Етюдите на София - красотата на града за 24 часа

Това е град мозайка, история на всеки ъгъл, разказа фотографът Иван Шишиев
26 сеп 2023 11:03, Анисия Иванова
7

Фотографът Иван Шишиев не спира да търси и улавя красотите на големия град. Той показа Етюдите на София с новата си фотокнига.

"Разглеждам каква е София в едно денонощие, като разбира се, снимките не са правени в едно денонощие, правени са в последните десет години. Идеята вътре е да се покаже, че София е един град, който живее постоянно в един и същи ден, в един и същи нюанс и този нюанс, въпреки всичко, се променя всяка секунда. София не е градът, който е бил преди пет години, дори преди шест месеца", каза фотографът Иван Шишиев в студиото на "България сутрин".

"Тръгваме от рано сутринта с един изгрев, преминаваме през булевардите, преминаваме през сутрешните мъгли, преминаваме през детайли, истории, стигаме до вечерната и нощната фотография, рано сутрин как трамваят, който се използва и за снегорин, преминава през града в три часа", разказа Шишиев.

По думите му София е град мозайка. "Оформен е. Не е типичният европейски град. Впечатли ме храмът "Свети Седмочисленици". Той ме накара да се влюбя в София и да остана", каза фотографът в ефира на Bulgaria ON AIR.

За него София е история на всеки ъгъл - "град на неслучили се сгради и случили се ремонти".

Запечатаните кадри се дължат на добър график и планиране. Шишиев е на мнение, че няма такова нещо като случайна фотография.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
1
 
! Отговори
aa преди 7 месеца
абе друго си е да залебиш от некоя фондациика
6
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
3q 4q 5 - Зависи кой, как, какво и кога гледа. Всеки, който е роден в София и имаусет към красивото, ще ти каже, че на моменти изглеждат много, много по-карсиви показаните изгледи от София. Зависи в кой момент от денонощието и през кой сезон ще снимаш, зависи и от ъгъла, под който снимаш. Ако обичаш града си, можеш да го видиш красив, защото наистина има и красота в София. Ако си с нрав като кисела краставица и искаш от всичко да имаш най-хубавото, ама наготово, тогава и Париж няма да ти хареса.
5
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
с лъжа по-красива няма да стане. то си требе бачкане но сте му утървали края с безразборно строителство кой как си иска без общ архитектурен план. Късно е либе за китка. Полека лека ще се превърне в най-голямото гето на Европа.
4
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Много фотошопинг и много фотоментажинг и най-порутеното село ще изглежда красиво. Виждали сме ги тия работи ей с наситените неестествени цветове !
3
4
 
4
 
! Отговори
ъц преди 7 месеца
Най-грозната столица в ЕС!
2
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Забележка не само жени, а дори тинейджърки, което е на границата със закона. Да попитам иска ли разрешение да публикува хората, защото се съмнявам!
1
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Стига с този Шишиев и розовото му "творчество". От няколко седмици го рекламират за поредна година, или мобе би оползотворява грантовете от Фандъкова. Яко филтри слага и напудря префъртюдите. И защо постоянно снима жени по сутиен или без сутиен. Като толкова го влече да стане актов фотограф или оператор на еротични филми.