА СТАЛИН ПРЕВЗЕТИЯТ ГРАД!
153
12
 
7
 
! Отговори
Бам преди 1 година
Чакам ви след това на парада за падналия османски войн, който ни освободи от диктатора цар Шишман. Да живее османската войска освободителка! Понеже са ни окупирали 500г. а не 60г.както СССР, предлагам и да се направи още по-голям монумент още по в центара на София.
152
28
 
11
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Крайно време е ул. Московска да бъде преименувана. Всички тези остатъци от човекомразния комунизъм, барабар с М О Ч А, трябва да се заличат веднъж завинаги, за да може България да започне да се развива, а не да слугува на изперкали диктатори.
151
25
 
7
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Крайно време е ул. Московска да бъде преименуване. Всички тези остатъци от човекомразния комунизъм, барабар с ***, трябва да се заличат веднъж завинаги, за да може България да започне да се развива, а не да слугува на изперкали диктатори.
150
2
 
28
 
! Отговори
Безсмъртен полк преди 1 година
Да попитаме продажната ***,фандък,защо позволи парад на гей-лесбо и прочие общности,срущу който застана София?Явно проказата е разяла тези *** и срещу тях трябва силна,унищожителна противоотрова!Съд и затвор за убийците на България,българите !
149
3
 
20
 
! Отговори
СЛАВА НА БЪЛГАРИЯ преди 1 година
АКО НЕ БЕШЕ БЪЛГАРИЯ , РУСИЯ НЯМАШЕ ДА ИМА НИ ЕЗИК НИ РЕЛИГИЯ.
148
26
 
10
 
! Отговори
ДОЛУ РУСИЯ преди 1 година
ВЪН РУСУФИЛИТЕ
147
10
 
26
 
! Отговори
СЛАВА РОСИИ! преди 1 година
Ако не беше Русия, територията нямаше да се казва България!