Луксозни коли дрифтят на жълтите павета, тишина от полицията

Гонките са организирани, дори имат оператор, който да ги снима
Обновена: 15 авг 2023 09:53 | 15 авг 2023 09:35, Нели Христова
159
Луксозни коли дрифтят на жълтите павета, тишина от полицията
Снимка: TikTok

Клипове на организирани гонки и дрифт в центъра на София взривиха социалните мрежи, съобщиха в студиото на NOVA. На кадрите се вижда как скъпи коли се движат с бясна скорост по жълтите павета в столицата. Имат си дори оператори, които да ги заснемат.

Най-голямо впечатление прави луксозен автомобил с регистрационен номер четири шестици. Преди година шофьорът му причини катастрофа край Царево. Тогава той връхлетя група младежи, спрели да снимат залеза. Като по чудо инцидентът се размина без жертви, тъй като нямало хора в ударената кола. По-късно шофьорът показа среден пръст на снимка на фона на потрошения луксозен автомобил.

"В закона такова поведение не се санкционира с отнемане на колата. Законодателство, което чрез норми се опитва да овладее, да предвиди, всички възможни житейски хипотези, не е добро. За това е съдът. Нормите трябва да са по-общо формулирани, но по начин, който да вмества всички подобни действия", обясни адвокат Людмил Рангелов.

@vasi_cars_770 Gonka😍😍@Georgi_Fikov @boila.silan #x3m #turbos #m5competition #m5 #carlover #carhub #cars #carspoting #cartok #bulgaria #bulgaria🇧🇬 #carsoftiktok #fast #беднадържавабатее💩🔥 #fyp #foryou #top #porshe #turbo #s #fyp #topspec ♬ original sound - Chalga

"Ясно, че в България всичко е възможно. И всичко това се случва на фона на масовото недоволство на служителите на МВР, когато им започнаха проверките с тестове за наркотици. Те изведнъж казаха, че полевите тестове не са качествени. Тяхното недоволство беше уважено. Недоволството на водачите никой не го уважава. Същите некачествени тестове могат да причинат много голяма вреда на някой гражданин, на който е отнето мпс-то и накрая да му кажат – "извинявайте". Смятам, че същият автомобил, който се отнема, би могъл да бъде управляван от дисциплиниран, съвестен водач. Тогава автомобилът не е виновен, но когато се управлява от дрогиран, той се отнема. За съжаление нашите законодатели не се вслушват в съвети, за да не се стига до тази крайна мярка, която за мен има чисто популистка цел и ще увеличи страшно много корупцията. Някой ще си купи кола за 500 лв., ще се дрогира и ще кара с него и голяма работа като му го отнемат", обясни председателят на Асоциацията за квалификация на автомобилистите в България Красимир Георгиев. Според него до излизане на резултатите от кръвната проба лицето трябва да е невинно.

"Около 8% от полевите тестове дават грешни резултати. Това е висок процент. Когато се приема един закон, има процедура, която трябва да се спази, за да е гарантирано правилното му приложение. Освен общественото обсъждане се коментира материално финансовите предпоставки за прилагането му. Това в случая не беше направено", заключи адвокат Рангелов.

Кой е героят с "Порше"-то, което дрифти на жълтите павета?

Преди година 20-годишният Георги Фиков се сблъска със скъпия си автомобил с друга кола на пътя Ахтопол - Царево. За малко не се стигна до жертви. Тогава младият шофьор е влязъл в завой с над 100 км/час при ограничение 30 км/час.

Година по-късно същият шофьор дрифти с нов луксозен автомобил по софийски улици.

"За мен това е подигравка с властта и държавата. Това, което се е случило, е недопустимо. Искам да попитам неговите родители защо не са си взели забележка след това, което се случи миналата година", попита Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики пред bTV. Тя заяви, че е подала сигнал в полицията и очаква реакция.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
би било добре, като няма какво да се направи да се почнат проверки на нарушителя, на близки роднини по права и съребрена линия, на интимната му партньорка също/да има файда от понятието/ и проверките да включват - цялата им собственост десет години - назад, откъде и как. Другия път да видим комплексирания баща ще му купи ли по-мощно возило. Все ще се намери за какво да се захванат, въпрос на чиновническа воля.
50
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Аз не разбирамВъпросът е с какво качество снимат камерите.Ако камерите заснемат ром правещ нарушение през ноща и рома носи черен анцунг и тениска то *** го търси в махалата кой е.
49
0
 
11
 
! Отговори
Аз не разбирам преди 9 месеца
Полицията е опасала всички големи градове, магистрали и главни пътища с ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ камери и пак нищо не са забелязали или не могат да открият извършителите. За какво са тия камери аджеба?! Нито скорост засичат, нито могат да проследяват, нито нищо. Само похарчени пари на вятъра и ушевитe сигурно да си следят жените да не хойкат. Не знам за кво са
48
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Аз като ви казвам, че МВР и Гранична полиция спряха да функционират. Дрифтове, отделно араби на тумби в София все едно си в Афганистан, аз съм родена в София и толкова бурки тук не съм виждала, вечер ме е страх да се прибирам. Арабите се държат крайно нецивилизовано, особено като видят жена. Има ли изобщо Гранична пориция?! Къде е полицията в София?! Отделно сме свидетели на вкякакви престъпления, последните ужасяващи... Очевидно няма да стане с това правителство! Никога не сме били по-зле!
47
1
 
6
 
! Отговори
Подмяната преди 9 месеца
А за това престъпление не отнемаме коли, нали? Няма как да го оправдаем и докажем и си траем, а?
46
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ченгетата преди всяка смяна дрегер и тест за тях!! Не зависимо колко ще струва ще го платим данъкоплатците !! Ама излезели положителен дисциплинарно уволнен!!
45
8
 
6
 
! Отговори
Газ мечо Га3 преди 9 месеца
В бай Тошево време на жлътите павета дрифтеха само МТ-ЛБ-та. Какво се обърка?! Защо всичко стана толкова лошо?! Хората вече не карат хубавите лади и МТ-ЛБ-та, ами гадните луксозни автомобили, бляк! Къде сбъркахме?!
44
2
 
10
 
! Отговори
Аре преди 9 месеца
Който не е от тук да си трае и да си ходи у селския град или село от където са мама тате баба дяди и цялата рода... Кво идвате тука да работите, нали е пълно със селяни ами това сте вие бе!!!! И недоволни и хранят ми град, абе ей вие български не можете да говорите, като не ви харесва обратно на село у кимизарниците си, 90 години немаше селяни тарикати и беше спокойно
43
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ушеф освен да установява, да носи стълби и да сервилничи за друго не става. Изметта на народа.
42
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До България е Знаеш ли, че преди Освобождението Софето е били едно селце, знаеш разбира се :)))
41
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Всички сме наши, но някои са по-наши.
40
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Това е в пъти по-опасно от това да караш пиян, но л.екето Кирил Петков успя да прокара лобистката си поправка в закона и да краде неправомерно автомобилите за хората.Не давайте да ви вземат собсвеността, борете се!
39
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ааало, полицията, донесох ви семките!
38
1
 
28
 
! Отговори
: преди 9 месеца
Искам да напомня , че мълчаливите полицаи носят стълби по нощите и прикриват убийства на пътя , чистят си трошките в автомовките на съмнителни типове безплатно и после най-много да фи уволнят от там закъдеро не са на първо място и то само ако се вдигне шум.
37
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До гост Къде ги видя втора употреба коли скъпи, взели ги от моргата и ги оправили малко в автосервиза :))) Видя ли и селяните шопи с шкембенцата, или ти требват очила :))
36
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Music - chalga. Това обяснява всичко
35
1
 
22
 
! Отговори
Ами преди 9 месеца
То полицията тях пази, не хората.
34
5
 
12
 
! Отговори
Христо Христов преди 9 месеца
Единственият който ВИ каза истината, че СТЕ про'с'ти и само за мачкане ставаТЕ е Тиквата. Но не искахте да го чуете, нали? Защото е прав!
33
0
 
22
 
! Отговори
Европеец преди 9 месеца
До гостНе са от мама и тати, а са от необявени доходи, сигурно се водят и "бедни"! А от полицията скоро искаха по-високи заплати?! На какво отгоре?
32
3
 
4
 
! Отговори
пруф. Питров преди 9 месеца
Еми у софийка е тай койт има пари с поршака дрифтииии мрифтии и не гуйибе амкойъ няма рива тука и са уплаква и завижда